Şimdi Ara

Motosiklet Hırsızlığına Karşı Önlemler ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
4.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar tüm yorumlarınızı okudum. dediğim gibi bütçem biraz kısıtlı o yüzden alarm vs işleri biraz pahalıya geliyor sanırım 2. plana attım onları. şimdilik apartmanın otoparkında sağlam bir kilit ve branda ile bırakmayı düşünüyorum. kimisi diyor mağazalardakine markaya para veriyorsun git saniye döküm çelik bir zincir ve kilit al markaya değil sağlamlığa para ver. şu mağazalardaki masterlock, abus gibi markalar nasıl arkadaşlar açması kesmesi zor mu yani verdiğimiz 100 küsür liraya değer mi ? kullanan arkadaşlardan bununla da ilgili öneri alabilirsem çok iyi olacak. tekrar teşekkürler diğer yorumlarınız için de çok faydalı oldu
  • arkadaşlar bende bu alarmlı asma kilit almayı düşünüyorum ama siz ne dersiniz iş görüyormu 110 db dedikleri ses şiddeti güçlümüdür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prinergy

    kilit olarak masterlock tan uzak dur. abus iyidir, motorun bagajı yok denecek kadar oldugu için geceye bırakacağın zaman ağır olan zinciri garajda bırakırsın, dışarda bırakacagın zaman ise mecbur daha ince bi kilitle bağlamak zorundasın, abus marka alarmlı disk kilitleri var, fiyatları pahalı 300 civarı ama 100 liralıklar gibi tek levye darbesi ile kırılmaz en azıdan, motorun ufak oldugu için sadece disk kilidinede güvenme kaykay ile götürüverirler.

    dışarda bi kere koyacagın zaman ufak bi kilit ve disk kilidi garajda ise hepsi.

    alarmlı disk kilidi benim aklıma yattı gibi, aslında güzel fikir ama onuda yanımda taşımayalım dersek direk alarm taktırmak en iyisi ayrıca kendinden pilli olucak yani sadece gücü aküden almicak kendi deposuda olucak alarmda gizli yerde olucak haliyle biraz pahalı olcak ama değer mi değer satarken bile işe yarar, ben bir sonraki bakıma götürdügümde taktırmayı düşünüyorum




  • Merhabalar,

    Bende bu konular hakkında baya düşündüm. Sonunda sağlam bir yere çelik halatla kilitlemeyi uygun buldum. Çok da güvenemediğim için kendim için bi android uygulaması yazdım. Şu an fena çalışmıyor. Başkaları da yararlansın diye Google play e koydum. İsteyen deneyebilir. Ama asla tam çözüm değildir :)

    Google Play de Teneke Alarm diye ararsanız bulacaksınızdır.

    Kullanımı hakkında bilgilendirmeyi de şurdan bulabilirsiniz: Teneke Alarm

    Yorumlarınızı beklerim. Geliştirelim ki güzel olsun güvenilir olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArdiaroS

    Kesin çözüm kilide kangal bağlamak. Yiyorlarsa o zaman teşebbüs etsinler. Bizim burda hiç hırsızlık yaşanmaz + dağın başında yaşıyorum. Dandik bir kilit + alarmlı disk kilidi + branda ile bırakıyorum, bir de bekçi kedi var işte param olunca iyi bir kilit alıcam yale kilitler kapıda iyi ama motosiklette nasıldır bilmiyorum yalenin alarmlı halat kilidi var onu düşünüyorum.

    Kangal bağlamak işe yaramıyor biz burda doberman bağladık gündüz gözüyle köpeği çaldılar motoru bıraktılar ☹

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 8500lük motor alıyorsun , 0 mı 2. el mi bilmiyorum gerçi de 0 fiyatı bu 2. eli de min 6 bin veriyorsun

    Ekipman kask mont dizlik vs. en az 1 kağı da buraya bırakıyorsun

    7-8 bin gözden çıkararak bu kadar yatırım yapıyorsun , güvenliğine de 500 lira ayır en az , cbr çok popüler hırsızlar arasında

    motosiklet.net çalınan araçlara bak cbr'lerin konusu baya fazla.

    Oturduğunuz ile de bağlı da tabi ki ama hırsız her yerde hırsız , çaldırdıktan sonra çıldırcağınıza , cüzdanınız biraz hafiflesin kafa rahat olsun.
  • Arkadaşlar motosikletimiz için bu çelik döküm zincirlerden nerde bulur yaptırırız var mı fikri olan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Disk kilidi + zincir kilit + branda yeterli olur. Çalınacak olduktan sonra istediğiniz kilidi takın hepsini açarlar. Arabaların arasında branda ile örtülürse görmek de zor. O kadar pahalı şeylere para verecekseniz kasko yaptırılır.

    Benimde kombinem bu şekilde,branda dediğiniz şey zaten 50 liralık bişey ve lastik kısımından (yada varsa gövdeden) bağlanana zincir halat ile beraber disk kilidi işi götürür.Maksat caydırıcılık olsun,çalmak isteyen kafaya koyarsa her türlü alırda bu şekilde 3lü kombinasyon yeterlidir bencede.
    Benim makine kuba superlight chopper olduğu için bu tür malzemeleri koyabilcek çantalarım var,sıkıntı çekmiyorum ama herkezde en azındna bir alarmlı disk kilidi olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 18 Aralık 2014; 22:45:16 >
  • bence en iyi yontem alarm ve gps, ozellikle alarm caldiginda telefonunu arayan bir sistem falan biraz masrafli ama motorunu korumaya yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyden önce dikkat çekmeyen bir motor

    Apartmanın avlusuna sokabiliyorsanız oraya koyarsınız, bir de kamera tamamdır.

    Zincirler aşırı pahalı, hırdavatçıdan 150cm en büyük çaplı hortum ve bu hortuma girebilen en büyük zincirden alın. İki tane zincir alsanız kilitle beraber vereceğiniz en fazla 20-30TL

    Bu tip asma kilitten alırsınız:

     Motosiklet Hırsızlığına Karşı Önlemler !




  • Hocam neredeyse dünya üzerindeki bütün kilitleri açmanın bir yöntemi var..
    Açmanın yöntemi olmayan veya çok zor olan kilitler ZEKA ile üretilen ve gördüğünde anlayacağın kilitlerdir.
    Sakın kilidin kaba olması ağır olmasına aldanma.. Hayvan gibi kocaman kilitleri 10 saniyede açıyolar.

    Ama aşağıdaki kilit tarzında bir kilit alırsan eğer açmak çok zaman alıyor. Çünkü 2 tane silindir var ve 2 sini aynı anda çevirmen gerekiyor.
    Bunun için 1 çilingir değil 2 çilingir gerekiyor. Ve dar alanda aynı anda çalışacaklar? Mantıken bile açmak zor.
    Anca KIRILARAK açılabilir. Bu noktada hem zor kırılan hemde mantıken zor açılacak kilitlere bakman gerek.

     Motosiklet Hırsızlığına Karşı Önlemler !

    http://goo.gl/55X5SW




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.