Şimdi Ara

MOTORUN KULAĞI VAR!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, motor kulağı ile alakalı deneyimi mi sizinle paylaşacağım ilave olarak bilgisi olan arkadaşlarda yazarsa sevinirim.

    Motor kulağı arızalanması arabada kansere benzer bişey. Sese ve titreşime karşı hassas olmayanların son haddeye kadar anlaması mümkün değil. Eğer aracınızı çalıştırırken ve kalkış esnasında iki demir parçanın birbirine çarpması gibi bir ses duyuyorsanız endişelenmeyin bi süre sonra o ses artarak devam edecek vites değiştirirken bile motora her yüklendiğinizde o sesi duyacaksınız ama uzun yol kullanıyorsanız problem yok çünkü motor devrine girince ses kesiliyor yani sesi bir iki saniye sonra kesiliyor.

    O zaman gidip motor kulaklarını kontrol ettirmenizde fayda var çünkü motor, şaseye vurduğu için o sesi duyuyor olabilirsiniz ve motor devre girince titreşimi azaldığı için ses kesiliyor.

    Tabi bu sesten rahatsız olmayıp kullanabilirsiniz ilerisinde ilave bir arıza yaratmıyormuş. Tabi ben gidip kontrol ettirdim. Aracın motoru normal durması gereken yerden 2 parmak aşağı düşmüş, parçaya işlem yapıldı vs. değiştirmedim çünkü maliyeti yüksek 400-450 tl civarı dedi ustam.

    Peki yaptırdında ne oldu diyebilirsiniz. Yaptırdıktan sonra ilk kontağa bastığımda arabanın içinde zerre kadar motor sesi yok sanki başka araca binmişim gibi ya titremeye ne demeli sanki araç stop halinde. Tabi bu motor sesi ve titreşim hissedilmeyecek şekilde artmış ki, sindire sindire zannediyorum ki aracın normal titreşimi ve sesi böyle.

    Tabi değiştiren veya bilen arkadaşlarda paylaşırsa sevinirim? Ayrıca bu parça hassas felan diyenler oldu bunuda triger gibi yetkili serviste mi değiştirmeliyiz? Fikriniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu dediğiniz gaza basarken ki metal sesi bizde de var titreşimle birlikte. Hep neyden olur diye merak etmiştim alıştık ama gidip bir kontrol ettirmekte fayda var teşekkürler.
  • ...BeDo... kullanıcısına yanıt
    Evet aracın kalkış anında gaza yüklenince geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski aracım fd6 civicde kronik 100.000 civarı bozulur. Yağlı motor kulagidir, 550-600 tl orijinal fiyatı var. Yan Sanayi, kore malı olanı 180 TL ye taktirdim. Arac çok değişiyor gerçekten.
  • İlk Polo'yu aldığımda arabanın da acemisiydim, araç kalkış yaparken ne kadar devirli kaldırırsan kaldır ön göğüs komple titriyordu. Aracın içinde bir dünya zangırtı. Öyle metal sesi değil de sanki çok bozuk yolda gidiyormuş gibi. Önce normal sandım ama öyle böyle titremiyor ki araba da 2000 model de olsa VW Polo ki küçümsemek gibi olmasın ama Tipo'da ya da Broadway'da bile bundan çok daha konforlu kalkıyor araç.
    Ustasına gittim motor kulağı saplama kesmiş meğer. 3 saplamadan 2'si kesik 1 tanesi tutuyormuş. Diş açtırıp yeni saplama taktırdım, aracın kalkışları falan o kadar sessizleşti ki, bambaşka bir araba oldu.
  • bunu öğrendiğim iyi oldu, sese karşı takıntılıyım
  • Ben değiştirdim fiorino var orjinal motor kulağı 250 lira...gittim yan sanayi taktım 130 liraya ama pişmanım arabanın içerisine öyle bir ses veriyor ki traktör sesi inanılmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.