Şimdi Ara

Motorsport Manager (2016) [ANA KONU] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
4.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Oyun mukemmel ayar yapmak bile pratikte zevk veriyor bazen yagmur ciseliyor siralamada onun icin strateji kasmaya calismak filan nice diger senenin aracinida kendin tasarliyorsun neye agirlik verdigini kendin ayarliyorsun.1 sezon devirdim ara sira atiyor onun disinda kotu birsey yok oyunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar oyundaki gördüğünüz sıkıntıları steamde yapımcının açtığı konunun altına yazabilirsiniz. Ben 5-6 hata ya da öneri yazdım.
  • Lisans olsa müthiş olurdu.

    F1 oyunlarını veya rFactor gibi oyunları oynamak çok yorucu ve bazen sinir bozucu olabiliyor.

    Umarım devam eder bu seri ve lisans sorununu hallederler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady Sylvanas Windrunner -- 28 Kasım 2016; 13:40:30 >
  • ben de kısa süre önce başladım. o kadar zevkli ki başından kalkamıyorum. kendimce vereceğim tavsiyeler şunlar olacak. oyun başında pilotlar ve çalışanlarınıza bakıp zaman geçirmeden daha iyilerini alabilirseniz alın. özellikle gelişime açık kişilere yoğunlaşın derim. ben öyle yapıyorum ve faydasını gördüm. ikinci olarak arabayı geliştirmek önemli ama küçük bir takımdaysanız tüm parayı geliştirmeye yatırmayın. ilk sezonlar bina gelişimlerine de yoğunlaşmak lazım. parayı nereye ne kadar harcayacağınızı iyi düşünün. bir sonraki araç için bütçeden ne kadar kısacağınızı yarış başı kazancınıza göre iyi ayarlamaya bakın. sponsorları da seçerken acele etmeyin. biraz beklerseniz daha iyisi de gelebilir. ayrıca aracınız yeterince iyi değil ve üst sıralara çıkamayacaksanız sıralamaya göre para veren yerine direkt para verenleri tercih edin. performansınız artınca bonuslulara yönelirsiniz.

    bir de güzellik yapayım size.

    http://www.racedepartment.com/downloads/categories/motorsport-manager.133/

    bu siteden mod indirebilirsiniz.

    şu an oyunun v1.0 ile çalışan real name yani lisans modu var. iki partı indirip içindekini çıkartın ve oyunun yüklü olduğu dizindeki MM_Data klasörünün içine atın. tabi önce aynı dosyanın orjinalini güvenli bir yere almanızda fayda var. bu modu kullananlar bazı ilginç isimlerle karşılaşabilir. 26 yaşında bir mika hakkinen gibi :) hemen gözlemledim ve sonrasında anlaştım. ilk sezonlar için alınabilecek en iyi pilotlardan biri bu moddaki.

    bir de legends modu var efsane pilot ve takımların da eklendiği ama v1.1 de çalışıyor ve ben çalıştıramadım bir türlü. oyun hata vardi. bu nedenle v1 e geri döndüm. siz yine de deneyebilirsiniz.




  • oyunu öğrenme amaçlı oynadığım kariyerlerden sonra asıl kariyerime lisans moduyla avrupa serisinde ortalama altı bir takım olan porsche F1 ile başladım. hemen tasarımcımla yarış mühendislerimi değiştirdim. f. kelley yeni tasarımcım oldu ve yarış mühendislerim de a. grey ile k. gosselin. ikinci pilotumu yollayıp yerine de mika hakkineni aldım. böylece alt seri için biri yeterli diğeri çok iyi pilotlarım oldu. tabi bu şekilde elimdekileri yollama ve yenileriyle anlaşmalar nedeniyle baya eksiye (1.5m kadar)düştüm. sponsor teklifleri de ilk ödeme olarak iyi fiyatlar gelmedi ya da yarış başına teklif daha cazip geldi ve eksi bütçeyle sezona başladım. aracta sadece elimdeki parçaların dayanıklılığı ve performansına odaklandım.

    ilk yarışta kötü start ve başlardaki lastik aşınımının fazlalığı ile gerilere düştü iki pilotumda. üstüne hakkinen yaşadığı temas sonucu pitten geçme cezası aldı. işleri düzeltmek için stratejiler oluşturmaya çalışırken hakkinen yine bir temas yaşayıp bu seferde ön kanadı kırdı ve ekstra bir pit daha yapıp iyice geriye düştü. ilk iki tur ve 28-35 turları arası dışında hep yağmur altında geçen yarışta tüm olumsuzluklara rağmen hakkinen ile 8.liği aldım. diğer pilotum rueckert ise 12. oldu.

    sezona normalde 8.lik hedefi ile başlanacakken ilk 6 ya girmeyi hedeflemem yanlışmı diye düşünmeye başlamadım değil.

    neyse ikinci yarışta yağmurlu bir antrenman etabı sonrası yağış altında başlanan bir yarış oldu. yarışın sadece başında 2. tur sonunda yağış duracak ve 3. tur sonu gibi kuru lastik kullanımı sıkıntısız hale gelecekti. bu nedenle herkes geçiş lastiğinde başlarken be yumuşak lastikleri tercih ederek riskli bir başlangıç yaptım. aldığım risk kendini belli etti ve kısa sürede son iki sıraya düştüm. ama dediğim gibi 3. tur sonrası biz hızlanırken rakipler yavaş kalmaya başladı ve kısa sürede kuru zemin lastiğine geçmeye başladılar. bu periyotta mümkün olduğunca zorlayarak 6. turla birlikte 3 ve 4. sırayı kapmayı başardım. hakkinen ile öndekilere yaklaşmaya çalışırken yeterince hızlı olamayan rueckert ile de arkadakilere karşı savunma yaparak geçen periyot sonrası benim ilk rakiplerin 2. pitleri ile yerimizi korumayı başardık. son pitler sonrası hakkinen ile yine 3. sırayı almayı başardık ama rueckert yerini koruyamadı. yarış sonuna doğru vites sorunuyla beraber 7.liğe kadar düştü. hakkinen ise rakibine göre kısmen daha yeni ve daha hızlı olan lastikleriyle arayı kapatıp fırsat kolladı. mekanik sorunlar da yaşayan rakinin arkasında bir süre takılsa da geçmeyi başardı ve 7sn. farkla lider olan russellı yakalamak için zorlamaya devam etti. tur bindirmeleri de avantaja çevirerek son virajlara doğru 1 saniyeye indirdi farkı. tam böyle bitemez diye içimden feryat ederken son düzlükte yaptığı atakla rakibini geçip yarışı ilk sırada tamamladı.

    bu galibiyetle şimdi her şey değişti. bütçede artıya geçmemin yanında şampiyonada önemli bir konuma geldim. bakalım aynı şekilde devam ettirebilecekmiyim.

    Motorsport Manager (2016) [ANA KONU]




  • işte kariyerimin devamı:

    ilk sezon sonuna kadar hakkinen ile 3 galibiyet daha aldım ama şampiyonluğu takımlarda 4 puanla (2. oldum), pilotlarda 5 puanla (hakkinen 4. rueckert ise 8. oldu)

    Motorsport Manager (2016) [ANA KONU]

    ikinci sezonumda bütçeyi düşünerek daha güçlü aracı hep hakkinene vermemden memnun olmayan rueckert ile yolları ayırıp 2. pilot olarak mark webber ile anlaştım. sezon sonunda sadece 1. galibiyet alsam da takımlarda 12 puan farkla 2. sırada bitirebildim. pilotlarda ise sadece 1 galibiyet almasına rağmen düzenli podyumlarıyla hakkinen 4 galibiyetli rakibinin 17 puan önünde şampiyonluğa ulaştı. mark webber ise 8. oldu.

    Motorsport Manager (2016) [ANA KONU]

    üçüncü sezonda daha da güçlü başladım ve 9 galibiyet ve 16 podyum ile takımlarda 135 puan farkla şampiyon oldum. 9 galibiyetle hakkinen 233 puanla şampiyon oldu. mark webber ise 202 puanla 2.liği aldı. artık bir üst organizasyona yani GP2 ye geçme vakti gelmişti.

    Motorsport Manager (2016) [ANA KONU]

    dördüncü sezon öncesi sözleşmeleri sona eren pilotlarımla yenilemeye çalışacak iken hakkinen webber ile aynı takımda olmak istemediğini açıkladı. son sezon araları baya kızışmış ve yumruklaşmaya kadar gelmişti. bundan dolayı webber yerine 30 yaşındaki kurt pilot juan pablo montoya ile 2. pilot olarak anlaştım. böylece hakkinen ile de sözleşme uzatabildim. bu sezon orta sıralar uygun gibi geliyordu ama eşit motor kuralı ve yeni pilotumun büyük etkisi ile ve tabiki benim taktik dehamı da es geçmeyeyim ilk 6 yarış sonunda 5 galibiyet ile takımlarda 84 puan ile ikincinin 50 puan önünde liderim. (sadece ilk 6 pilot 8-6-4-3-2-1 şeklinde puan alıyor ve en hızlı tur ile pole kazanan kişiler de 2 puan bonus alıyor) juan pablo montoya 3 galibiyet 2 ikincilik ve 1 üçüncülük ile 52 puanla lider (kendisine daha zayıf parçalar vermeme rağmen). hakkinen 2 galibiyet 1 ikincilik 1 üçüncülük ve 1 beşincilik ile 32 puanla 2. sırada. puanlama sistemini de düşününce bu sezon rahat şampiyon olacağım gibi duruyor.

    Motorsport Manager (2016) [ANA KONU]

    sezona başlarken şampiyonluk kolay olmaz diye birkaç sezon GP2 de kalıp gelişmeye bakarım diyordum ama direkt çıkmak mantıklı gelmeye başladı. yine de sezon sonu motor kuralı değişir ve eşitlik kalkarsa bir sezon daha kalıp güç olarak nerede olduğumu net görmek isterim. aksi takdirde F1 e hemen geçerim. pilotlarımın beni son sıradan kurtaracağını düşünüyorum.

    2019 itibariyle
    mika hakkinen

    Motorsport Manager (2016) [ANA KONU]

    juan pablo montoya

    Motorsport Manager (2016) [ANA KONU]

    ve tabiki Porsche F1

    Motorsport Manager (2016) [ANA KONU]

    oyun ai nin taktiksel zayıflığı nedeniyle biraz kolay ama aynı zamanda yine ai kaynaklı bazı durumlardan ötürü zor. zor kısımlar şöyle. bir araca tur bindirmek pek kolay olmuyor. kolay kolay yol vermiyorlar ve baya zaman kaybettiriyorlar. bunu düşünerek pit zamanlarını ayarlarsanız avantaj yakalayabilirsiniz yoksa dezavantajlı olursunuz. ayrıca araçta illegal parça bulununca ceza verildiğinde rakiplerin yeterince ceza almadığını fark ettim. yarış bitiminde gelen sıralama ekranında verilen ceza 6 sıra dedi diyelim 6 sıra geriye gönderilmemiş oluyor o pilot. kendim hiç illegal parça üretmedim ve denemedim. belki bize de aynısı oluyordur bilemeyeceğim. daha başka sorunlarda fark ediliyor oynadıkça.




  • Büyük yenilikler getirecek Patch 1.3 duyuruldu.İlk büyük DLC olan GT Series geliyor ve artık GT Araçlarının menajerliğinin yapılabileceği 2 yeni seri olacak ve fiyatı £5.99/$7.99/€7.99 olarak belirlenmiş.

    Motorsport Manager (2016) [ANA KONU]


    Güncellemenin getireceği en büyük ücretsiz içerik ise uzun zamandır oyunu takip edenlerin ısrarla istediği kendi takımımızı kurabilmek.

    Motorsport Manager (2016) [ANA KONU]


    http://www.motorsportmanager.com/content/huge-new-dlc-packs-announced




  • Bugün torrent indirdim oyunu yarım saattir falan tutorial yapıyorum ve devam edecek gibi. Oyun şuan ki haliyle zevkli biraz daha oynayayım sıkılmaz isem izem satın alacağım steamden ama büyük ihtimal alacağım çünkü bu tür oyunları seviyorum zaten deli Fm ciyimdir, sim oyunları dedinmi akan sular durur .
  • TÜRKÇE YAMASI OLSA KEŞKE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matthew Mzizi

    Bugün torrent indirdim oyunu yarım saattir falan tutorial yapıyorum ve devam edecek gibi. Oyun şuan ki haliyle zevkli biraz daha oynayayım sıkılmaz isem izem satın alacağım steamden ama büyük ihtimal alacağım çünkü bu tür oyunları seviyorum zaten deli Fm ciyimdir, sim oyunları dedinmi akan sular durur .

    ben de senin gibi torrentten indirip başladım. sonra baktım başından kalkamıyorum iyi sarıyor ilk fırsatta aldım. son bir aydır pek oynamasam da (yeni bir mod yapılıyor onu bekliyorum) aralıktan bu yana 430 saati bulmuş oyun sürem hala daha çok eksiği var ama yavaş yavaş kapatıyorlar. sonuçta bu ilk oyun. bunun üstüne koyarak giderlerse çok iyi yerlere geleceğinden eminim.




  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten oyunu indirdim kurdum oynadım ertesi gün aldım steamden. Yenilikçi bir oyun, özgün fikir. Ben zaten menajerlik oyunlarını severim fm falan çok oynarım. Aklıma gelirdi f1 menajerliği falan olsa ne güzel olur diye, geçen fm 17 ye girdim ana menüde motorsport manager reklamı vardı hemen baktım zaten. Darısı bir nba menajerliğinin başına, bir de onu çok istiyorum.
  • Arkadaşlar selam Formula 1 takip ettiğim bir spor ve FM oynarken arkada reklamdan gördüm ve bu nedir diye baktım hayalimdeki bir oyunu keşfettim ve torrentten indirip denedim

    Oyun çok güzel orjinal olarak sadece FM alabiliyorum ama bu oyunu da alabilirim artık 1.3 güncellemesi nasıldır ve gerçek isimlerle oynayabileceğimiz, sağlam, databaseyi bozmayacak bir yama var mıdır yardımcı olursanız sevinirim
  • En üst lig alttan çıkan takım olarak geldiyseniz güzel zorluyor, sağlam strateji yapmanız gerekiyor beklenmedik başarı yapabilmeniz için. Market değeri sponsor anlamında çok önemli bu yüzden röportaj verirken çok dikkatli seçim yapın, Oyunun özellikle takım emri , kompleksli sürücüler , evlilik boşanma ve ya size danışan sürücüler olması harika fm'de bile yok bu tarz moral durumları. orjinal bir şekilde kesinlikle satın alın ki geliştirici farkına varıp gelecek sene daha dikkatli tasarım yapsın. GT modunu pek beğenmedim para vermeye değmez kendi fikrim. ( GT hayranı değilim ancak orjinal isimler gelirse herkes seve seve oynar)

    Araba tasarım olayına bayıldım, her sene çeşitli kombinasyonlar ile rahat 15-20 sezon farklı tasarımlar çıkartırsınız.
    Fabrika gelişimi her firma'da aynı şehir olarak buna çok üzüldüm.
    Amerika takımı aldığımız'da bir San Francisco, Rus takımı aldığımız'da Saint Petersburg Görsek tadın'dan yenmez.
    staff kadromuzun geçmiş takımlarını göremiyorum belki ben bulamadım, sonuçta rakip takım'dan kimseyi transfer etmek istemem.(Oyun içinde ezeli rakip olayı mevcut haliyle sürücü filan transfer etmek imkansız)

    Gelelim oyunda ki en pasif role
    Başkan
    Vasıfsız ve rezalet, ek ödenek isterken bile bir morali düşüyor sanki takımı soymuşum. Aldığımız para yine takıma harcıyorum yani bu neyin tribi?

    Daha yazacak çok şey varda motor spor camiyasını sevenler malum ortamlar'dan indirip denesin beğenirse lütfen para verip destek olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Endorfinli Melankolik

    En üst lig alttan çıkan takım olarak geldiyseniz güzel zorluyor, sağlam strateji yapmanız gerekiyor beklenmedik başarı yapabilmeniz için. Market değeri sponsor anlamında çok önemli bu yüzden röportaj verirken çok dikkatli seçim yapın, Oyunun özellikle takım emri , kompleksli sürücüler , evlilik boşanma ve ya size danışan sürücüler olması harika fm'de bile yok bu tarz moral durumları. orjinal bir şekilde kesinlikle satın alın ki geliştirici farkına varıp gelecek sene daha dikkatli tasarım yapsın. GT modunu pek beğenmedim para vermeye değmez kendi fikrim. ( GT hayranı değilim ancak orjinal isimler gelirse herkes seve seve oynar)

    Araba tasarım olayına bayıldım, her sene çeşitli kombinasyonlar ile rahat 15-20 sezon farklı tasarımlar çıkartırsınız.
    Fabrika gelişimi her firma'da aynı şehir olarak buna çok üzüldüm.
    Amerika takımı aldığımız'da bir San Francisco, Rus takımı aldığımız'da Saint Petersburg Görsek tadın'dan yenmez.
    staff kadromuzun geçmiş takımlarını göremiyorum belki ben bulamadım, sonuçta rakip takım'dan kimseyi transfer etmek istemem.(Oyun içinde ezeli rakip olayı mevcut haliyle sürücü filan transfer etmek imkansız)

    Gelelim oyunda ki en pasif role
    Başkan
    Vasıfsız ve rezalet, ek ödenek isterken bile bir morali düşüyor sanki takımı soymuşum. Aldığımız para yine takıma harcıyorum yani bu neyin tribi?

    Daha yazacak çok şey varda motor spor camiyasını sevenler malum ortamlar'dan indirip denesin beğenirse lütfen para verip destek olsun.

    oyunda hala bir çok problem olsa da yavaş yavaş oyuncuları da dinleyerek düzelteceklerdir diye düşünüyorum. alttan gelen takımsak evet zorluyor ama yine de onun dışında biraz fazla kolay oluyor. özellikle rakip takımların rezil yönetilmesiyle. bir bakıyorsun en iyi takımlar en iyi pilotlarını bırakıp yerlerine orta düzey pilotlar almış. sonra da yenilmeleri gayet kolaylaşıyor. zaten yarış içinde taktik anlamında yeterli zorluğu yaşatmıyorlar. en kötü takımla başladığımızda belli bir kademe atlayana kadar öndeki takımlardan tur yeme olasılığımız artıyor ve tur yeme kısmında halledilemeyen bir zaman kaybı da yaşadığımız için sıra kazanma planlarımız her tur yememizde daha da işe yaramaz hale geliyor. ama arabamızı geliştirdikçe tur yeme ihtimalimizi yeterince düşürdüğümüzde güzel bir taktik yaparak çok iyi sonuçlar alabiliyoruz.

    o kadar oyunun kolaylığını söylemişken şimdi bizi zorlayan bir durumdan da bahsetmeden duramayacağım. ilk sezon sıkıntı olmasa da sonraki sezonlar geliştirdiğimiz araçların dayanıklılığı hep az oluyor. istersek mercedesle oynayalım yine de aynı problem oluyor. bence oyun burada tasarım esnasında bir seçenek sunmalı. performanstan vereceğimiz bir miktar ödünle dayanıklılığı arttırabilmeliyiz. ya da tam tersi. hedefleri düşük olan bir takımdaysam dayanıklılık üzerine daha çok durmak isterim açıkçası.

    onun dışında pilot ve personeller ile yapılan anlaşmalarda da düzenleme olsa iyi olur. örneğin sezon sonu sözleşmesi biten pilotumun yerine sonraki sezon için yeni bir pilot ile anlaşabilmeliyim. aynı şekilde pilot yetiştirme programları eklense ve oradan yetenekler çıkarabilsek o da iyi olurdu.

    ayrıca söylemeden geçemeyeceğim bir şey daha var. sponsorluklarda 5 yıldıza çıksak bile 1 ya da 2 yıldızlı teklifler geliyor ve kabul etmek zorunda kalıyoruz. buna bir çözüm gelmeli.

    uzun zamandır pek oynamıyorum ama yakında gelecek yeni patch ile sonrasında çıkacak bir mod ile yeniden döneceğim oyuna.




  • Oyun hakkında mümkün olduğunca ayrıntılı bir rehber serisi yapmaya karar verdim. İlk videoyu yarış pilotları ve teknik ekip hakkında hazırladım. Kısmetse başka bölümler de hazırlayacağım. Umarım izleyenlere faydalı olur.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perverende -- 11 Ağustos 2017; 12:23:53 >




  • Oyun son zamanlarda oynadığım en bağımlılık yapıcı oyun. F1 mod unu yükledim, 0 dan takım kur seçeneğini seçtim ve en alt lig(formula e) den başladım, ilk 10 sıraya puan verilen düzende ilk puanımı 4. sezon ortalarında almama rağmen keyif aldım, şu anda 6. sezondayım ve orta sıralara oynuyorum. Sizde de aynı mı diye merak ettiğim bir konu var, oyunu yarışlarda 2b oynamama rağmen çok ağırlaştı, save etmek bile 5 dk sürüyor, yükleme ekranları da bir o kadar. Sizlerde de aynı durum var mı acaba?
  • Zorkof kullanıcısına yanıt
    Oyunun bu konuda çok eksiği var, mod güncelleme gelince bir daha mod kur filan oluyor save gidiyor diye biliyorum(fire 2017 için konuşuyorum)
    Ben modsuz başladım tekrar'dan takım kur ile, performans filan iyi bilgisayar 3D oynuyorum şu son gelen spin, piste olayları çok zevkli hale getirdi oyunu. FM gibi orjinal isimler logolar isterim ama oyunun içinde ki senaryo düzenleri bozuluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Endorfinli Melankolik

    Oyunun bu konuda çok eksiği var, mod güncelleme gelince bir daha mod kur filan oluyor save gidiyor diye biliyorum(fire 2017 için konuşuyorum)
    Ben modsuz başladım tekrar'dan takım kur ile, performans filan iyi bilgisayar 3D oynuyorum şu son gelen spin, piste olayları çok zevkli hale getirdi oyunu. FM gibi orjinal isimler logolar isterim ama oyunun içinde ki senaryo düzenleri bozuluyor.

    O zaman bu ağırlaşma mod dan kaynaklanıyor diyorsun. Ben de tekrar modsuz oyun açıp uydurma takım adlarıyla tekrar takım yarat deyip başlayayım. Gerçi 6 sezonluk uğraş da boşa gidecek ama save ve yükleme süreleri her oyuna girdiğimde artıyor, 10 dk yükleme süresine dayandı...
  • yeni dlc geldi . deneyen var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.