< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Ben motosiklete başladığım gibi bitirdim. Sıfır Mondial Superboy 125 almıştım. 5 vites manuel 125 cc. Motosikleti 183 km sürdüm. Daha önce hayatımda hiç motosiklet kullanmamıştım. Bu benim hayatımda sürdüğüm ilk motosikletdi ve E5'de kamyonlarla birlikte vızır vızır yolda bile sürdüm. 4.vitesde 80 km/sa hıza kadar çıktım ama 4.vitesde 80 hızda motor bas bas fazla devirden bağırıyordu. 5.vitese atmaya da korktum artık (Motosiklet ehliyetim yok). Debriyaj, Gaz, Vites olaylarını manuel otomobil mantığı ile kavradım (Araba ehliyeyim var ama pratiğim yok). Motosiklet elimde 1 ay bile durmadı. Sattım gitti. Bisiklete devam... Motosiklete başladığım gibi bitirdim. Edit: Motosiklet ile herhangi bir kaza YAPMADIM. Satmamın sebebinin bunun ile hiçbir alakası yoktur. Ehliyet almadım diye illa ki kaza yapacak değilim. 125 cc motosikleti sürmek kolay zaten. Otomobildeki debriyaj vites gaz bilgisiyle hemen kavrıyorsun olanı biteni. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 9 Ekim 2021; 21:32:0 > |
|
Başladığım gibi bitirdim ben. |
|
Honda cb125f başlangıç için çok ideal bir model. Benim de aklımdan mt25, cb250r filan geçiyor ama acemiliği atmadan 50bintl fiyatlarında motosiklet alıp bi de düşürüp, sürtüp, sağını solunu çizmek ve hevesin kursakta kalma ihtimali de var. |
|
|
|
Ben rahat duran bir insan değilim. Hele ki motosiklet üzerinde hiç rahat duramam. Düşmanlarım motorumu falan parçalarlar. Yazık olur verdiğim paraya. Bisiklet en azından ucuz bir şey. Motosiklet öyle değil ki. En ucuz 125'lik motosiklete bile 10 buçuk milyar para veriyon sıfır alınca. Motosiklet gidince, bir daha yenisini alırım diyecek bir bütçede değilim. Kaldı ki, motosiklet alınca bir de trafik kurallarına falan tabisin. Ekipmana 1750 lira para bayıldıydım zaten. Bir de ehliyete bir o kadar daha para bayılamam dedim. Sahibinden sattım gitti. Reklamda söyledikleri gibi. Bisikletle istediğin ters yola gir. Trafik kuralları seni ilgilendirmiyor. Sınırsız özgürlük. Üstelik bisiklet ucuz bir şey. Başına bir şey gelse de s*kimde olmaz (Uygun fiyatlı bisiklet kullanıyorum, zengin bisikleti değil). Kaldı ki, bisikleti evin içine de sokabiliyorum. Motosiklet gibi dışarıda durmuyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 11 Ekim 2021; 23:57:38 > |
|
Dostum 125 CC kısa sürede sıkabilir seni. CB250 mantıklı bir başlangıç olabilir, CB125 almak yerine biraz para biriktirip 250lik almanı tavsiye ederim |
|