Şimdi Ara

Motorola Moto Z | Z Force | Z Play | Moto Mods - Ana Konu (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.321
Cevap
42
Favori
190.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: castbreeder

    Moto Z için Custom Rom LineageOS 15.1
    Stabilite konusunda henüz kesin bişey konuşamayacağım. 2 gündür kullanıyorum herhangi bir hatayla karşılaşmadım. Sosyal ağ, bankalar, araçlar, basit oyunlar vb 50 den fazla uygulama yükledim. Uygulamalarda herhangi bir hata görmedim. Gayet stabil ve hızlı çalışıyor. En bariz şekilde farkına vardığım pilin %5-%1 lere kadar kapanmaması ve kapanıyor diye uyarı vermesi.
    Stock Roma Göre Artıları:
    Pil daha stabil çalışıyor.
    Parmak izi tuşunu artı olarak güç tuşu yapabiliyorsunuz. Tuşa basılı tutarsanız Güç Seçim ekranı (Kapat Yeniden Başlat vb) geliyor.
    Moto Hareketler (Çift sallama ile kamera açma,Tak tak hareketi ile flaşı açma, Sessize almak için el sallama, rahatsız etmeyin modu için ters çevirme, zil sesini susturmak için cihazı kaldırma çalışıyor.) Denediğim diğer Custom Romlarda Moto Hareketler yoktu.
    Özellikle Gezinme tuşlarının (Navigasyon tuşları) orada oluşan Ghost Screen (Hayalet Ekran) sorununu azaltmak belkide tamamiyle geçmesi için Gezinme tuşları ve Durum çubuğunu gizleme var. (Ghost Screen benim telefonumda Gezinme tuşlarının orada var.) Tamamiyle tüm uygulamalarda gizleyebiliyorsun yada istediğin uygulamaya ayrı komut verebiliyorsun.
    Şuana kadar eksi olarak tespit ettiğim kamera 1080P 60 FPS çekim yapmıyor. 2 kamera uygulaması yüklü geliyor. Biri LineageOS kamera bunda 1080P 60 FPS seçimi yok. Diğeri Moto Camera One bunda 1080P 60FPS seçim var. Seçtiğim zaman ''Video çekimi başlatılamıyor. Başka bir uygulama mikrofonu kullanıyor olabilir.'' uyarısı verip çekim yapmıyor. Kamera çekimlerinde çok bir değişiklik farketmedim kalitesi aynı bana göre. Kamera çekimleri için daha detaylı inceleme yapacağım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
    Not: Moto Mods bölümü ayarlarda var ama takacak Modum olmadığından deneyemedim.
    Bu custom romlar da kendi launcher uygulaması oluyor mu? simge boyutlarını vs değiştirebieceğim uygulama çekmecesini ve ana sayfayı düzenleyebileceğim.

    şimdilik telefonun stabilitesi ve pil performansından memnunum custom rom pek bi artı katmayacak galiba.tabi bunu denemeden bilemeyiz.

    aslında custom romlar gtelefonlara ilave programlarla da yapılabilecek şeyi daha az yer kaplayacak ve daha performanslı çalışacak şekilde paketlenmiş hali gibi geliyor bana.

    örneğin navigasyon tuşlarını kaldırmayı yazılımsal olarak yapan programlar var. shortcutter ve fluid ng gibi..




  • castbreeder C kullanıcısına yanıt
    Pili değiştirme süreci ile ilgili de bilgi bekliyoruz merakla hocam.

    Pili taktıracak yer vs bilgisini de paylaşır mısınız %35 şarjda kamerayı açıyorum tak diye kapanıyor telefon.
  • saMetallica kullanıcısına yanıt
    LineageOs romun launcher uygulaması Trebuchet. Google da aratıp apksını kurup deneyebilirsin. Çok fazla özelliğini göremedim. Basit bir arayüzü var. Ben şuan Microsoft Launcher kullanıyorum ve memnunum.
    Custom rom hakkındaki düşünceniz doğrudur. Bazı uygulamalar hem fazladan yer kaplıyor hemde stabil çalışmayabiliyor. Stock romda Gezinme çubuğunu gizleme programı denemiştim. Çok randıman alamadım, denediklerimin kısıtlaması yada eksiklikleri vardı.

    Aklıma gelmişken yazayım bildirim ışığı kullanılabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castbreeder -- 20 Mart 2019; 14:30:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    Tekirdağ Süleymanpaşa'da oturuyorum. Burada bildiğim 2 usta var. Konuşmadım henüz, yapacaklarını düşünüyorum. Normalde bu kadar ince bir ekranı olmasa kendim değiştiririm ama cesaret edemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığım ekran süresi değerleri:













    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castbreeder -- 20 Mart 2019; 19:39:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar telefonun iadesi cıktı. 70 tl ye şarz modunu satabilirim yanında kılıflarıyla birlikte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Win4352 -- 20 Mart 2019; 20:48:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Win4352

    Arkadaşlar telefonun iadesi cıktı. 70 tl ye şarz modunu satabilirim yanında kılıflarıyla birlikte.
    Thh ile mi çıktı yoksa kendileri mi verdi? Sorun neydi? İade kararının çıkması ne kadar sürdü?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


  • Hayriniza kasayida değiştirseyniz keşke:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Bundan 6 ay önce filan karar verilmişti lenovanin dediğine göre değişim gerekli demişti hocam ama ben 1 kez garantiye göndermedim en az 3 kez hatta benim cihazda ghost screen vs de vardi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Ve vodofine dan almıştım onlar sorun çıkardı ve o iadedeki parayla vodofone dan cihaz alma zorunluluğu vardı o zamanda o fiyata vodofone da a7 vardı güzel cihaz ama moto z nin yerini asla alamaz . Bu arada hocam size özel msj atılmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin 3100 mah bataryadan bir adetde ben sipariş verdim. Artık çekilmez hal almaya başladı. Moto şarlı kapağı sürekli kullanır oldum.kapanma olayı olmasa başka hiçbir kusuru yok kral telefon kasmak donmak nedir bilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UltimateAlpha kullanıcısına yanıt
    Merhaba hep sana yazıyorum dostum ama iade formunu gönderdiler, bende bayiye gönderdim. Fakat bayi bana 30-45 gün sürer diyor. sen bekledin mi o kadar acaba?
  • Geçen gece telefon kapandı ve bir daha açılmadı. Muhtemelen gece kendi kendine güncelleme yapmaya çalıştı ve şarjı yetmedi. Servisten yeni geldiği için güncellemesi vardı diye tahmin ediyorum. Şimdi servise gidiyorum tekrar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde telefonun kulakligi bozuldu. Istanbul anadolu yakasinda kim bakiyor acaba servisine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefona anakart değişimi yazmışlar hemen. Ben de cihaz değişimi için zorlayacam bakalım ne olacak?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin'den 3100 Mah pil geldi. Pil orjinaline göre kalın geliyordu. Markasının etiketini çıkartıp montajını kendim yaptım.Sorunsuz yerine oturdu. Pil % 75 te açıldı. 2 saattir yoğun şekilde telefonu kullanıyorum şuan %52'de. Telefonu 2.el aldığımdan kamerası çok çizikti. Kamera lenside almıştım onuda değiştirdim. Birde hoparlöründe çızırtı vardı. Hoparlörde almıştım. Ama değişimini yapamadım. Çünkü vidaları çok hassas. T3 vida biri sorunsuz açıldı ama diğeri yalama oldu. Belki benim tornavidamın kalitesizliğindende olabilir. Baya telefon tamir etmişliğim vardır. İlk kez böyle bir şey başıma geldi. Bende hoparlörü çıkaramadığımdan güzelce temizledim. Şanşıma hoparlörde düzeldi. Şuan telefon sıfır gibi oldu. Bakalım pil inşallah iyi gider. Pili doldurayım. Kullanım bilgilerini paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castbreeder -- 6 Nisan 2019; 17:42:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • castbreeder C kullanıcısına yanıt
    Pil performansı deneyimlerimizi paylasirsaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ttrapper kullanıcısına yanıt
    Suppordle kullanıcısına yanıt
    Pilin bitmesini bile bekleyemedim şuan ki bilgileri paylaşıyorum. Bu kadar iyi sonuçlar olabileceğini beklemiyordum. Sabah pil %5'e geldiğinde flaşlı fotoğraf çektim telefon kapanmadı. Çinliler taklit ede ede iyi mal yapmasını da öğrenmişler. Pili telefon açık şekilde, orijinal şarj aletiyle ilk kez % 100 doldurduktan sonra yaklaşık 40 dakika daha şarjda tuttum. Telefonu şarjdan çıkardıktan sonra ilk olarak pilin mah değerini ve ne kadar sürede dolduğuyla ilgili ekran kaydı aldım. Ne kadar kararlı çalışır yada uzun süreli dayanır mı birşey diyemiyorum. Ama kesinlikle orijinal pilin sıfır halinden iyi. 3100 Mah doğru. Pili almayı düşünen arkadaşlar için yanlış alım olmasın markası LOSONCOER. Başka markalarda da 3100 mah, 3000 mah yazan var. Mesela 3000 mah yazanın yorumlarına baktım, orjinalinde 1650 Mah olduğu yazıyordu. Marka etiketini çıkarıp resmini de paylaşmış, pile 1650 mah damga başmışlar.





    Telefonu çıkardıktan sonra wifi açık mobil veri kapalı şekilde Youtube'da yaklaşık 1 saat vidyo izledim. Sonra Opera tarayıcıda 30 dakika, Firefox tarayıcıda 30 dakika internette telefonu hiç kapamadan sörf yaptım. Ufak tefek ayarlar, menü gezinmelerim oldu. Telefon 2 saat 20 dakika ekran süresiyle pil % 30 azaldı. Accu Battery uygulamasında ''dolu batarya için pil ömrü tahmini'' yazan kısım var. Orada ekran süresi için 3 saat 15 dakika yazıyor. O değer eski pilin değerlerinide hesaba kattığı için düşük gözüküyor. Zamanla yükselecektir.











    Son zamanlarda orjinal pil iyice sapıtmıştı. Çok hızlı bitiyordu. Ekran kaydında eski pilin en son dolumda 1429 mah değerinde olduğunu görüyorsunuz.




    Wifi ile yoğun kullanımda (yoğun kamera kullanımı hariç) 6-7 saat ekran süresi alacağını düşünüyorum. Normal kullanımda günü çıkarır. 4-4.5 saat ekran süresi alır diye düşünüyorum. Bakalım bil bitsin yine paylaşacağım.

    2-3 dolum olsun pil kararlı hale gelsin sonuçlar dahada netleşir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castbreeder -- 6 Nisan 2019; 17:45:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • castbreeder C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bunu telefon tamiri yapan bir yere versek yapabilirler mi cihaza zarar vermeden? Malum cihaz ince ve biraz da açması zor görünüyor bir de linkini atar mısın aldığınız ürünün ben de alayım evde moto z yatıyor şirket teknosa kuponu vermişti samsung bir tane cihaz aldım ama tabi ki moto z kadar iyi donanımlı olmadığı için biraz alışmam zaman aldı.

    Moto Z gibi bir canavarı yatırmayalım yok yere.
  • Ekranı ince diye kendime güvenemiyordum. Youtube'tan açılış vidyosu izledim. Gözümü kararttım, ekranı kırma pahasına kendim yaptım. Açarken biraz zorlandım. Sıcak üfleme aleti olarak saç kurutma makinası çok yardımcı oldu.
    Toplamda 2.5 saat kadar uğraştım. Acele etmedim. Gerçi beni yalama vida uğraştırdı. Vidanın üst açma kısmı yalama oldu. Kırmadan vidanın çıkma ihtimali olmadığından, zarar vermemek için hoparlörü temizleyip, telefonu kapadım. Ama işini dikkatli yapan bir telefon tamircisi zorlanmadan yapacağını düşünüyorum. Youtube'ta türk telefon tamircilerinin ekran değiştirme vidyoları var. Onlardan fiyat alınabilir.
    Pili satın aldığım link:
    https://login.aliexpress.com/?from=sm&return_url=http://www.aliexpress.com/item/32842305696.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.73b24c4dm3HsFE

    Tekrar hatırlatayım. Marka etiketini çıkarmayınca pil kalın geliyor. Pili satın alırsanız marka etiketini çıkartıp telefon tamircisine o şekilde veriniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castbreeder -- 6 Nisan 2019; 21:13:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.