Şimdi Ara

Motordan gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Araba vitesteyken veya boştayken dahi hızı arttıkça motor sesine benzeyen bir ses geliyor. İvmelenme arttıkça ses artıyor. Mesela 100 km/h ile boşta giderken sanki 3. viteste arabayı bağırtıyormuşcasına ses oluşuyor. Kısa bir zaman önce ufak bir kaza sonucu arabanın tamponu düştü, servise taktırdık. Acaba düzgün takamadıklarından dolayı rüzgar ses yapıyor olabilir mi? Aklıma başka bir şey gelmiyor. Tecrübeli arkadaşlar yorum yaparlarsa memnun olurum. Araç 1999 model Clio

• Tampon takıldıktan sonra davlumbazı yanlış vidalamışlardır veya vida boşa dönmüştür. Rüzgarı yedikçe davlumbaz plastiği lastiğe sürtüyordur. Davlumbazı elinizle yoklayınız. Sallanıyorsa yaptırınız. Belki davlumbaz sürtündüğü için lastiğinizi yaralamıştır. Ön lastiklerin sırtlarında çizik gibi izler varsa dediğim gibidir.

İkincisi de aks rulmanları bozulmuş olabilir. Aks körükleri yırtıksa körükler değişir veya toz yediği için aks aşınmışsa tamir olacak. Tamir olmazsa yenisi alınacak.

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Tampon takıldıktan sonra davlumbazı yanlış vidalamışlardır veya vida boşa dönmüştür. Rüzgarı yedikçe davlumbaz plastiği lastiğe sürtüyordur. Davlumbazı elinizle yoklayınız. Sallanıyorsa yaptırınız. Belki davlumbaz sürtündüğü için lastiğinizi yaralamıştır. Ön lastiklerin sırtlarında çizik gibi izler varsa dediğim gibidir.

İkincisi de aks rulmanları bozulmuş olabilir. Aks körükleri yırtıksa körükler değişir veya toz yediği için aks aşınmışsa tamir olacak. Tamir olmazsa yenisi alınacak.

Cevap için teşekkürler. Aracı servise götürdüm. Tamponla alakası yokmuş. Sağ arka tekerin bilyasından ses geliyormuş. Yenisi ile değiştirdim halloldu. Bilgi olsun diye yazıyorum. Bilya+Sağ sis farı lambası+Bagaj amortisörü + İşçilik 275 TL tuttu.

• ilk mesajı okudum teker bilyesi dedim baktım çözüm bulunmuş. Aynısı dün başıma geldi ben de motor bağırıyor sanıyordum . Arka tekeri kaldırdım kriko ile
    bilye dağılmış. 110 Tl gitti yine :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilcc -- 25 Mart 2016; 17:57:18 >
  • Aklınızda olsun bilya dan şüphelenirseniz en yakın rot balansçıya gidin onlarda balans yapan makina var aracın tekerini sökmeden üstünde yaparlar balansı o makina ile üstünde çevirip bilya bozuk olmadıgı belli olur bilginiz olsun
    11 yıl önce açıldı
    Şanzımandan gelen ses
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.