Şimdi Ara

motordan bağımsız klima (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
58.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • lektonstar kullanıcısına yanıt
    estagfırullah

    evet edilebilir zaten amacım belırttıgım gıbı boyle bır calısma yapmak
    fakat bu işi su an ıcın bıldıgım kadarıyla yapan bır fırma yada usta yok
    ıslerımın yogunlugu nedenıyle bır ıkı ay surer dıye dusunuyorum boyle bır calısmayı faal hale getırıp ortaya koymam

    lakın bunun ıcın standart ekıpman yok yanı atıyorum renaultun elektrıklı klımasının tum ekıpmanlarını dahı alsanız fıata monte ettıgınızde şaseye monte ayakları uygunmudur bılemıyorum orjinal parça gibi durmaz ama ıyı bır ıscılıkle saglıklı bır sekılde monte edılebılır
    calısmaya basladıgımda cıft aku yanı yada daha yuksek amperlı aku dusunuyorum ve ne kadar faydalı olurve bu gıbı bır cok uygulama ve calıstırma deneyımımı paylasacagım

    saygılar
  • bir akü ,bir şarzli motosiklet motoruyla olur bu iş sonuçta motordan bağimsiz komplösörü döndürmede iş sadece haftada bir şarz edilir. olabilir mi nasıl bi fikir?
    Ha bide 4-5 senede bir akü masrafı çıkar 300 - 400 tl civari oda yakittan daha karliya gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dincer10 -- 2 Temmuz 2014; 0:50:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine bi hort daha. (hort of the rings...) Konveksiyonla ısı transferinin arttığını yazan Sayın Vezir helal olsun. Güzel tespit!!!
  • izmirde yaşıyorum bilen bilir havalar çok sıcak aracımda klima yok satmak istemiyorum fakat harici klima nasıl uygulanır nasıl temin edilir neye patlar aracım doblo 2006 model yardımcı olabilcek arkdaşlar lütfen yardım
  • Bir dönem kendi aracımda klima kompresörünü iptal etmiştim sadece güç almak için. çünkü avare dönse dahi kayış fazladan bir yol kat ediyor ve sürtünme yaşıyor.
    Klima kasnağı mıknatıslı ve devreye alınmadığı taktirde güçten çalmıyor fakat, onun oradan çıkması klimasız modelin ara gergisinden sonra fark edilir bi tepkime oldu.
    amacım tasarruf değildi performansdı ve elde ettiğime inanıyorum. Atmosferik bir arabada ancak uğraşılacak şeyler tabi ki.
    Daha fazla yakacağını söyşeyen arkadaşlar var elektrikli klima ile çöyle güç çalmasın aletşeme dalgalanmasın diye gece otoban yarışlarında far yakmazdık. Dyno üzerinde denemelerde farların güç çalmadığı aşikardı ama aküden çalınan güç diğer yerlerde kendini belli ediyordu. Sineğin yağını çıkartmaktı biraz 2007 2008lerde böyle şeylerle uğraşmıştık 😂
    Ben inanmıyorum ki fazla yaktırsın, zaten çalışan araç dinamodan gelen gücü alıyor ve dinamoya ekstra yük bindiğinde aküden gereğini çekiyoe en azından Peugeot 306 Gti'ın elektrik tesisatı böyle.
    performans etkisi olacağı gibi ekonomiyexe katkısı olacak, çalışmadığı anlarda bariz hissedilir bir atrısı.
    Klima kompresörü ciddi bir ağarlığa sahip, borulama ve radyatör sistemi ve sıvısıda cabası güzel ağarlık atmıştık.
    tam olarak şuan hafızamda değil rakam ama gazlamada olsun yada günlük kullanımda performans ve ekonomiye katkısı oldu sökülmesi.

    Bu arada bulan var ise var olan sistemi elektrikliye çevirmeyi marka model ve montaj yerini paylaşırsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • konuyu hortlattığım için özür dilerim ama sorum farklı. yeni yaptığım karavanda yukarıda 200 watt panel var. araçta klima yok. yeni nesil elektrikli klimalardan koymak istiyorum. sizce 200 watt ile misal clio klimasından verim alabilirmiyim?

  • wiper07 W kullanıcısına yanıt

    Aynen.. Motordan direkt klima kompresörüne güç aktarıldığında çekiş kaybı ve yakıt sarfiyatı olacak. Ama aynı alternatörün kapasitesini arttırıp ikinci bir aküyü basler ve klimayı bununla çalıştırırsan motordan klima kompresörünün sebep olduğu güç kalbını önlemiş olursun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.