Şimdi Ara

Motorcuya Saldıran Teyze (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Yalnız teyzenin dikkatsizliğini ben şöyle yorumluyorum. Bi an sağa bakıp sonra sağ kulağında telefonla sola yönelerek yürüyor. Yani motorcuyu görmüş olsa dahi duracağını veya durması gerektiğini düşünüyor. Ben olsam kesinlikle geçmezdim. Motorluların çoğunun ne kadar sakat olduğunu bildiğim için. Yalnız şöyle de birşey var. Video da görmedim ama eğer geçtiği yerde ışık varsa ona dikkat etmesi lazım her halükarda veya yaya geçidi olan yerden geçmeli. Gerçi burası Türkiye, yolda, kaldırımda, ışıkta, araba veya motorda bazı araçlarda park ederken kullanılan çevre görüş sistemi gibi dikkatli olmak lazım.



    Almanya'da yaya geçidine yakın bir yerde eğildim ayakkabımı bağlıyorum, adam durdu, ısrarla geçmiyor. 1-2 dkya yakın bekledi. Yalnız Türkiye'den kalma alışkanlıkla yaya geçidi olmayan yerden geçmeye çalıştığımda da heriflerin umrunda olmadı. Her zaman kural işliyor.



    Bisiklet kiraladım, bana yeşil yanmasına rağmen baykuş gibi dört yanımı kontrol edip dikkatli geçmeye çalışıyorum. Yanımdan yönümden, önümdeki bisikletliler yol onunsa direkt geçiyor. Adamlar o kadar Emin kendinden nasıl olsa arabalara kırmızı kimse geçmez diye.



    Sözün özü burası Türkiye, burda işler bir gecede düzelmez. Sonuna kadar haklı olsan da, yol senin de olsa trafiğin ve çevrenin dinamiklerine göre hareket etmek lazım her zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teyze telefonla konuşuyor evet, ama telefonla konuşup yola atladı diye hiç kimseyi ezmeye kimsenin hakkı yok, çocuk olur, köpek olur ihtiyar birisi olur (yavaş karşıya geçebilir) hareket kabiliyeti sınırlı birisi olur (engelli) kısacası tam şehir içinde bir kavşakta herşey olur. Bu kişilerin hepsinin hatası olabilir ama siz telafi etmek zorundasınız çünkü onların yola atlaması bize yönelik potansiyel bir tehlike yaratmıyor,

    Ama bizim altimizdaki araçlar diğer canlıların hepsi için ölümcül bir silah o yüzden o yayaların dalgın olması cocuk olması hareket kabiliyetinin sınırlı olması vesaire gibi nedenler evet bir hata olabilir ama sürücünün bu hatayı yapma lüksü yok çünkü bu hatanın sonucu karşı tarafın canını bile alabilirsiniz.

    Şimdi o teyze kafasını yere çarpıp ölse (Allah korusun) bana ne yolda telefonla konusmasaydi demek ne kadar mantıklı olacaktı.

    Araç sürücüsü (ne olursa olsun) proaktif bir sürüş tarzını benimseyip tehlikeyi önceden ongorecek örneğin yola paralel şekilde park etmiş tırların otobüslerin olduğu bir yerde (dolayısıyla kaldirim tarafını goremiyorsunuz) hızlı gidemezsiniz çünkü o iki aracin arasından bir kişi/hayvan her an yola fırlayabilir.

    Ve o firladiginda siz çarpıp benim ne suçum var yola firlamasaydi diyemezsiniz.

    O yüzden iyi bir sürücü her zaman bir sonraki adımı dusunmelidir zaten araç sürmenin zor tarafında burasıdır yoksa direksiyonu eli olan herkes çevirebiliyor, iş o direksiyonu beynini kullanarak çevirmekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Burada suçlu teyze diyenleri anlamıyorum ,sizin anneniz de olabilir.Dalgın olur , tansyonu düşer, bayılır kalp krizi geçirir her şey olabilşr kadının çıktığını gören motorcu nasıl durmaz ? Teyze kendini korumadığı için kendine kızsın çünkü avrupada değil Türkiye de yoldan karşı karşıya geçiyor,diğer tüm noktalarda motorcu sopalik

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • trafiği oluşturan unsurlar sadece araçlar değil yayalardır da. Araç olarak senin kuralların varsa aracını bıraktığın zaman da karşıdan karşıya geçerken hızlı davranmalı; sağına soluna bakmalı yayaya uygun yerden geçmelisin.

    Süçlü iki taraf da
  • yaya haksız burda ne konuşuyorsunuz ya siz ? elinde telefon onu bunu çekiştiriyor muhtemelen
  • motorcu %100 suçlu diyenler var...

    araba kullananlar motorculara karşı ne kadar düşmanmış. motor alıp trafiğe çıkmak lazım...
  • yine motorcu terörü
  • Teyzeyi zaten konuşmaya gerek yok

    Ama motorcu resmen bilerek durmamış vurmuş yazık,bunlar iyice kafasında kamerayı film seti için sanmaya başladı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba durmuş yayaya yol veriyor motorcu resmen hırsız gibi yayaya verilen hakkı çalıyor bildiğin hırsızya bildiğin utanmaz. motorcu %100 haksız. kadın yola bakmıyordu diyemezsin araba durmuş ona yol veriyor sen geçiş üstünlüğü tanınan yayanın hakkını nasıl çalmaya çalışırsın. resmen hırsız. kadın telefonla konuşmasa gözleri ileri derecede bozuk birisi olsaydı gene görmeseydi ne diyecektiniz. geçiniz bunları bahane değil bunlar. motorcuların tamamına yakını bu ayarda insanlar. hepsi şark kurnazı ip cambazı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 13 Mayıs 2017; 20:22:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu motorcuların %90'ı böyle saçma olayları kaydedip youtube'a yükleyerek prim yapma peşindeler.dayak yediklerinde de '' kameraya aldım '' diyorlar,üstüne bir daha dayak yiyorlar.
  • Yol motorcunun, araba geç gördüğü için yarı yolda yol veriyor, motor kullanmayan adamlar ahkam kesiyor ama motor öyle şak diye durmuyor. Kadın hakkında konuşmaya bile gerek yok. bu kadın gibi milyonlarca yaya var en eğitimlisinden en apaçisine kadar.
  • Motordaki imza herşeyi değiştirir, teyze suçlu kesinlikle hatta sallandırmak lazım.😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teyze nin sucu yola atlamis. Allahtan araba fln vurmamis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence motorcu suclu. Arabayla insanin ortasindan gecmeye calismis.



    Trafikte aslolan insandir, yayadir.

    Yolda yururken dusup bayilabilir, kalp krizi gecirebilir, takilip dusebilir.



    Yukarida da bahsetmis arkadaslar. Ongoru onemlidir. İyi sofor baskalarinin hatalarini telafi eden surucudur. Daly...ak gibi suren degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Motorcu potansiyel ölüm tehdidi bence, azıcık öngörülü bir insan şu kazayı yapmaz. Sen kavşağa giriyorsun beyfendi aynı hızda hareket halindeki aracın önüne kırıp geçiyor, asıl o range durmayıp bi tane patlatsaydı buna daha güzel Video olurdu.



    Tamamen korunmasız bir araçla trafiktesin bu nasıl cesaret be gerzek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Kardeş, saçmalıyorsunuz ya... Siz delikanlı motocuya denk gelmemişsiniz, ağzınızın payını aldıktan sonra o kuyruk acısıyla burada daha fazla anti motorcu propagandası yaparsınız. Böyle bir ortamda, böyle cahilce yorumlar beklemezdim. Motorcu suçsuz değil ama, ön görmeliydi tabii ki... Arabaya bakacağım, kendi kabamı kurtaracağım diye tahmin edememiş telefon elinde kordon boyunda yürür gibi yürüyen teyzeyi. İki tarafta da kabahat var da motorculara bok atmak ne oluyor? Sen her yaya geçidinde yaya görünce duruyor musun? Araba değil bu, motor, önünde 4k ekran yok, kafayı çevirince diğer yerleri göremiyorsun. Kamera görüyor tabi ama motorcu? Motorcular ne yaptı size?



    sende delikanlı adama denk gelmemişsin
    gelince görürsün dünyanın kaç bucak olduğunu sıkıntı yapma
    https://www.youtube.com/watch?v=TLlYd0kZotc




  • Videoyu buldum izledim teyze dikkatli olmaliymis. Kendisini dusunmeli...



    Ama gelelim motorcuya o kamil jip icin korna calmis kesinlikle. Ayrica gozu nereyw bakiyor derler adam olana!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suçu teyzeye yükleyebilir neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum. Beyaz araç yayalara yol vermiş yolun yarısını da kapatmış, motor sürücüsüde yarım şetitlik ve üstüne üstlük yayaları gördüğü halde durmak yerine gaza basıp dar ve yayaların olduğu boşluktan geçmeye uğraşıyor, ayrıca yoldaki azami hız sınırı 30 km. Hadi teyze Dikkatli sağına bakmadan yola atladı arkasında yola çıkmış 2 kişi daha var.

    Şunu unutmamalı yerleşim yerlerinde trafik ışığı olmayan yerlerde geçiş hakkı öncelikle yayanndır, önüme atladı birden fırladı vs vs olmaz taşıt sürücüsü haksız bulunur. 30 km hız sınırı tabelası süs olsun diye konulmamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu akşam show tv de bu mevzu vardı, motorcu sosyal medyadan o kadar çok tepki almış ki en sonunda videoyu kaldırmak zorunda kalmış.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.