Şimdi Ara

Motorcu Arkadaşlara Birkaç Sorum Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Bisikletten başka araç kullanmadım bu yaşıma kadar. Motor için ehliyete başvurmayı düşünüyorum.

1- 170 cm. boyundaki bir kişi 125'lik motor için uygun mudur?

2- Ehliyete yarın başvursam tahminen 2 ay sonra ehliyete kavuşursun diyorlar. Bu süre zarfında motor alsam, ehliyetsiz kullansam kötü mü olur?

3- Motor kış mevsiminde kullanılmaz deniyor. Kışın yağmurda nasıl kullanılabilir? Gerekli materyaller günü kurtarır mı, örneğin işe gidip gelirken sorun çıkar mı?

4- Honda Repsol'lar gözüme hoş geliyor. 2005 mi o civarlarmış model yıl olarak, ikinci el almak mantıklı olur mu? Benzin yakma durumları diğer 125'liklere göre nasıldır? Sanayide masraf çıkarma durumu nedir?

5- Motorlar yaz mevsiminde uzun yolculuklarda belli ısının üstüne çıkmamalıymış. Motor derecesini gösteren ibarelerden takılabilir mi bahsettiğim eski model motora?

6- Motorda arkaya oturacak kişinin de kask takması zorunlu mu, bununla ilgili trafik yönetmeliği var mıdır?

7- Motorun çalınma riskine karşı GPS aleti var mıdır önermek istediğiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

• 1. Boyun uygun problem olmaz
    2. Kesinlikle ehliyetsiz kullanma
    3. 3-5 derecede zorda kalınca mecbur kullanılıyo ama zor oluyo tabili. Yağmurda yağmurluk şart.
    4. Ben olsam şahsem çok eski bişey almazdım. Buna kendin karar ver.
    5. Su soğutmalı motorla heryere gidersin. Hava soğutmalıdada problem olmaz motorsa sorun yoksa
    6. Evet zorunlu. Kasksız kimseyi bindirme. Yeterli tecrübeye ulaşana kadar artççı alma arkada. Dengeyi acayip bozuyor.
    7. Bu konuda bilgim yok.
    3- Kışın kullanılır ama soğuk havada hasta eder. Yağmurlu havada çok tehlikeli olur. Kullanan kullanıyor, kışın çok soğuk olmayan yerlerde kullaılıçr
    4- Japon malı motorlar uzun ömürlü ve sağlam olurlar. Bakımı düzgün yapılmış ve düzgün kullanılmış motor sıkıntı çıkarmaz. Fakat 125cc gibi motorlar kolay ulaşılacağından dolayı kolay el değiştirir ve 14 yaşındaki motorun ne durumda olduğunu anlamak çok zordur.
    5-Ben Antalya da motor kullanıyorum yeri geliyor motor 100 derecenin üzerine çıkıyor bir sıkıntı olmuyor. Motoru düzgün ve devrinde kullanırsan sıkıntı olmaz.
    6- Kask işi zorunlu vs bunları geç. Kask ve mont gibi ekipmanlar insanın kendi sağlığı ve güvenliği için kullanması gereken şeyler.
    Zorunlu olmasa bile orta seviye kask ve mont kesinlikle kullanılmalı.
    7-Çinde 16-17 dolarak satılan gps cihazları var. Bataryalı olanlardan tercih edip kullanabilirsin. Youtube kolaçan diye bir kanal var. Zamanında o tanıtmıştı.

• kafamda deli sorular :D fırsatın varken evine dön çocuk

ciddiyim başlama, motorsikletin özgürlük olduğu yalandır. ben gördüm valla
    3- Ekipmanların yeterliyse kışın kullanabilirsin biraz zor olur soğuk olur ama kullanmak istiyorsan bunlar engel teşkil etmez. Motosikletinin lastik durumu bu durumdaki en önemli etken olur.
    4- Öncelikle yaşlı bir makina ile başlaman çok doğru olmaz. İkinci el tercih edebilirsin elbette ama satın alma öncesinde ekspere göstermen en mantıklısı olur. Motosikletin tramer kayıtları ve hasar kayıtlarını kontrol etmen senin yararına olacaktır. Bence maddi durumun yeterliyse 4 yaşından daha yaşlı bir makina alma. Motosiklete ilk başladığın zamanlarda ister istemez motoru düşük hızlarda düşüreceğin için sinyal veya benzeri yedek parça fiyatlarını göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. Bajaj ns150 veya CBF150 güzel modellerdir başlangıç için.
    5- Sen motosikleti çok zorlamadığın sürece sıkıntı çıkmaz. Motosikletin hava soğutma mı yoksa sıvı soğutma mı olduğuna bakılmalı ilk olarak. Hava soğutmalarda gerekirse mola verip motoru kapatarak ısınma sorunlarının önüne geçebilirsin.
    6- Kask, mont vs. gibi ekipmanlarını mutlaka ilk etapta tamamla "şimdilik idare etsin" mantığıyla kask alma sakın. sharp'ın listesinden alacağın kaskın koruma durumunu kontrol edebilirsin. Artçı olayına gelirsek motosiklete tam olarak hakim olmadan artçı alma. Motosiklete binmeyi bilmeyen artçı denge konusunda çok sorun çıkarır sen motosiklete hakim değilsen düşmemeniz mucize olur.
    7- GPS Çin sitelerinden temin edilebilir. Güzel bir disk kilidi mümkünse 3D hareket sensörüne sahip işini görecektir.

• legendboxer kullanıcısına yanıt
    Honda Repsol'lara baktım da ikinci el, 125'lik olanlara, 2005 falan yazan var, baya eski imiş, sıfır motor alamam fiyatları yüzünden, Honda Repsol'un ise görünüşü çok hoşuma gitti, o yüzden ilgilenmiştim...
    Kolaçan iyiymiş, güzel videolarını keşfettim. Eski motordan kastım 2005 falan olan Honda Repsol'lar...
    Daha Fazla Göster
  • Dynames kullanıcısına yanıt
    Honda Repsol 125'lik olmasa da o civardaki fiyatlara sahip olan modeller iyi olur.. İki yıl sonra kredi borçlarım bitince 250'liklere geçebilirim, şu an alacağım motor tahminen iki yıllık olabilir yani... Disk kilidi hırsız tarafından kolayca fark edilip imha edilmez mi?

Disk klidinin ana prensibi caydırıcı olması ve motosikletin hareket kabiliyetini kısıtlaması zaten.

Ucuz bir disk klidi sana nerede yardımcı olur. Bankaya girdin diyelim motoruna disk klidini takarsın bu sayede kimse debriyajı çekip motoru alıp götürmez.

Güzel disk kilitlerinde yüksek desibel ses veren hareket sensörü ve zor kırılabilir malzeme olduğu için daha caydırıcı olacaktır. Gerçi hırsıza kilit dayanmaz o yüzden her zaman için alacağın önlemler caydırıcı olacaktır. Hiçbir kilit sana tam güvenlik veya tam koruma sağlamaz.

Spy 5000m alabilirsin veya en temizi kasko yaptırabilirsin :)

Motorunun çalınmasını önlemek için alacağın önlemler tamamen senin ayırabileceğin bütçe ile alakalı. Güzel bir disk kilidi alıp ilerleyen zamanda ise kasko yaptırırsın.

• Dynames kullanıcısına yanıt
    Ürünü yüzeysel araştırınca beğendim hocam, sağolasın Bence bu tür ürünler 1500 TL'lik ucuz ikinci el motorlarda bile alınmalı, hatta uygulanabiliyorsa bisiklet için bile alınmalı, caydırıcılık adına güzel bir ürünmüş.

Orijinalden alıntı: Daimon88

Kolaçan iyiymiş, güzel videolarını keşfettim. Eski motordan kastım 2005 falan olan Honda Repsol'lar...
    izleme o şuursuzu ya :D başlamadan başımıza maganda ,apaçi olacan, internetteki bi motor alıp , ona buna sataşan kavga eden , millete eksi elektrik veren videoları izleme .

bak bu kardeşini dinle ,motor eski alınmaz, kmsi yüksek motor alınmaz, anlamıyorsunda , rektefiye olmuş motoru itelerler üzülürsün , sorunlu motoru satarlar üzülürsün , ustalara para lazım , adam kötü motora al der, birde o geçirir , uyuyamazsın . azkm taze bi 125cc al paketçi motoru gibi :D

bak bana gülüyorlar cb125e aldım yarış motoru yanına , ucuz taze , bakımıda ucuz ,ama binince resmen paketçi sanıyorlar , sansınlar, geçen terse girdim :D polis yakaladı , kutuda ne var diyor asdaksd , yani paran yoksa önce binek bir motor al iyice piş ,gez dolaş rahat rahat , sonra para oldukça sat yükselt ,

biz hep öyle yaptık , ben 200cc-200cc-250cc-250cc-125cc-300cc-600cc-125cc olarak devam ettim yavaş yavaş yıllar geçtikte yükseltim :) ha şuan gereksiz şekilde 2 motorum var ama bana bakma sen ,

• ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    Hocam 2018 ve 2019 sıfır fiyatları görmüyor musunuz, şu anki motor fiyatlarıyla birkaç sene öncesine kadar ikinci el arabalar alınıyordu. Honda Repsol 125'lik için de km olayına vs takılamıcam, piyasanın şartları beni buna zorluyor...

Hocam 2018 ve 2019 sıfır fiyatları görmüyor musunuz, şu anki motor fiyatlarıyla birkaç sene öncesine kadar ikinci el arabalar alınıyordu. Honda Repsol 125'lik için de km olayına vs takılamıcam, piyasanın şartları beni buna zorluyor...
    almayacaksın ozaman , taze az km birşey alıyorsan al, yoksa alma :D bak sonra çok pişman olursun , istediğini değil seni bi yerden bir yere sorunsuz götürecek olanı al ,

2 motorumuda sevmiyorum ama ,ne renk olarak ne model versiyon olarak ama aldım en mantıklıları bunlardı. ona göre kararını ver, grenajları pert , orası burası yamuk kırık , gidonları mahvolmuş heryeri hasarlı bir motor alacağına alma.

1-Şimdi ergonomik olarak sıkıntılı aletler bunlar, 10 km yol yaparsın kaba etin ağrır. 170 boy bence yeterli
    2-Ehliyetsiz kullanırsan 2000 lira sana 2000 lira ruhsat sahibine ceza kesiyorlar bunu bilerek kullanıp kullanmama kararını verirsin. Birde motor kullanmayı sürdüreceksen a+ ehliyet al.
    3-Şayet yeterli ekipmanın varsa kullanırsın ben izmirde 2-3 derecede kullanıyorum, kışlık mont + sığır derisi korumalı pantalon ile çok hissetmiyorum ama bu bahsettiğim ekipmanlar TR de pahalı. 150 dolar olan pantolon burada 3 bin lira. Birde özellikle pantalon çok rahatsız, hareket özgürlüğünü çok kısıtlıyor.
    4- Bence R sevdandan vazgeç.
    5- alacağın motor kesinlikle su soğutmalı olmalı, sıcak bir kentte yaşıyorsan hava soğutmalılar özellikle aralardan kaçamadığın sıkışık trafikte başına bela olur. Su soğutmalıyı araba gibi düşün , misal geçen sene yaz istanbuldan çevirdim kontağı izmirde kapattım tek mola ile .Sıkıntısız geldim.
    6- Motora bineceksen 1 adet kendin için bir adette yolcun için kask bulundurmaısın. Koruyucu ekipman olmazsa kesinlikle ölürsün. Yeşilde gçerken, kırmızıya aldırmadan kakış yapan bir araç bana çarptı geçen mart ( 20 km var yok ) düşürdü. Üzerimde zırhlı pantalon + ceket + eldiven vardı kısa mesafe diye ayakkabıyı giymemiştim, kazada tek hasar aldığım yer ayaklarım oldu, iki baş ayak tırnağım kalktı. O yüzden kaskı geç eldiven bile çok önemli, ekipmana para vermeyeceksen hiç alma kaza yapınca aileni üzme.
    7 - Ben kapalı garajda tutuyorum, şayet grajım almasaydı motor almazdım. Dışarı çıktığımda ise , motor immolu, disk kilit takıyorum bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadım.

• quote:

Haklısın, şu Türk şirketlerinin yerli malı olarak sattığı Çin malı motorlardan birini alayım bari 125'liklerden
    2. el 5000 e alacağın 20000km deki 2-3 yaşındaki bir 125-150 cc daha iyidir , dökük kırık bir cbrdan onu demek istedim , japon al mutlaka bak çok üzülürsün , çinli uğraştırır , japonlarında ufakları çok kaliteli değil ama , daha az sorun yaşarsın, kmsi orjinal sakin kullanılmış ışıl ışıl bi tane bulursun 5000 e

yazarken baktım , hiç şansın yok :) en az 6-7 yaşında 6-7 bin vermen lazım 20binde bir motor için , 5000e 50-70bin olanları varmış cbf150 için ,

cb125e bakalım

mesela bu tarz birşey pazarlıkla 4500 e alınabilir , egzozunda taze olduğu az kullanıldığı belli ,

www.sahibinden.com
    Honda CB 125E Motosiklet Fiyatları, İkinci El ve Sıfır Motor İlanları sahibinden.com'da
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-13000-kmde-674442801/detay

bakımı kolay , 1 lt yağ alıyorsun 30tl felan , 800ml koy yola devam , 10binde birde buji değiş ,25 tl felan , lastikleri marka olarak 400 tl :D ekstra bir masraf açmaz kolay kolay.

ybrde bakabilirsin böyle 2010-2012 temiz 20-30binde

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Yaşınız genç herhalde R makina bakıyorsunuz hoş 125 lik R olsa ne olur olmasa ne olur. Eskiden 600 den aşağısı sayılmazdı.

1-Şimdi ergonomik olarak sıkıntılı aletler bunlar, 10 km yol yaparsın kaba etin ağrır. 170 boy bence yeterli
    2-Ehliyetsiz kullanırsan 2000 lira sana 2000 lira ruhsat sahibine ceza kesiyorlar bunu bilerek kullanıp kullanmama kararını verirsin. Birde motor kullanmayı sürdüreceksen a+ ehliyet al.
    3-Şayet yeterli ekipmanın varsa kullanırsın ben izmirde 2-3 derecede kullanıyorum, kışlık mont + sığır derisi korumalı pantalon ile çok hissetmiyorum ama bu bahsettiğim ekipmanlar TR de pahalı. 150 dolar olan pantolon burada 3 bin lira. Birde özellikle pantalon çok rahatsız, hareket özgürlüğünü çok kısıtlıyor.
    4- Bence R sevdandan vazgeç.
    5- alacağın motor kesinlikle su soğutmalı olmalı, sıcak bir kentte yaşıyorsan hava soğutmalılar özellikle aralardan kaçamadığın sıkışık trafikte başına bela olur. Su soğutmalıyı araba gibi düşün , misal geçen sene yaz istanbuldan çevirdim kontağı izmirde kapattım tek mola ile .Sıkıntısız geldim.
    6- Motora bineceksen 1 adet kendin için bir adette yolcun için kask bulundurmaısın. Koruyucu ekipman olmazsa kesinlikle ölürsün. Yeşilde gçerken, kırmızıya aldırmadan kakış yapan bir araç bana çarptı geçen mart ( 20 km var yok ) düşürdü. Üzerimde zırhlı pantalon + ceket + eldiven vardı kısa mesafe diye ayakkabıyı giymemiştim, kazada tek hasar aldığım yer ayaklarım oldu, iki baş ayak tırnağım kalktı. O yüzden kaskı geç eldiven bile çok önemli, ekipmana para vermeyeceksen hiç alma kaza yapınca aileni üzme.
    7 - Ben kapalı garajda tutuyorum, şayet grajım almasaydı motor almazdım. Dışarı çıktığımda ise , motor immolu, disk kilit takıyorum bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadım.
    Hyosung GT 250 R var ikinci el, bu da kaba eti ağrıtır mı, sıkıntı yaratır mı?

Hocam garaj yok maalesef, apartmana da kapısından sığmaz, bahçe var ilk girişte, o kadar... Bisikletimi çaldılar bahçeden Ekim ayında. Motor maalesef girmez apartmana, mecburen zincir alırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

2. el 5000 e alacağın 20000km deki 2-3 yaşındaki bir 125-150 cc daha iyidir , dökük kırık bir cbrdan onu demek istedim , japon al mutlaka bak çok üzülürsün , çinli uğraştırır , japonlarında ufakları çok kaliteli değil ama , daha az sorun yaşarsın, kmsi orjinal sakin kullanılmış ışıl ışıl bi tane bulursun 5000 e

yazarken baktım , hiç şansın yok :) en az 6-7 yaşında 6-7 bin vermen lazım 20binde bir motor için , 5000e 50-70bin olanları varmış cbf150 için ,

cb125e bakalım

mesela bu tarz birşey pazarlıkla 4500 e alınabilir , egzozunda taze olduğu az kullanıldığı belli ,

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-13000-kmde-674442801/detay

bakımı kolay , 1 lt yağ alıyorsun 30tl felan , 800ml koy yola devam , 10binde birde buji değiş ,25 tl felan , lastikleri marka olarak 400 tl :D ekstra bir masraf açmaz kolay kolay.

ybrde bakabilirsin böyle 2010-2012 temiz 20-30binde

Alıntıları Göster
    Linkteki motor 2012 ve 13 bin ama, genç de sayılmaz... Onun yerine gidip de sıfır Mondial 180 Z-ONE S almak daha iyi olmaz mı?

• quote:

Linkteki motor 2012 ve 13 bin ama, genç de sayılmaz... Onun yerine gidip de sıfır Mondial 180 Z-ONE S almak daha iyi olmaz mı?

Alıntıları Göster
    japonun orta hallisi , çinliden iyidir ,
    niye çinli motor alma diyorlar ,
    büyüklerimiz niye her seferinde japon al ozan mq dedi bana ?
    hep bi soru işareti ,

dedimki la ne olacak , alcam bincem işte , aldım bi kanuni racer 200s :D oo o zamanlarında kral motorlarından sorunsuz sözde ,taptaze motor aldım başladım binmeye ,

1 yıl geçmeden başladı herşey, lastikler çatlamaya başladı, amortisörtler dibine vuruyordu, lastikler sertleşti kaymaya başladı . sinyallerde sorun yaşadım su aldı bozuldu birinin kapağı düştü ,
    elektrikle ilgili soketlerde sorun yaşadım temassızlık , gösterge panelinde benzin göstergesi tam doğru göstermiyordu , km sayacı doğru göstermiyordu , 95 te kalıyordu dahada hızlanıyordum :D
    bi kapak söktük akü için geri takarken kırıldı :D hep mi biz beceriksizdir , kalitesi eksik değil miyidi,

arkadaşa bi tane motoran aldık , epeyde bi ben bindim, motorun stop etme sorununu , benzin hortumu çatlatma sorununu kimse çözemedi , bi tepeden uçtuk arka amortisörü patladı , arka fren hidroliği bozuldu , aynalar düzen tutmuyordu,

bu tip motorlarda insan hayatının değeri yok , gösterge panelindeki ledlerin hepsi tek tek söndü ve bi daha yanmadı :D

bu kadar adi ve ucuz işçilik , motorlar durduk yere çürüyor paslanıyor , söktüğünüz grenajı sıfır gibi söküp geri yerine çizik hasarlı koyuyorsunuz , ne boya ne plastik kalitesi var , söktüğün vidayı bi daha aynı yere sokamayabiliyorsun yalama oluyor az sıkınca vs vs :D

neler neler yaşadık . karbüratör sorunu yaşadım , sıfır aldım düzelmedi :D motorlar direkt üretim hatası, soğukta çalışmaz kafayı yersin , sürekli bi ses geli anlamazsın ,egzantrikleri çabuk bozulur. zorlarsın birde kaliteli gibi .

japonda öyle değil , al kan kustur belli bir km kesin gider ve yolda bırakma olasılığı azdır,

oyüzden orta yaşta orta kmde bir japon temiz ise , sıfır çinliden 10 kat iyidir.

• quote:

Hyosung GT 250 R var ikinci el, bu da kaba eti ağrıtır mı, sıkıntı yaratır mı?

Hocam garaj yok maalesef, apartmana da kapısından sığmaz, bahçe var ilk girişte, o kadar... Bisikletimi çaldılar bahçeden Ekim ayında. Motor maalesef girmez apartmana, mecburen zincir alırım..

Alıntıları Göster
    Hiç kullanadım bilmiyorum ama genel olarak scooter harici uzun sürüşler acıtıyor. Belki kişiden kişiye değişebilir bilemem.

O zincirler pek işe yaramıyor, demir makası ile tereyağı gibi kesiyorlar. Abus veya maggi var onların fiyatıda 1000 lira üzeri, onu manuel kesmiyor ama hidrolik makas keser. Yani motoru çalacak olduktan sonra adamlar her türlü çalar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.