Şimdi Ara

Motora su kaçsa ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugun cok kotu dolu,saganak vardi ankara nin cogu yolunu sel goturuyordu. Sirket araci 1.5 tdi ford courier ile golete girdim acele yetismek için Allahtan motora bisey olmadi. Merao ettigim motora su girse ne olur ?

Stop eder sonra kuruyunca tekrar sorunsuz calisir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Rufford Ford || Best Moments So Far Compilation || #1
    https://www.youtube.com/watch?v=IYjABzbqRbg&feature=youtu.be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yollar temizdi ama bir ara sokakta su birikmişti. Önümdeki araçlar yavaş bir şekilde birikintiyi sorunsuz geçiyordu.

Ben suya girdiğimde karşıdan kamyon geldi ve meydana getirdiği dalga aracın kaputunu kapladı ve araç stop etti, bir daha çalışmadı.

Çekici ile en yakın oto tamirhanesine götürdüm, usta "Madem kaskon var sen bunu yetkili servise götür, araç pert" dedi.

Yeniden çekici çağırıp yetkili servise bıraktım.

1 hafta sonra kasko firması 5 ay önce aracı satın aldığım değerin yüzde 15 düşük rayiç bedel tekli edince hemen kabul ettim.

Böylece lanetli ve sorunlu bir dizelden kurtulmuş oldum...

• eğer hava filtresinden su çekmediyse dizel motora kolay kolay su girmez. Hatta şnorkel takılıysa suda da gider. benzinli motorlarda bu iş biraz daha kritik. bobin buji sistemine su kaçarsa şnorkeli olsa bile motor duracaktır. motora su girerse su dizel motorlarda ateşlemenin durmasına, benzinli motorlarda bujilerin arızalanmasına, silindirlerin üst tarafına su kaçmasına, yağlamanın bozulmasına ve silindir yüzeylerlerinin aşınmasına, motorun yatak sarmasına sebep olacaktır. daha radikal sorunlar da beraberinde gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67B07BCCD -- 15 Haziran 2023; 19:5:4 >
  • Silindirin içine ha cıvata kaçmış ha su kaçmış. Öyle farzet. Sıvılar sıkışmadığı için çelik gibi direnir. Basınç bi taraftan patlar çıkar. Ya subabı parçalar yada silindir kolunu kırar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    https://www.youtube.com/shorts/n514ruAuPGI?feature=share4

Daha Fazla Göster
  • Konuyu açan kişi gibi bişey olmaz suya gireriz sıkıntı olursa kuruturuz diye düşünenler, İngiltere rufford ford'da otomobillerini hiç etti.. yüzlerce otomobilin motoru kullanılamaz hale geldi.

Milyonlarca sterlinlik zarar belki.. en sonunda kapattılar orayı.

Sıvılar gaz gibi sıkışmaz, hava filtresinden yanma odasına kaçarsa piston sıkıştıramaz ve biyel kolu eğilir, oradan kranka bile vurur. yani motorunuz gider..

Peki benzinde sivi fazda motora puskultulmuyor mu ? Karburatorlu arac var. Motora su girerse motor gidiyor anladim verilmis sadakam varmis demek ki.

Karbüratör, enjeksiyon, dizel benzinli farketmez.. benzin veya mazot ideal hava/yakıt karışımı oranlarında püskürtülüyor, motorun içine kovayla boşaltılmıyor.

Birde dizellerde bu iş daha kritik çünkü sıkıştırma oranı yüksek.. biraz fazla su bile girse kol eğilebilir kompresyon alanı daha küçük olduğu için.

ama şnorkel varsa da en iyisi eski mekanik injected dizeller. şnorkel açık olduğu sürece komple suyun altında bile gider benzinli motorlar gibi platin, buji vb olmadığı için.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.