Şimdi Ara

Motor Yıkatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracın motorunu yıkatmak zarar veirmi araca arac albea dizel

• cem1907 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bir zarari yok uygun sekilde yapilirsa;
    Iki cesit uygulama mevcut birisini bugun ben kendi aracima gerceklestirdim motor temizleyi siktim detay fircasi ile kopurttum nemli bir bez yardimiyla sildim, araci 15 dk rolantide calistirdim kuruma gerceklestikten sonra plastik aksamlari lastik partlaticiyla parlattim resim atarim yarim saat sonra :)

Ikincisi ise bir cok temizlim maddesi var arac beyini sarilir sivi almasi engellenir kopuklenir tazikli suyla temizlenir basinci havayla kurutulma sekildinde bunu oto yikamaicalar yapar ancak duzgun saramazlarsa motor beynini bazi problemler cikabiliyor benimde bugun ilk deneyimimdi o yuzden tazikli su kullanmayi gozum kesmedi bu sekilde islem gerceklestirdim

Iyi forumlae

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • romerohp R kullanıcısına yanıt
    açıkcası biraz tedirginim araç dizel albea motor yıkamayı bizim buradaki bi otopark yıkamayı 10 liraya yapıyormuş muayne yaklaşdı dertler arttı
  • kirli olsa ne olacak temiz olsa ne olacak orayla işin yok.bence riske atma dursun öyle.durduk yere 3-5 masraf açar uğraşır durursun.
  • labidu kullanıcısına yanıt
    şaşe numarası falan okunmuyor o yüzden
  • bakım yaparken söyle temizlerler
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    bakımı yaptırdım aklıma gelmedi yaptırdığım yeremi gitsem acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

bakımı yaptırdım aklıma gelmedi yaptırdığım yeremi gitsem acaba

bakımla birlikte yaptırınca belki daha ucuza temizlerler diye düşündüm ya da birinci mesajdakini uygulayın diğer bakıma kadar idare eder.
    tazikli sudan ben de tedirgin olurum şart değil bence, idareten temizleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 5 Mart 2016; 20:55:47 >
  • 2012 Fiesta aracin beyni neresi. Nasil kapata bilirim ?

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    açıkcası korkuyorum ama motor kirli durumda muayne geldiği için şaşe numarası falan okunması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

açıkcası biraz tedirginim araç dizel albea motor yıkamayı bizim buradaki bi otopark yıkamayı 10 liraya yapıyormuş muayne yaklaşdı dertler arttı

Hocam 10 liraya yapıyosa aman yanaşmayın o hiç bir önlem olmadan dalıyodur arabaya tazikli suyla
    ben parasında değilim ama hep şansız biriyim hayatta bu sefer arabaya 0 motor yaparım diye korkuyorum
  • motora hiç su sabun tazikle girmeyin daha beter kir tutuyor önemli yerlere plastik aksam hariç wd-40 sıkın yeter..
  • Üstten tutulan su bazı modellerde debriyaj gibi bazı aksamda korozyona sebep olabiliyor.
    hocam hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak bulunduğunuz ilde sonax veya meguiars bayiileri varsa oralarda garantili ve gözünüz arkada kalmayacak şekilde yaptırabilirsiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: captan reznov

motora hiç su sabun tazikle girmeyin daha beter kir tutuyor önemli yerlere plastik aksam hariç wd-40 sıkın yeter..

hocam aşırı sekilde toz kir ve is i andıran şeyler kurumlar birikiyor kaput altında bunların temizliği yapılmassada fazlasıyla çirkin bir görüntü oluşuyor , dediğiniz gibi sadece sabun su kirlere açık oluyor ancak temizlik yapıldıktan sonra üzerine koruma ürünü uygularsanız böyle bir durumla karşı karşıya kalmassınız
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    hocam basınçlı havayla kurutulunca böyle bir sorun meydana gelmiyor
    istanbulda yaşıyorum fakat 300 400 veremem malesef bi temizlik için
    Hayir hocam sadece motor yikatmayi 50 liraya falan yaptirabilirsiniz o kadar pahali bisey degil 40 50 civarinda olacaktir tahminen

40 50 sorun degil ben bi arim sorim en iyisi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.