Şimdi Ara

Motor Yıkama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Diktatör58 , Diktatör58 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son bir haftadır yağan yağmur ve öncesinde uzun zaman yıkanmaması sonucunda motor çok pis.Kaputu kaldırdığımda tiksiniyorum resmen.Motor temizliği yaptıracağım fakat araştırdığım çoğu yerhttps://www.youtube.com/watch?v=qutbPwpNq5o linkteki gibi Allah'a emanet basınçlı suyla yıkıyor.Aracın elektronik parçaları riske atılıyor.Ben bu riski alamam.Ankara'da motor temizliği yaptıracağım yer önerisi olan var mı ve ya kendim yapabilir miyim? Sonax'ın motor temizleyicileri var onlardan alsam işe yarar mı?

• Ben o tipte bir ürünle motor temizliği yapıyorum; kirli yerlere biraz püskürt kirler akınca biraz ıslak bezle sil pırıl pırıl oluyor...
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JuzDirty

Teşekkürler
    wd-40 sıkıp kaputun altını fabrikadan çıktığı gibi yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noyedi

Alıntıları Göster
    Yetkili servisler yapıyor bu işi. Mesela Renault Fix paket uygulamaları var. Ben yaptırmıştım. 40 TL ödemiştim. Biraz çok ama dışarıda cahillerin yapmasından iyidir.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    40 tl iyi fiyat.yetkili servisle irtibata geçeyim.İşi bilene bırakayım
  • Eğer istanbul anadolu yakasında iseniz tavsiye ediceğim bir yer var castrolun büyük bir yeri. Burda motorumu ücretsiz yıkamışlardı yağ değişimde çok temiz şnsanlara benziyordu buhar gibi birşeyle yıkamışlardı suyla fln değil sanırım ilaçlı buhar tertemiz olmuştu. Numarasını fln istersen yağ bakım kağıdından bakarım yazıyorsa .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toyota corolla motor yıkama
    14 yıl önce açıldı
    dizel motoru ısıtma
    17 yıl önce açıldı
    Araba Yıkama Makinası
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • banada lifte çıkarıp alt yıkama yaptırabileceğim bir yer lazım ist anadolu yakasında

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Eğer istanbul anadolu yakasında iseniz tavsiye ediceğim bir yer var castrolun büyük bir yeri. Burda motorumu ücretsiz yıkamışlardı yağ değişimde çok temiz şnsanlara benziyordu buhar gibi birşeyle yıkamışlardı suyla fln değil sanırım ilaçlı buhar tertemiz olmuştu. Numarasını fln istersen yağ bakım kağıdından bakarım yazıyorsa .
    yıkatmasan ne olur ki ?
    bence yıkatma , motorun kirlisi makbuldür
    12 yıl oto yıkama işi yaptık yıkatma bence
    illa temiz görmek istiyorsan al bi nemli bezle görünen yerleri sil
    benim bir önce kullandığım arabanın motoru geçtim artık nasıl çamurlara girdiysem kaputun keçesi bile rezil gibiydi
    150bin km sürdüm öyle hiç bir halt da olmadı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

yıkatmasan ne olur ki ?
    bence yıkatma , motorun kirlisi makbuldür
    12 yıl oto yıkama işi yaptık yıkatma bence
    illa temiz görmek istiyorsan al bi nemli bezle görünen yerleri sil
    benim bir önce kullandığım arabanın motoru geçtim artık nasıl çamurlara girdiysem kaputun keçesi bile rezil gibiydi
    150bin km sürdüm öyle hiç bir halt da olmadı :)

Alıntıları Göster
    Size tavsiyem özellikle yeni nesil bir araca sahipseniz motor yıkama helede bilinçsiz kişilerin elinde yıkama işine hiç girmeyin,yeni nesil araçlarda (map,tps,kam sensörü,krank vs.vs.) envai çeşit sensör ve elektronik aksam var en iyisi nemli microfiber bez ile eliniz girdiği yerlere kadar temizlemektir elinizin girmediği yerleride bırakın öyle kalsın sonuçta kısa sürede eski halini alacaktır :) birde millet genelde aracın dışını yıkar kaputu hiç açmaz buda bir tavsiye her araç yıkamanızda motoruda nemli bezle silerseniz göze batacak bir pislik oluşmaz.Şahsen ben aracı sıfır aldığımdan beri öyle yapıyorum şuan motoru oldukça temiz en makul yöntem bence budur.

• Yıkamasam bir şey olmaz gözüme güzel görünmüyor onun için yıkamak istedim.En iyisi görünen yerleri sileyim

• quote:

Sakın wd 40 gibi bir hataya düşme

Temizlemek için temizleyici ve plastik koruyucyla 50 tl halledersin vede 3-4 sefer kullanırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadıoğlu321 -- 15 Nisan 2015; 10:00:58 >
  • Şimdiye kadar sürekli motoru basınçlı suyla yıkarım bişey olduğunu görmedim ancak benzinli araçta sorun olabiliyormuş dizellerde pek olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: qqq1assi

quote:

Sakın wd 40 gibi bir hataya düşme

Temizlemek için temizleyici ve plastik koruyucyla 50 tl halledersin vede 3-4 sefer kullanırsın

geçen hafta gittiğim özel servis tavsiye etti.sürekli kullandıklarını söylediler.aslına bakarsan wd 40 tam olarak paslanmış yerler için uygulanıyor ama sonucu görünce tatmin edici görünüyor.sıkıntı olacağını zannetmem

• Motor temizleyici ürün, ufak boya fırçası ve bol miktarda bez ile tertemiz oluyor ama uzun sürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: |Murat|

Motor temizleyici ürün, ufak boya fırçası ve bol miktarda bez ile tertemiz oluyor ama uzun sürüyor.
    Bence bu işlemi servisten başka yerde yaptırmayın hocam, wd40 balata spreyi falan çözüm değil. Aracınız lpgli ise mutlaka beyini kamufle etsinler su değmesin, zaten servislerde gerekli önlemi alırlar elektronik aksamlar için. 40 lira çok iyi fiyatmış ben geçen sene oto kuaföre vermiştim aracı boya koruma iç dış motor yıkama komple 700 lira tutmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Bence bu işlemi servisten başka yerde yaptırmayın hocam, wd40 balata spreyi falan çözüm değil. Aracınız lpgli ise mutlaka beyini kamufle etsinler su değmesin, zaten servislerde gerekli önlemi alırlar elektronik aksamlar için. 40 lira çok iyi fiyatmış ben geçen sene oto kuaföre vermiştim aracı boya koruma iç dış motor yıkama komple 700 lira tutmuştu.

Alıntıları Göster
    bakıma gittiğimde benim usta az bi mazot püskürttü. biraz bekledikten sonra bezlerle sildik. sonra biraz daha püskürttü. bir daha sildik. Sıfır gibi oldu motor kısmı. Ancak sıcak motora uygulanmaz, bilgine.

basınçlı su için aman diyeyim.aracı her yıkadığında bezle kabasını alırsan her zaman temiz bir görünüm elde edersin.

• Gidip temizleyici ürünlerden alayım kendim görünen yerleri temizleyeyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wd 40ilk 2-3 ay müthiş olur sonra bir toz çekmeye başlar eski halinden beter olur tecrübe sabit

Size bir sır vereyim en iyi plastik ve torpido koruyucusu uv ışınları dahil 303 aesp dir türkiyede de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadıoğlu321 -- 15 Nisan 2015; 11:19:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadıoğlu321

Wd 40ilk 2-3 ay müthiş olur sonra bir toz çekmeye başlar eski halinden beter olur tecrübe sabit

Size bir sır vereyim en iyi plastik ve torpido koruyucusu uv ışınları dahil 303 aesp dir türkiyede de var
    ben geçen ağustos ayında sonax a temizletmiştim.çok güzel yaptılar.hatta temizlik uzun süre devam etsin diye bir kutu sprey boşalttı motora.
    çok ta uzun sürdü temiz görünmesi.
    şimdi siz söyleyince aklıma geldi ve açtım kaputu.baya bir kirlenmiş.malum kış şartlarından iyi bile dayanmış..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.