Şimdi Ara

Motor Yatak sarması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. 1986 model BMW 3.16 E30 çakal kasa araca sahibim. Araçla yaklaşık 4 gün önce Edirne’ye gittim. Dönüşte aracın yağ göstergesi yanıp sönmeye başladı. Aracı aldığım kişi elektrik akşamında sıkıntı olduğu için bazı göstergeleri dikkate almamamı söylemişti. Ben de pek umursamadım. Zaten yoldada sıkıntı çıkarmamıştı. Ama bu sabah arabadan traktör sesi gibi bi ses gelmeye başladı. Ben de hemen bi sanayiye götürdüm ve yağının gittiğini söylediler. Yağ eklemesi yaptılar 10*40. Adam motorun yatak sardığını söyledi. Aracı eve götürürken sesten eser yoktu. Ama ben yine de temkini elden bırakmamak için aracın eski sahibini aradım ve o da bana sibop ayarından olduğunu söyledi. Yine de yarın sabah bi sanayiye götüreceğim. Bugün götürdüğüm sanayideki ustaya güvenmeyenin sebebi aracın suyunu kontrol ettirmeye götürdüğümde sadece sıcak su dökmeye 50 lira almasıydı. Ayrıyeten bugün sadece yağ döküp 100 lira aldı. Mecburiyetten yakın olduğu için götürdüm. Tavsiyelerinizi , görüşlerinizi ve tahminlerinizi almak isterim. Sizce durum nedir ? Şimdiden teşekkürle







  • tavsiye ve tecrübe eğer uzun bir yolculuk yapacaksan bir gün önceden aracın motoru soğuk iken yağ seviyesi ve su , lastik hava basıncı kontrolleri yapılmalıdır bu işlem birçok sürücü tarafından yapılabilir eğer uzun bir zaman kontrol yapmadıysanız en az 3 ayda bir kontrol etmekte fayda var arcı park ettiğiniz yere herhangi bir akma damlama varmı bunu alışkanlık haline getirmek lazım
  • Valla yataklar gitti mi gitmedi mi bilemem ama ihmalkarlığınız motorun ömründen baya çalmıştır. 3000 devir civarında kısık yükte takırtıya benzer ses geliyorsa geçmiş olsun. Supap ayarından da olduğunu sanmıyorum. Motoru yağsız bıraktığınız için yatak sesidir o.
  • Masraf olarak ne çıkar tahminen bu araca. Ayrıyeten yatak sardığında parça olarak ne değiştiriyorlar ona göre parçaları ben bulmak istiyorum çünkü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


  • Ses buna benzersse geçmiş olsun.
  • Selam dostum,


    Yaşadığın bu duruma çok üzüldüm gerçekten. Aynı durumu 110 bin kilometre land rover da biz yaşadık yatak sardı ve motor revizyonuna kadar gitmişti olay. Periyodik bakımımı yaptırdığım yerin uygun yağ ve kaliteli bir yağ koymadığından ötürü motor pistonunun ve kranklerin aşındığını söylediler. Bende bi arkadaş tavsiyesiyle Land Rover Motor Revizyonunda uzman Mersa Oto Servis & Bosch Car'a gittim. Motor Revizyonu yapıldı ve sıfır gibi oldu. Bundan sonra periyodik bakımları da devamlı Mersa'da yaptırıyorum kesinlikle tavsiye ederim.


    Özellikle motordan vurma sesi duyuyorsanız aracı çekin sağa arayın çekici gönderip alsınlar. Motor yatak sararsa daha kötü sonuçlar doğabilir.


    Merak edenlere motor yıkamada hediye ettiler sağolsunlar aracımın son durumu :)

    Motor Yatak sarması




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.