Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (888. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
18.526
Cevap
202
Favori
1.864.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 886887888889890
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...


(En Son Oy Tarihi: 24.3.2024)
Giriş
Mesaj
  • Nissan note 1.5 dci euro 4 (dpf siz) motora motul eco-nergy 5w30 uygunmudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Çok ince bir yağ eksiltme yapabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt

    Eco Energy Viskosite olarak en ince 5w-30 lardan hocam Değeri Şu şekilde: 100°C (212°F) derecede vizkozite ASTM D445 10.1 mm²/s. ve HTHS dedigimiz kesme değeride çok düşük 3.2 Devirli kullanımda yağ yüksek sıcaklıklara ulaştıgında iyi bir koruma saglamaz motordan şıkırtı sesi duymaya başlarsınız bu rakamında 3.5 ve üstü olmasını tavsiye ederim.

    kısaca söyledigin yağın Motoruna zarar verme ihtimali çok yüksek. bu değerin 12 Civarında olmasına dikkat et 5w-30 bir yağda rakam ne kadar yüksekse yağ ısındıgında koruyuculuk o kadar iyi demektir. Aslında Rakamsal olarak 5w-30 gibi gözüksede 0w-20 viskositesine yakın bir yağ söylediginiz yağ. Onun yerine illa Motul olacak dersen MOTUL SPECiFiC 17 5W-30

    Tercih et onun değeri şu şekilde 5W-30 Viscosity at 100°C (212°F) ASTM D445 12.1 mm²/s. ve kesme değeri dedigimiz HTHS viscosity at 150°C (302°F) ASTM D4741 3.6 mPa.s rakamıda çok iyi yağ yüksek sıcaklıklara ulaştıgında devirli kullanımlar için 3.5 Üstü HTHS iyi koruma sağlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 3 Şubat 2023; 5:11:0 >




  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt

    Eco energy adı üstünde yakıt tasaruflu bir yağ olduğu için hths değeri düşük. Bunu daha önce belirttiğimde alakası yok diyen bile çıktı bu forumda. Her neyse Canavar gibi shell 5w40 ultra varken paraları antin kuntin yağlara vermekte ne bileyim.

    Japon motorunız yoksa düşük hths gördünüz mü kaçın.


    Motul sitesinden alıntı.

    (yakıt Tasarruflu Motor Yağı, %100 Sentetik, "Yakıt Ekonomisi" düşük sürtünme ve düşük HTHS (Yüksek Sıcaklık Yüksek Kesme) kullanımını gerektiren, Benzinli veya dizel motorlu, turboşarjlı veya doğal emişli, dolaylı veya doğrudan enjeksiyonlu yeni motorlar için özel olarak tasarlanmıştır. ) viskozite yağı.)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    0w16 sıfır derecede tek marş mı )))) Hocam o senin dediğini -40 da 5w30 Mannol la 2.0 Sportage de bütün kış yaptık bu dediğiniz zerre bir kıstas değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SoNSuZ.MaVi S kullanıcısına yanıt
    Valla ben bu markadan korkanlar için yazdım onu açıkçası herkes pahalı yağları övüyor bende Uygun olani ovuyorum ama test için kutuplara gitmek lazım elimdeki imkan şuan 0 derece maalesef

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mb229.51 onay kodlu yağlar aracım için tavsiye ediliyor. bu onay kodu olmayan yağ kullanmam yanlış mı olur. Bir de acea c3/c4 dizel araçları ilgilendiriyor değil mi? 1.5t benzinli aracım için bu onay kodu yerine a3/b4 bakmam daha doğru olur mu?

  • posterity P kullanıcısına yanıt

    aracında GPF benzin partikül filtresi varsa buna uygun yağ kullanmanız gerekir.

  • Bugün ilk kez yetkili serviste aracıma bakım yaptırdım. Aracım Astra J 1.4t. Kullanılan yağın markasını sorduğumda Opel’in gönderdiği yağın Total marka olduğunu söyledi servis danışmanı.
    Tunap marka motor iç temizleyici de uygulattırdım.
    Merak edenler için temizleyici ile birlikte toplam maliyet 2700 tl, yetkili servis adı vermeyeceğim. Önceki araçlarımda genelde bakımı kendim yapardım, bu aracın kmsi düşük olduğundan ve özel servislerde kullanılan yağa güvenemediğimden yetkili servisi tercih ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Bugün servisten aracı çıkardım. Astra j cdti . Triger seti değişti. Zincirli motor ve zincir motorun solunda değil sağında. Değiştirmek için komple motor iniyor. GM motorun solunda kayış sistemi değil sağına zincir sistemi koymuş. Motor üretim hatalı. Triger zincir gerainin arkasına bir conta konuyor artık. Çünkü triger gerginin bulunduğu yerden yağ kaçıyor ve yağ basıncı düşüyor. Böyle saçma bi durum. Astra 1.6 CDTI alacak arkadaşlar ağır bakımı yapımamış araç almayın. 20bincik kenara sıkışıyor. Araç şu ana kadar servis bakımlı olduğu için serviste yaptırdım ki, yetkili servis özel servislerden ucuza yağ bakımı dahil yaptı. 5w30 Castrol edge pro koymuşlar. Motor bildiğin traktör gibi 1000km önce Shell 5w30 ap-l vardı. Motor sessizdi. Marka farketmez mantığı sizce doğru olabilir. Ama değil. Bu sadece kendi kendinizi rahatlatmak. Aynı araçta aldığımda da GM yağ vardı. Yine çok sesliydi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EKE58 kullanıcısına yanıt
    Hocam 2700 Opel servislerinde benzinli için zaten normal fiyat. Geçen gün sordum aynı fiyatı verdiler arkadaşa. Benim araçta yağ ve yağ filtresi için 2100 saydılar işçilik dahil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SoNSuZ.MaVi S kullanıcısına yanıt
    benim araç Suzuki swift atmosferik motor kitapçıkta yazan normlara uygun yağı orjinal olmak şartı ile mantıken koymak yeterli yag sektöründe bence inanılmaz bir kar marji var ve insanları korkutarak bu parayı cukka yapıyor firmalar,sizede geçmiş olsun baya masraf açmış başınıza



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 8 Şubat 2023; 21:38:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SoNSuZ.MaVi S kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam araç 0-3 yaş olduğundan fiyat böyle veriliyor. 3 yaş ve üzeri olunca biraz daha hesaplı sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Bazı firmalar gereksiz abartıyor mesala Lm nın abarttığı konusunda hem fikirim sizinle Motul ve Shell f/p olarak şu an benim için en iyileri.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EKE58 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam 1.6 CDTI 5 lt yağ alıyor ve hava ve polen filtresi yok o fiyatta.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SoNSuZ.MaVi S kullanıcısına yanıt
    0w20 shelli belki seneye deniyebilirim elimde açılmamış 0w16 lubex olduğu için,shell yağı YouTube inceleyenlerde beğenmişti, lm konusunda kesinlikle katılıyorum biraz fazla pr markası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 8 Şubat 2023; 23:18:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyler Durden kullanıcısına yanıt

    2 yıl olmuş,hala saat gibi araç. Sizce kaç yıl daha götürür? O büyük şirketler size mal satabilmek için gözünüzü boyuyor,parayı bayılınca nanoteknolojiye sahip oldum sanıyorsunuz ama herşeyin bir tekniği var. Ben zararlı olabilecek durumları da açıkladım ama okuduğunuzun yarısını anlamamış olabilir misiniz bilmiyorum. Hem motor dizaynını hem işletmesini bilen teknik biriyim.İşkembe-i kübra'dan sallamıyorum

  • SoNSuZ.MaVi S kullanıcısına yanıt

    Önceki mesajlarda katkıyla ilgili yorumlar da vardı. İşi bilen kişilerin benimle aynı fikirde olması normal değil mi? Herkes sağdan soldan duyduğuyla hareket etmiyor ki. Bunun okulu var, işletmesi var,teknolojiyi kullananı var

  • cumartesi70 C kullanıcısına yanıt
    İşi bilen ))) ya da işine öyle gelen . Neyse dostum sıkıntı yok yola devam. 1.6 CDTI a Castrol 5w30 edge pro yla bakım yapmış servis , en fazla 2000 km önce Shell 5w30 Ap-l bakım yapmıştık. Triger zincir seti için motor komple inince haliyle yağda değişti. Eşim bile bu niye böyle traktör gibi çalışıyor yorumunu verdi. Hani bazen tarafsız yorumda almak iyidir. 140000 km de cee'd imi sattığımda motor saat gibiydi. Aynı km de servis bakımlı araçta zincir sesi duyuluyordu. Motorun çalışma sesi bile bahriz farklıydı. Alan kişiyle görüştüm geçen. Adam teşekkür ediyor en ufak sıkıntısı yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2018 Model Toyota Corolla 1.6 Life aracım var. Koyulması gereken yağın standartı ne olmalıdır ?

  • 
Sayfa: önceki 886887888889890
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.