Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (817. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
18.533
Cevap
202
Favori
1.864.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 815816817818819
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...


(En Son Oy Tarihi: 24.3.2024)
Giriş
Mesaj
  • erolcsr E kullanıcısına yanıt

    Hocam shell yağ bulucu sizin araca ne öneriyor?


    0-30 eğer performanslı ve ağır kullanım yapmayacaksınız yeterli, hatta şehir içi kısa mesafe falansa diğer yağlardan daha çok korur çünkü soğuk motorda daha güzel yağlanır dolayısıyla daha koruyucudur ısınana kadar. Ayrıca yakıt tüketimini de azaltır bu sayede.

    Motor asıl aşınmasını ilk marşta ve ilk dakikalarda alır diye bir kaç yerde okumuştum, bu bağlamda 0-30 kat kat daha iyidir diye düşünüyorum.


    Shell helix ultra 0w30 ve 5w30 yağlarında Acea b4 özelliği var sizin aracın istediği yağ bu. Bu ikisi uyumlu yani ama bir de shell in kendi uygulamasından model yılınızı vs. girerek teyit edin derim.


    ayrıca az önce yabancı forumlardan baktığım kadarıyla c2/c3 ile b4 büyük oranda benzer ancak tam olarak birbirinin gereksinimlerini karşılar diyemeyiz diyorlar kısaca.


    az önce shell'in sitesini kontrol ettim, aracınızda dpf yoksa o da b4 onaylı 0w40 yağı önermiş. dpf varsa c2/c3 önerilmiş ama sizin araçta dpf yoktur muhtemelen, zaten dpf olsaydı kitapçığınızda c2/c3 şartnamesi istenirdi.


    0w30 b4 onayı olan 5 litrelik yağ önerisi olarak liqui moly Synthoil Longtime 0W-30 öneririm, shell in önerdiğim yağını piyasada bulamadım. castrol falan da var ama teknik anlamda lm kadar iyi değil. shell'in 0w40 olanı ise piyasada bulunuyor ancak 4 litrelik, bu da size yetmez.


    shell dpf'siz motora da c2-c3 önerebilirdi, önermediklerine göre vardır bir hikmet diyerekten b4 bir yağ almanızda fayda vardır diyorum.




    https://bobistheoilguy.com/forums/threads/acea-c3-oils-being-sold-as-meeting-acea-a3-b4.281204/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 27 Ekim 2021; 20:48:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • erolcsr E kullanıcısına yanıt

    Karıştırmışım tekrar araştırma yaptım. Api ch4 ve b4 şartnamesi eski şartname. Sizin kullanıldığınız mobil1 esp 5w30 o şartnamelerin çok çok üzerinde bir yağ.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Sagolun arkadaşlar ben zaten bütün yağ secicileri formları gezdim sonra en detaylı bilgilere bu konuda ulaştım ve burasını da baya okudum . Sizinde b3nimde yazdığımız gibi yağı bulmak güç bulursan 4+1+1 lt almakgerekiyor fiyatlarda malum. Ama sizin de en son yazdığınız benim araştırdığım şey nedir o hikmet. Hikmeti arıyorum diyebilirim  ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağçarşısı hala güvenilir mi? Aldım bir yağ ama ona göre koydurayım araca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erolcsr E kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğim liqui moly b4 yağı alın geçin derim, c2-c3 ile teknik anlamda öyle bariz farklar yok %85 benzerler c2 c3 40 derecede biraz daha akıcı o kadar hemen hemen aynılar zaten. 5 litrelik kutu da yeterli olur bence. Yağ çubuğunda iki çizgi arasına denk gelir muhtemelen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erolcsr E kullanıcısına yanıt

    Aşırı soğuk veya sıcak yerde yaşamıyorsanız 5W30 viskozite yağ size gayet uygun, zaten verdiğiniz resimlerde de öyle görünüyor, 0-30 falan da sakın koymayın.


    Kafam rahat etsin, klavuzdaki olsun dersen B4 alın, yoksa mobil esp 5w30 gayet uygun.(Shell ect de olur, castrol en son tercih olmalı..)


    Ayrıca Çok daha önemlisi misal olarak; Mobil1 Super 3000 X1 Formula FE 5W30 A5/B5 daha bile uygundur. Çünkü B5>B4 Ayrıca bu yağ çeşidi yakıt ekonomisi yönünden C serilerinden daha iyidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 28 Ekim 2021; 15:40:15 >
  • erolcsr E kullanıcısına yanıt

    Hyundai 2019 sonrasi A5B5 kullaniyor.2008-2016-17 sanirim tam hatirliyamadim A3B3 A3B4 yağ öneriyor dizel ve benzinli araçlarin da,Senin ilaçin shell helix ultra 5w30 A3B3 A3B4-yağ 5lt veya 4+1 alip koy 200-300ml zarari yok faydasi olur 5lt kafi fazla kfani kariştirma derim bnm arac hyundai era helix ultra kullaniyorum memnunum ve 5w30 A3B3A3B4 olarak Shell var sanirim diger markalar da 5w40 veya 10w40 olarak geciyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yksln kullanıcısına yanıt

    B5, B4'ten daha iyidir diye bir durum yok. Rakam arttıkça daha iyidir anlamına gelmiyor. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim. A5/B5 viskozitesi düşük 5w30 yağlardır, performanslı kullanıma veya turbo motorlu güçlü araçlara uygun olanlar yüksek viskoziteli olan A3/B4 5w30 yağlardır. Bakın yağın isminde ne yazıyor "FE" Fuel Economy.


    Başta sakın koymayın dediğiniz 0w30 ile 5w30 A5/B5 yağlar zaten benzer viskozite değerlerine sahipler. Ayrıca son yazdığınızda yanlış bilgi, hangi C serisinden yakıt ekonomisi yönünden daha iyidir. C5'ten daha mı iyidir? C1,C2 ile aynı olabilir mi mesela ancak C3,C4 yakıt ekonomisi yönünden daha kötüdür desek doğru olurdu değil mi!


    A3/B4 isteyen bir araca A5/B5 koyarsanız motoru yersiniz.

  • yksln kullanıcısına yanıt

    Üç yanlış bir doğruyu götürür  ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünküİnanırım. kullanıcısına yanıt
    https://www.motul.com/tr/tr/lubricants/recommendations/186fe27d54510aba81ac83c45210d83e?category_id=1&mileage=low&model_id=64a6772614d4342d

    Hocam yanlis girmissem bilgileri dogrusuyla duzeltin.. Rasgele 5w-30, veya rasgele 8100 degil, burada yazan modelleri alin ve mutlaka ama mutlaka bulundugunuz şehirdeki motul bayisi (motul sitesinde listelemesi olan) yere gidip satin alin urunu (veya internetten aldiginiz yerin ticari kimligini bulup motul sitesinde o bayi listelenmis mi ona bakip oyle alin)

    Burada birinci tercih: MOTUL SPECİFİC 913D 5W-30

    2. Tercih: MOTUL 8100 ECO-NERGY 5W-30

    1. Tercihteki direk ford icin uretilmis bir yag

    Bu arada motul’a gecince araca ilac gibi geldigini gercekten hissedersiniz (sahte degil orjinal icin durum boyle tabi ki, piyasada cok cok fazla sahte motul yag, sahte mann filtre var.. Titiz davranarak almak gerek)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • donanıMüdavim kullanıcısına yanıt
    Hocam bayi listesine gir sitesinden, oradan sehrinde olanlari birer birer ara, fiyat al… Veya n11-hb vs. yerlerdeki saticilarin isimlerine bak, onlarin google la, ticari kimligi cikan saticilari yine bayi listesinden teyit et var mi diye

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Bence bir 5-6 ay esnetilebilir fakat zaten arabanin cok yatmasi arabanin daha fazla eskimesine sebep bunu da boyle dusunup cok geciktirmemek lazim… İsleyen demir pas tutmaz, yatan araba en basta yaglari, lastikleri vb. olmak uzere tabiri caizse curumeye baslar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt
    Arada biniyor ama yol yapmıyor maalesef

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakuza283 kullanıcısına yanıt

    Yanlış bilgiyi siz vermeyin, Evet çok sıcak ve çok soğuk ortam değilse 0w30 konmaz, 5W30 da farklıdır ve uygun olandır, önceki yağ değişiminde de ustalarda doğrusunu yapmışlar. Zaten klavuzda da göstermiş doğrusunu.


    Evet, a5/b5 gayet yakıt ekonomisi odaklı. C2/C3 den de yakıt odaklı. C serisinde koruyuculuk daha üstün, Araştır biraz.


    Biri de yazmış üçyanlış bilmem ne, hangisi yanlış 5W30 mu yanlış, mobil esp veya shell ect mi. yanlışlara bakacaksanız kendi yazdıklarınıza bakın..



     ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...


    Ekleme; En baştaki yazımda B4 bulabilirseniz alın dediğim yağ örneği Motul 6100 syn 5W30 klavuzdakinin tam karşılığı. Klavuza göre en uygunu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 29 Ekim 2021; 12:18:32 >




  • Arkadaslar orjinal servisin koydugu castrolden, yetkili motul bayisinden aldigimiz (ankaradakiler icin isim de vereyim, aksu madeni yag, web siteleri de mevcut internetten sipris cekecekler icin, yerinde degisim ucreti de uygun fiyat ve iscilik yeterli seviyede titiz, bilgileri iyi calisanlarin, biz pek memnun kaldik, sadece tork ayarli aletleri olup onunla siksalar somunlari vs. daha iyi olurdu) motul yaga gecis yaptik. Arac ilk marstan sonra 5 dk bir fazla sarsintili calisti gibi geldi bana (sebebi nedir bilmiyorum) daha sonrasinda ise arac muhtesem degisim yasadi… Motor cok daha puruzsuz ve sarsintisiz çalışır hale geldi… Castrol ile arac traktor vari, benzinli arac dizel gibi calisiyormus da haberimizi yokmus… Motul candir, liqui moly candir diyenler bostan yere sallamiyorlar… Keske petronas da ulkede yaygin bayilik ve urun cesitliligine sahip olsa

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

    Doğru girmişşin üstadım teşekkür ederim. 2.Tercihte ki yağa bakıyorum motül kendi sitesinde 335 liraya satıyor , ikinci şahıs satış sitelerinde 200 lira. Sahte diyeceğim ama yorumları iyi çözemedim bu işi. Zamanında Clio aracıma koymuştum psikolojik değil gerçekten iş yapmıştı. Bunda da umutluyum bakalım. Birde üstad bu yağlar genelde yakıt ekonomisi odaklı oluyor. Performansta herhangi bir sorun yaşar mıyım? Sanmıyorum ama bilene sormak istedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yksln kullanıcısına yanıt

    Burada her şey gayet net bir şekilde tanımlanmış ve belirtilmiş. Başka bir şey yazmaya gerek yok. Anlamak isteyen biraz göz gezdirip üzerinde düşünmesi yeterli olur.


    Bakın oralarda C serisinde "Fuel Economy" de yazıyor sanki.


    https://www.acea.auto/publication/acea-oil-sequences-2016-july-2020-update/



     ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...




  • yakuza283 kullanıcısına yanıt

    HTHS: High Tempature High Shear yani yüksek sıcaklık yüksek kayma. Shear burada, iki cisim arasındaki kaymayı ifade ediyor. 

    Dayanıklılık HTHS ile ölçülür. Yüksek HTHS yüksek dayanıklılık ifade ederken düşük HTHS ise düşük yakıt tüketimi anlamına gelir.


    Örneğin; Focus 1,6 dizelde wssm2c913c-d yağ tavsiye edilmiştir. Bu yağların(Castrol A5 5w30 veya liqui moly spectecF gibi vs.) hths değeri 2.90 civarıdır. Amaç çok net şekilde yakıt ekonomisidir. Bu yüzden fabrika tarafından tavsiye edilir. Tam uygun yağ budur. Optimum korumayı yine sağlar ama yakıt öncelikli.


    Diğer taraftan sen gidip aynı araca Mobil ESp 5w30 veya shell ect 5w30 kullanabilirsin ki kullanan çok, bu yağın hths değeri 3.58 dir. Yani focus aracında yakıt ekonomisinden feragat edip yüksek dayanıklılığı, korumayı tercih etmiş oluyorsun.


    Özet olarak A5/B5 yağlar C serilerine göre hths değerinden dolayı daha yakıt ekonomisi sağlarken, C serileri ise yüksek dayanıklılık sağlar.

    İyi demişsin;

    Başka bir şey yazmaya gerek yok. Anlamak isteyen biraz göz gezdirip üzerinde düşünmesi yeterli olur!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 29 Ekim 2021; 22:30:26 >




  • Çünküİnanırım. kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de aksu madeni yag diye bir yer var oranin sitesinden baksana koymuslar mi o aradigin modeli, ben gecen oraya bakima gittim arkadasla cok memnun kaldik, hem fiyattan hem bilgilerden.. Motulun sitesinden yetkili satici listesinden bulup gitmistik, aldigimiz yagi da derinlemesine inceledim orjinaldi, zaten sahte olsa bugune kadar bayiligini elinden alirlardi ama yine de kontrol ettik, ne de olsa devir kotu, her turlu firildak var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt
    Orayı bende çok severim arada sohbet için uğradığım bile oluyor :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 815816817818819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.