Şimdi Ara

Motor üflemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.6 hdı motor exper %83 çıkardı gidişi çok iyi çekişi çok iyi kara duman atma var filtreler çok eski olduğu için kaçak mazot kullanıldığı için oluyor dedi usta hepsi değişti yarın katkı yağı koyacağım yalnız yağ çubuğunu açıp bu motor üflüyor dedi usta internette baktım üfleme normal deniyor araç 210bin km de 1.6 hdı 110HP şimdi bu motor bitik mi yoksa sorun yok bu normal birşey mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Burdan kimse motor bitik ya da sağlam diyemez.

Sadece o testlere güvenme derim.
    Üfleme normal de yağ sıçraması varsa anormal.

Motordan ziyade turbo ve enjektörlere baktır sen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Hocam turbo yu kontrol ettiler sorunsuz dedi usta enjektörler kirli olabilir dedi kara duman da bu yüzden oluyor olabilir dedi ama filtreler değiştikten sonra bariz bi azalma oldu kara duman da yağ sıçratmayıda 80bin km de Ford courier var onda denedim araba sürekli servis bakımlı uzun yol arabası motor ısındı açtım yağ çubuğunu bu araba da atıyor e o zaman buda anormal demek bu araba için

• Üst kapak üflemesi ise normal, hatta tisiay motorlar 0 km bile hayvan gibi üfleme yapar ama yağ çubuğundan gelen üflemenin pek hayra alamet olduğunu duymadım ben. Benzinli olsa bi segman attırır kurtarırsın ama dizel zor.

• Siyah duman enjektördende olabilir. Enjektörse masraf açar hepsi kontrol edilmeli,

Ustayıda salla kapak açıp üflüyor bitik diyen adam %98 aptaldır. Piyasadaki motorların çoğu üstten tek veya çift egzantrik (sohc/dohc) çalışma prensibi gereği hava üflemesi olacaktır.

%2 de kalan ustayıda yazayım elinden baya fazla hdi motor geçmiştir, motorun bitiğini temizini çok görmüştür deneyim ve tahmin ile üfleme şiddetinden kompresyon kaçağı olabilir der, ardından silindirleri test eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Depoda mazot azdı onun için katkı maddesi verdi bu kesin çözüm değil ama dedi ciddi anlamda temizlik yapar dedi yalnız kapak açmadı usta yağ çubuğunu çekti duman atıyor ama çok değil az da değil hafif hafif duman atıyor

• motor yağına katkı fln koymayın ,
    yağ kanalları tıkanabilir ,motor yağsız kalıp
    daha büyük masraf açar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.