Şimdi Ara

*** MOTOR / TAMİR / BAKIM / YAKIT SARFİYATI *** (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
9
Favori
144.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • a

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb arkadaşlar ...
    bende 90 model doğan l var bazen geri vitese geçmiyor yada geçerken çok zor oluyor sebebi nedir sizce? bazende 2 vitesten 3 atarken sanki zorlanıyor vites birşeye takılıyormuş gibi oluyor nedir acaba sebepleri bilen var mı?
  • arkadaslar merhaba. bende 95 model sahın s var. aracım cok hantal. kalkısları falan hızlanması bana cok hantal gelıyor dıger sahınlere gore. ve yakıtta gaz ayarı yaptrmama ragmen 35 kurus a yakın bırsey yakıyor. cok buyuk sıkıntı oluyo benım ıcın aracım hem gıtmıyo hem cok yakıyo . ne yapabılırım bu durumun duzelmesı ıcın. bu arada aracın motoru bugune kadar hıc işlem gormemıs yanı bı tek vıda bıle sokulmemıs. bırde genıs taban 15 ınc lastık jant var bunların da etkısı varmıdır.
  • Merhaba arkadaşlar,
    arabam 93 model şahin. karbratörlü araçtır. lpglidir. arabam sabah çalıştıktan epey zaman sonra ısınıyor ve gazdan ayagımı çEkersem hemen sönüyor.şehir içi kullanımda çok büyük sıkıntı oluyor.
    bu sorunumu nasıl çözebilirim?
  • bende 98 model doğan slx ie var.sabahları çalıştıdığım zaman jikle devreye girmiyo ve stop edecekmiş gibi çalışıyor hatta stop ediyor.ustaya götürdüm bulamadılar.benim neyapmam gerekir.
  • Selam arkadaşlar.
    Temiz ve bakımlı 96/97 düz motorlu ve bakımlı bir Doğan Slx'in şehir içi ve şehirdışı yakıt masrafı nedir.
    Güncel olarak kullanan ve bilen arkadaşlar cevap verebilir mi?
    Bir araba almak istiyorum ve o arabada hastamız olan Doğan Slx olsun istiyorum fakat tek korkum yakıtı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhat7820

    arkadaşlar problemim 4 aydır sürüyor.kime inanacağımı şaşırdım.kimi usta conta yanık diyor.kimi usta conta sağlam sakın açtırma diyor.araba çalışıp hararet 90 ı bulduğu zaman 50 ye kadar ibre hızlı bir biçimde düşüyor tekrar 90 a çıkıyor tekrar 50 bu arada kaloriferden sıcak hava gelmiyor.kalorifer musluğunu ve hortumunu kontrol ediyorum soğuk.kaputu açtığımda lpg beynin su giriş bölgesi avuç içi genişliğinde buzlanma yaptığını gördüm.arabanın çekişi,rolanti,çalışması gibi hiç bir problemi yok.ibre 90 ıgeçmediği için hararet bile yapmıyo fan açmıyor.bir ara düzelmişti ilk çalıştırıp belli bir süre gittiğimde ilk bir sefer yapıyor ikincide herşey normale dönüyordu.yağını değiştirirken usta su ekledi aslında genleşme kabında su minumum seviyesinin ü parmak üstünde sabit duruyordu.eksiltmede yoktu ama usta doldurdu sonuna kadar yine aynı şeyler tekrarlamaya başladı dün suyunu komple boşalttım.hava vidasını açtım radyotörden suyu doldurup hava vidasının olduğu yerden su gelince vidayı yerine taktım. genleşme kabınıda minumumdan 3 parmak üstüne kadar doldurup çalıştırdım yine aynı şeyler tekrarladı.bu sefer radyotör kapağını açtım hava ayar vidasınıda açtım tekrar çalıştıdım hava ayar deliğinden su sabit bir akarda gelinceye kadar doldurdum her şeyi kapattım tekrar çalıştırdım yine aynı.üçüncü seferde sadece hava ayar vidasını söktüm (radyatör kapağı kapalı ) çalıştırdım su kesik kesik akıyor bir ara köpüklenme gibi bie durum oldu gaza yüklenince su normal akarında fışkırıyordu delikten genleşme kabındaki su eksldikçe ordan su takviyesi yaptım taki kalorifer sıcak üfleyene kadar ve fan açana kadar herşey normale dönünce kapattım her yerini.biraz rolantinde çalıştı herşey normaldi. bu sabah 1 km gittim kalorifer sıcaktan eski arızasına döndü yine 90 derceden 50 ye düşüyor çıkıyor kalorifer sıcağa ayarlı olduğundan ne sıcak ne soğuk hava çıkışı oldu .bir başka ustanın görüşüde termostat arızalı ama arızalı olması ya hiç açılmaz araba hararet yapr ya hiç kapanmaz devamlı suyu devir daim eder banimkinde 90 çıkıyor sanki termostat açmış gibi oluyor hemde yinede su belli bir sıcaklığa çıkarda kalorifer ılık falan üfler o da yok . bir usta da araba conta yakmış yağ kanalı değilde komresör bölümünden suya hava veriyor dedi (yağ değişiminde su karışımı yoktu yağda)öyle olsa diyorum su hortumları şişer ne bileyim radyatör kapağını açtığımda bir fıslama hava çıkışı olur.aklıma acaba lpg yeni takılmış ben arabayı almadan 1 ay önce su hortumunu falanmı yenlış taktılarki.yinede araba bir normale dönüyor bir eski arızaya dönüyor böyle bir şey olsa ya hiç yapmaz yada devamlı aynı şeyler yaşanır.lütfen bana bir yol gösterin...

    hocam termostadı değiştir, termostadı çıkarıp yenisin takması zordur, iyi bi ustaya git değiştirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dinar626

    Selam arkadaşlar bende 92 şahin var sorum şu frene bastığımda geç duruyor araba ve frene bastığımda cızır cızır sürtme gibi ses geliyor balatalar mı bitmiş?Arkadaşımın da 91 şahini var frene bastımı kafayı cama vuracak gibi oluyoruz birde bu frenin maliyeti nedir?
    2.sorum motor ustası sağ arka teker bilyasının bittiğini söyledi önemli bir şey mi bu 4 ünü de değiştirsek kaça patlar ?
    İlgilenirseniz iyi olacak arkadaşlar teşekkürler şimdiden yorumlarınız için iyi günler.

    evet hocam balataların bitmiş, eğer disklerde bişey yoksa 25-35 arasına halledersin ama büyük ihtimal bitik balatalar diskleri tahrip etmiştir, diskleride değiştirirsen 90-120 arası tutar.aks bilyasını da ihmal etme hemen değiştir, bu arada bilya 4 değil 2 tene yanlış hatırlamıyosam.




  • arkadaşlar 1987 131 im var. sağ denge kolu kırık, ön fren balataları bitik ve fren merkezinden hidrolik kaçırıyor . full doldur 1 hafta anca gidiyor hidrolik.

    130 dan sonra araba uçacakmış gibi geliyo :) Sonra borudaki gazı kaçırıyo o boru eski zaten tüpten çıkan bakır boru..

    yani fren merkezine ayar, ön balatalar, arka sağ denge kolu ve gaz borusu ve ufak tefek bakımlar tahminen kaça patlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Konsey


    quote:

    Orijinalden alıntı: karam1977


    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Konsey


    quote:

    Orijinalden alıntı: karam1977


    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Konsey

    Bugün sanayiden dönerken(giderken olsaydı buraya yazmadan çözerdik, tam rezillik) arkadan ses geldiğini farkettik. Patırtı değil, uğultu geliyor ama diferansiyel ötmesi dediğimiz arızadaki ses değil. Yaklaşık 60km/h süratten başlayarak çok net duyabiliyoruz. Babam diferansiyelin yağsız kalmış olabileceğini düşündü. Altına yatamadığım için yağ seviyesine bakamadım. Akslar, arka frenler gibi elemanlardan kaynaklanma ihtimali nedir? Mesela akslardan kaynaklanıyorsa nasıl anlarız?

    arkadaşımın 91 şahininde seninkine benzer bir ses vardı..şafttaki istavrozları değiştirdik sonra şaft balansına girdi şimdi mis gibi oldu..

    Alt tarafta sadece altı köşe takoz değiştirdik. Üç parmak girecek kadar bir yarık varmış. Araç giderken şaft balansı gibi değil ama egzoz patlağı gibi bir zırıltı oluyordu. Araç sessizleşti. Mafsallara da baktırayım.

     *** MOTOR / TAMİR / BAKIM / YAKIT SARFİYATI ***


    o zaman senin istavrozlarda bir sorun yokmuş..sadece altı köşe takozla yırttıysan iyi..o parça ucuz ve işçiliğide kolay..hem daha sonra şaft balansına girmende gerekmiyor..

    Ucuz atlattık. Ustam da geç kalsaydınız kaza yaptırır demişti. Şaft balansı yok. Şaft balansı bozuk bir Doğan' a binmiştim. Magirus bile onun yanında daha konforluydu. Altı köşe takoz bile konforu aşırı etkiledi. 2. viteste 40km/h gördüğünde bağıran araba şimdi 50 ile giderken sinek gibi vızıldıyor.

    hocam benim 1987 şahin de senin dediğin gibi egsozdan gram ses çıkmıyo abartı oldugu halde fakat motor resmen ağlıyor çok rahatsız ediyor insanı . bunun çözümü nedir acaba ne ayarı yapılması lazım. en son 15 gün oldu adama götüreli motor yürüyeninde sıkıntı yok dedi ama çok bağırıyo




  • benim 90 model doğan L var hızlı kalktığımda araba badanaj yapmak isterken arkadan tak tak tak die ses geliyor o neden olabilir acaba yardım edebilirmisiniz
  • SELAM ARKADAŞLAR, UZUN ZAMANDIR DONANIM HABER TAKİPCİSİYİM AMA YENİ ÜYE olduM BU İLK MESAJIM; BU YÜZDEN USULDE HATA YAPARSAM AFFINIZA SIĞINIRIM

    BENİM SIKINTIM 95 ŞAHİN ARACIMLA GEZİNTİYE ÇIKTIĞIMDA(ŞEHİR İÇİ) HARARETİN ÇABUK YÜKSELMESİ 100 LERDE FALAN olUYO. BAZEN DAHADA ARTTIĞI OLUYOR. ARACIMIN MOTOR AKSAMI YÜRÜRÜ İYİ DURUMDA (ŞEHİR İÇİNDEN KASTIM İLÇE YOĞUN TRAFİK YOK). BUNUN SEBEPLERİ NE OLABİLİR TEŞEKKÜR EDERİM
  • Merhaba arkadaşlar dışarıdan içeriye sıcak hava gelmemesi için çubukları nasıl konumlandırmak lazım. Arabanın içinde pişiyorum çünkü...

    Teşekkür ederim.

     *** MOTOR / TAMİR / BAKIM / YAKIT SARFİYATI ***
  • motorun hararet yapmasının nedeni radyatördeki sudan ve hava filtresinden olur.eğer radyatördeki su çamurlu olmuşsa komple motor bloğundaki suyla birlikte boşalt büyük olasılıkla motor bloğunda kışır katmanı oluşmuştur.radyatörün ve radyatör fanının sağlam olduğunu farz ederek konuşuyorum.bu kışır katmanı için kireç çözücüyü suyla incelterek radyatöre doldur.arabayı çalıştır boşta 15-30 dakika çalışsın sonra stop edip suyu tekrar boşalt su temizlenene kadar bunu tekrarla.eğerki hava filtren çok tozlu ise motor yeteri kadar hava almadığından dolayda hararet yapar.(ben gemide makine zabiti olarak çalışıyorum ve motorlarla haşır neşirim hiç korkmadan dediklerimi uygula)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 99 model Şahin 1.4 aracıma dün 64 liralık gaz aldım ve 275 kilometre şehirlerarası yol yaptım.Ortalama hız 80-100 arası idi.Araçta 4 kşi vardı.Kilometresi yaklaşık 23 kuruşa geliyor
  • 93 model şahin gaza az basıyorum araba boğuluyor stop ediyor gaza çok yükleniyorum başta pıtıpıtı yapıyo sonra toparlıyo 15 tllik benzinle en fazla 5 liralık yakacağı yere kadar gidiyor sonra çalışmıyor vurdurunca yine çalısıyor sonra yine araba boğuluyo ve stop ediyo sorun ne olabilr ne yapmam gerekir ?
  • Hava filtresine baktınmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 94 model şahinimin motorunun ne durumda olduğunu amatörce nasıl anlayabiliriz. Yani iyi veya kötü olduğunu.
  • mamca16 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim senin sorunun biraz karışık gibi bana kalırsa bi gazcıya göster derim.
  • Adalet kullanıcısına yanıt
    bundan iyisi şamda kayısı
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.