Şimdi Ara

Motor ikaz lambasi (ariza lambasi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cümleten s.a arkadaşlar aracim 2001 fiesta flair 1.25 16v zetec motor. Yaklaşik 2 ay önce lpg taktirdim atiker atikfast aracima en uygun bu olduğu söylendi. Benzin de 40-41 kuruş yakiyordu lpg de 28-29 arasi. Şuan aracim da herhangi çekişten düsme fazla yakit sarfiyati yok ama motor ariza lambasini bu sürecte 3 defa söndürttüm hatta aldiğim gazi da değiştirdim shell ve opet den aldim lakin en son ikaz lambasini sondurdukten sonra 190km snra lpg bitti daha sonra opettan aldim ve 2 km snra tekrar lamba yandi. İkaz lambasini baktirdiğim da egr valf diyormuş napicaz bilemedim yardimci olursaniz sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Valf kitlyecekler sana sanki.

    AFR kiti olan bir yere götür. Bak bakalım değerler nasıl. eğer degerlerin 14.2 16 arasında bir yerdeyse. egr falfin gerçekten bozuk olabilir.

    bunun dışında ise. lpg ayarın bozuk onu düzelttir.
  • afr ayarına bakmayın bende lpg taktırdıktan 2 ay sonra yandı afr ayarı yanımda yapıldı hatta aracı ben kullandım zengin yada fakir karışımından dolayı yanar taktırdığınız yerde bir ayar yapılacak o kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 9 Nisan 2020; 16:20:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayar ve kontrol yapildi ondan sonra 180 km snra gaz bitti yol üstün de opet vardi ordan aldim 2-3 km snra tekrar yakti araçta lpg yok iken lamba yanmiyordu lpg den snra oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oncelikle yol ayari yaptirin.Yakit karisimindaki hatalar bunun ana nedeni.Yalnizca takili olan kitte obd baglantis varmi bilmiyorum ancak var ise mutlaka baglattirin ve aktif konuma getirildigini gozunuz ile gorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Evet obd bağlantisi var. Tekrar ayar yapti ve ariza lambasi söndü ama dediğim gibi tekrar yandi.Bir şey sormak istiyorum aracimin 28-29kuruş yakmasi normal mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ince.Memo -- 9 Nisan 2020; 16:46:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ince.Memo İ kullanıcısına yanıt
    Annemde 2004 corsa c 1.2 var.İst sehir icinde 8lt lpg tuketiyor.Gold obd baglantisi yapilmis ve aktif hale gelmis halde.2.29 dan aliniyor lpg.O fiyattan siz hesaplayin ki 17kr a gelir lpgdeki tuketim.Bundan benzindekini cikartiyorum.Net lpg tuketimi bu.Sizin aracinizin daha az tuketmesi gerek bu durumda benim kriterlerime gore.Daha iyi ve dusuk tuketime sahip bir motor ve agir bir govde degil.İlaveten daha kisa vites oranlari var.

    Verdigim rakamlar isiginda sizinki yuksek kaliyor.Tabiki lpg aldiginiz fiyati bilmiyorum.Normal bir kullanim sonucu bu rakamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 TL ye18.490 lt gaz aldim shell istasyonun dan sonuna kadar harcadim ve gittiğim mesafe 184km gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dizel araca binin kardeş. Türkiyede LPG li araca düzgün binmek için ya çok dürüst temiz ve işini bilen ustaya denk geleceksin.

    Veya yapılan işlemleri denetyecek kadar bu işi bilmen lazım.

    Araban zenginde. Sen afr ayarı diyorsun, adam araca saat bağlayıp gönderiyor. Adı afr ayarı oluyor. Eski oto kalibrasyondan farkı yok.

    Afr Ayarını kontrol ederek araçtaki bir sürü sorunu tespit edip çözebilirsiniz. Tabi nereye bakacağınızı biliyorsanız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.