Şimdi Ara

Motor Hava giriş borusunu nereye takayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Renault 19 tek nokta enjeksiyonlu araca sahibim.

--

Hava kutusunda (ismini tam bilmiyorum, hani şu içinde hava filtresi olan siyah kutu) 2 tane çıkış var. Çıkışın biri kapatılmış. Bunu lpg montajında kapattılar. (neden kapattılar halen anlayamadım)

Diğer çıkış ise boşta duruyor. Yani ağzındaki boru yok, bir yere bağlanmış değil.

--
    Malum motora buradan sürekli sıcak hava geliyor. Özellikle yazın performansı düşüren bir etken.

Şimdi...

Ben bu boruyu öyle bir yere sabitlemeliyim ki motora daha çok soğuk hava gelsin, pistondaki yanma daha verimli olsun. Orjinal bir bölge varmı bu borunun soğuk hava çekmesi için?

---NOT: Birde bilen varsa neden 2 tane çıkışın olduğunu ve küçük olanın neden lpg montajında iptal edildiğinide anlatırsa çok sevinirim.---

Thy Majesty

• bu iki çıkıştan kastınız filtre kutusundan çıkıp motora giden yol mu yoksa filtreye hava giriş yolu mu?eğer giriş yolu ise bu 19 un turdo motorları içindir..ve zaten sizin aracınızda (1.6e motor) kapalıdır..yani lpg montajı esnasında kapatılmamıştır..motor resmini koyarsanız eğer emiş yolu yok ise nereye yönlendirmeniz konusunda daha fazla yardımcı olunabilir..aracınızın motor resmini aradım ama bulamadım...

genel prensip olarak motorun sıcak hava emmeyeceği bir yer tercih edilmelidir(motor bloğuna fazla yakın olmaması gerekir) ve hava emiş borusu mümkün olduğunca kısa olmalıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 31 Temmuz 2007; 21:50:36 >

Diğer daha geniş çapta olan hava girişi ise açıkta duruyor. Herhangibir boru veya hortum yok.

Yani çıkışların ikiside çıplak duruyor. Yarına resmi koyacağım.

Bu arada araba 1.4 tek nokta enjeksiyonlu

İlgine teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulphur -- 31 Temmuz 2007; 22:18:19 >

Thy Majesty
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sulphur

Bir çıkış motor tarafına gidiyor.Ve motor taraında bunun gireceği bir yer var. Ama filtre kutusundaki çıkışı kapatılmış vida ile. ve hortum yok üstünde

Diğer daha geniş çapta olan hava girişi ise açıkta duruyor. Herhangibir boru veya hortum yok.

Yani çıkışların ikiside çıplak duruyor. Yarına resmi koyacağım.

Bu arada araba 1.4 tek nokta enjeksiyonlu

İlgine teşekkür ederim.

bu açıklamanızdan benim anladığım aracınızdaki hava filtresi iptal edilmiş veya yeri değiştirilmiş..ya da direkt hava filtresi uygulanıp farklı bölgeye montaj edilmiş..bence öncelikle bu kutunun içinde filtre var mı yok mu bakın..eğer araç filtresiz çalışıyorsa performans önemli ölçüde düşer zaten...

• Kutuda filtre var. Hatta geçenlerde değişti. Başka yerede alınmadı.

Benim kanaatim boruların zamanla aşınıp yerinden çıkarıldığı. Kutu işlevde ama borulardan eser yok.

Bende daha soğuk hava emişi için takacağım hortumun ucunu nereye koymam gerektiğini öğrenmem lazım.

Motorun resmi bu. El kitabından alıntı. Tam ayrıntılı değil ama.

Motor Hava giriş borusunu nereye takayım?

https://store.donanimhaber.com/13/5e/18/135e187ae934cc8742f0086e5e3a52bd.jpg.html

Lİnkte görünmüyor sanırım harika. '' hemen paylas '' olacak (*** )gorunen yer. (arada bosluk yok tabiki)

Resimi koyamadım. Diskte kayıt oluştı gibi bir hata verdi. 2 saat tir bakıyorum olmadı. Macintosh kullanıyorum bundan olabilir yada ben yapamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulphur -- 1 Ağustos 2007; 0:11:21 >

Thy Majesty

• Sanırım orjinal yerini buldum..

Ama biraz abzürd biryerde. Yarın resmini koyarım.

--

Thy Majesty
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

bu iki çıkıştan kastınız filtre kutusundan çıkıp motora giden yol mu yoksa filtreye hava giriş yolu mu?eğer giriş yolu ise bu 19 un turdo motorları içindir..ve zaten sizin aracınızda (1.6e motor) kapalıdır..yani lpg montajı esnasında kapatılmamıştır..motor resmini koyarsanız eğer emiş yolu yok ise nereye yönlendirmeniz konusunda daha fazla yardımcı olunabilir..aracınızın motor resmini aradım ama bulamadım...

genel prensip olarak motorun sıcak hava emmeyeceği bir yer tercih edilmelidir(motor bloğuna fazla yakın olmaması gerekir) ve hava emiş borusu mümkün olduğunca kısa olmalıdır..

Bir şey sorucam; Benim aracın hava filtre kutusundan çıkan hava emiş borusu motorun ön kısmında, motor bloğunda üzerinde -hot- yazan koruyucu plakanın hemen üstünde, motor kapağına paralel konumlanıyor. Bu hot yazan kısım epey sıcaklık üretiyor. Hava emiş borusu sert plastikten yapılmış. Ben bu boruyu yalıtıcı malzeme ile kaplasam, bu borunun çapını büyütsem veya hava emiş borusunun yerini değiştirsem performansa faydası olurmu? (motora daha az ısınmış olan hava göndermek amacıyla). Çünkü benim araç sanki soğukken daha performanslı çalışıyor, ısındıkça performans düşüyor gibi, hele rampalarda zorlayamıyorum, vites düşürmek zorunda kalıyorum, üçle ve 60-70 le çıkıyorum uzuzn rampaları, yoksa motor şişiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MOTOR HAVA ALIYOR DEDİ....
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: H-WALKER

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

bu iki çıkıştan kastınız filtre kutusundan çıkıp motora giden yol mu yoksa filtreye hava giriş yolu mu?eğer giriş yolu ise bu 19 un turdo motorları içindir..ve zaten sizin aracınızda (1.6e motor) kapalıdır..yani lpg montajı esnasında kapatılmamıştır..motor resmini koyarsanız eğer emiş yolu yok ise nereye yönlendirmeniz konusunda daha fazla yardımcı olunabilir..aracınızın motor resmini aradım ama bulamadım...

Bir şey sorucam; Benim aracın hava filtre kutusundan çıkan hava emiş borusu motorun ön kısmında, motor bloğunda üzerinde -hot- yazan koruyucu plakanın hemen üstünde, motor kapağına paralel konumlanıyor. Bu hot yazan kısım epey sıcaklık üretiyor. Hava emiş borusu sert plastikten yapılmış. Ben bu boruyu yalıtıcı malzeme ile kaplasam, bu borunun çapını büyütsem veya hava emiş borusunun yerini değiştirsem performansa faydası olurmu? (motora daha az ısınmış olan hava göndermek amacıyla). Çünkü benim araç sanki soğukken daha performanslı çalışıyor, ısındıkça performans düşüyor gibi, hele rampalarda zorlayamıyorum, vites düşürmek zorunda kalıyorum, üçle ve 60-70 le çıkıyorum uzuzn rampaları, yoksa motor şişiyor.

eğer açık hava filtresi takmayı düşünmüyorsanız filtre yerini değiştirmenize gerek yok..yalıtıcı malzemeye de gerek yok..çünkü sizin motorunuzun dizaynı o şekildedir ve (eğer daha önceden bir işlem yapılmamışsa) üretici firma en uygun yer olarak burayı tercih etmiştir..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.