Şimdi Ara

Motor Arıza Işığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar,
    2004 Fiesta 1.4 Yarı Otomatik aracım 1.5 ay önce içerisinde ünlem işareti olan sarı dişli lambasını yaktı. Biraz araştırdım "Vites Kutusu/Motor Sistemleri arıza lambası" olarak adlandırılıyormuş.

    Bu lamba yandığı sürece şanzımanda ufak sorunlar ile karşılaşıyorum. Misal geri ve ileri viteslerde araç frene basılmıyormuş gibi davranıyor ve Vites Göstergeri Yanıp Sönüyor. Vites otomatik konumda iken gaza basınca vites göstergesi sabitleniyorve çalışmasında hiçbir sorun yaşamadan hem ileri hemde geri yönde çalışabiliyor.

    Farklı programlar ile hatakodu okumayı denedikten sonra bi usta "Fren Müşürü hatası veriyor. Otomatik araçta 2 adet fren müşürü var. Bunları değiştir hata düzelir" demesi üzerine Müşürleri değiştirdim. Hata kodu temizlendi ve ertesi gün yeniden aynı lamba yandı. (usta1)

    Lamba tekrar yandıktan sonra farklı bir ustaya gösteriyim dedim. Bu ustada "Akü zayıf olabilir, Ölçtür düşükse değiştir sorun çözülür" dedi. Ölçtürdüm 9volt çıktı onuda değiştirdim ve hata kodunu sıfırladık. Yine 1 gün sonra aynı lamba yandı.

    Bu sefer Ford Yetkili servisindeki tanıdık ustaya götürdüm. "Fren Müşürü arızası veriyor" dedi. Değiştirdiğimi söyledim. "Elektrik tesisatına baktır o zaman temazsızlık varsa yapabilir dedi. Baktırdım klipsleri temizlettim tekrar taktırdım, o usta elektronikciye gönderdi oda fren müşürü dedi vs vs sorun hala çözülemedi.

    Kitapcıkta Sıcak Kip gibi bir açıklama gördüm. Sanzıman yaşını kontorl ettirdim eksiklik varmış onuda tamamlattım hala lamba yanmaya devam ediyor.

    Bu ve buna benzer bir durum ile karşılaşan biri varsa yardımcı olabilir mi ?

    en son benzin döküp yakacam arabayı :(







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.