Şimdi Ara

MORHİPO dan ürün alırken 10 kere düşünün (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.023
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu durum her zaman bu şekilde işler hocam.. bir firma cayma hakkı sunuyorsa alıcıya, alıcı bunu her türlü kullanabılır. bir grup urunde gecerlı bır ındırım ceki veriliyorsa bu zaten tum urunlerde orantısal sekılde uygulanabılır bır cektır sonucta kımın hangı urunlerden kacar adet alarak belırtılen tutara ulasma hakkı alıcının ınsıyatıfıne sunulmustur.. cayma hakkı kullanıldıktan sonra faturada belırtılen tutar uzerınden ıslem yapılır..
  • yasintekgoz Y kullanıcısına yanıt
    yazdım hocam :) beklıyorum cevaplarını umarım cozulur.. hem pantolonum gıttı hem de kartımdan 1 kurus daha cekmısler
  • bence kesinlikle bir yanlışlık var. öyle şeymi olur o zaman ürünü geri gönder dersem ne yapacaklar. yani kupon hiç bir zaman gerçek para değerinde işlem göremez. size bir yanlışlık olmuştur. heleki karttan bir para çekme olayı imkansız adamı oyarlar. puan oranlı olarak ürün bazında indirim sağlar. iade edildiğinde indirimli fiyat iade edilir. bunun daha farklısı düşünülemez mümkün olamaz.

edit.

bu şekilde düşünürken çekin şartlarına bir baktımki. adamlar gerçekten hırsızlığa teşebbüs ediyor bu nasıl bir saçmalık adamlar suçun babasını işliyor. bizim sığır zihniyette olması gerekene ise art niyetli kullanıcı falan diye zırvalıyor. müşterine güvenip e ticaretin kaymağını yiyeceksin kardeşim bu e ticaret böyle. riski var. son kullanıcı güçlü işine geliyorsa satacaksın gelmiyorsa satmayacaksın.

Çek şartı hırsızlık ile tehtit edilmiş:
    Çekiniz 200 TL ve üzeri sezon alışverişlerinizde geçerlidir.Elektrikli ve Elektronik ürünlerde geçerli değildir.Başka kampanyalar ve promosyonlar ile birleştirilemez. Iptal veya iade durumunda indirim çekiniz tekrar tanımlanmayacaktır. İptal veya iade durumunda indirim çekiniz kadar tutar iade edilecek tutardan düşürülüp iade edilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smclk89 -- 11 Şubat 2016; 18:19:55 >

• Geçmiş olsun. Morhiponun güzel yanı ykm'den boyner'den ürünü iade edip , teslim alabilmekti.
  • dayanamayıp aradım. müşteri hizmetlerinde çocuk. inanın kendi fikrimi söyleyemiyorum çok haklısınız aynen anladığınız gibi çek prosüdürü bu şekilde dedi adam. dedim parasını iade etmeyeceğiniz ürünü iade almayın bari o zaman dedim. 10 dakika isyan ettim. abi bu ne saçmalıktır ya. başıma gelse ortalığı yıkarım heralde ülkenin haline bak ya ne yasa var ne yaptırım var. kimse kimseden korkmuyor tüketici halkımız koyun gibi. art niyetli 5 kişi için binlerce insana kural hatası yapılıp suç işlenmesini mantıklı bulunuyor. böyle millete tüm hizmet tüm faydalar haram zaten. başımıza ne gelse fazlasını hakkediyoruz.
  • smclk89 kullanıcısına yanıt
    elinize ağzınıza sağlık hocam.. böyle bir prosedürün olmasının tek sebebi bilinçsiz bir şekilde tüketim yapan ve haklarının peşine düşmekten aciz insanlarımız.. neyse ki akıllandım boyner morhipo vs bitmiştir benim için artık
  • Bazı arkadaşlar demiş tam iade olursa bu seferde firmalar zarar ediyor diye. Tamam o zaman firmaları koruyalım. Peki iyi niyetli arkadaşlar ne yapacak bu durumda? Fatura'da ne yazıyorsa o tutar iade edilmek zorundadır. Kanun üstüne kanun yazmaya gerek yok. Çek düşmek için alıp geri vermeyi desteklemiyorum yanlış anlaşılmasın.
  • Morhipoyu her platformda savundum,destekledim bugüne kadar. Ama belli ki şirket politikaları değişmiş,müşteri memnuniyeti öncelik olmaktan çıkmış.
  • Ben geçenlerde iki takım aldım bir tanesi iyiydi fakat diğeri hem toz içinde geldi hem de bomba!!!: kutuda pantolon yoktu. Bir dilekçe döşendim. Neyse ki iademi yaptılar. En dandik sitelrde bile böyle birşey başıma gelmemişti.
  • Sırf bu yüzden trendyolu kullanmıyorum bunuda birakacaz herhalde çok salakça bir sistem bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki 100 tl lik alışveriş yaptım. 100/30 çek kullanıp 70 tl ödedim. Sonra ürünlerin tamamını iade ettim. bana 70 tl mi iade edecekler. yoksa çek açıklamasına göre çek tutarı düşüldükten sonra 40 tl mi? Doğru olanı 70 tl iade etmeleri ama çek koşullarına göre 40 tl iade edeceklermiş gibi yazmışlar. Öyle olursa hakem heyetine gider ve bimere ayrıca şikayeti basarım.
  • maestro_of_world M kullanıcısına yanıt
    yok hocam o kadar da değil. herhangi eksi ye düşülme gibi bir durum yok sadece gönderdiğiniz ürünün çek değeri altında kaldıysa bir para iadesi almıyorsunuz ama komple iade durumunda paranızı eksiksiz alıyorsunuz. yani adamların yaptığı tek hırsızlık para ödemeyecekleri ürünü geriye hay hay diyerek almaları. para konusunda bir hırsızlık yok. o kadar da olsa kalkar gider burdan şirketin önünde küfürlü eylem yaparım
  • Şimdi burdaki şikayetlerin bir kısmında ağır çakallık yok mu? Kuponlu ürün alalım, sonra iade yapalım ama iade yaptığımız ürünü kupondan düşmesin bize ürünün parasını iade etsin, biz bu durumda şartları sağlayamadığımız halde sağlamışız gibi kampanyadan faydalanmaya devam edelim diyorsunuz. Benim firmam olsa böyle müşteriye lütfen bir daha alışveriş yapma bizden derim.

Öbür taraftan hepsini iade edip de ödenen parayı geri yatırmıyorsa bu durumda dayayın şikayeti mahkemeyi kuruşa kadar alın parayı bunda sorun yok, burdaki insanları çoğu zaten o yada bu firma için en az 1 kere tüketici mahkemesine gitti.
  • NoWLoadinG kullanıcısına yanıt
    ya gerçekten çok şaşırıyorum senin gibi düşünenlere. çok iyi niyetlimisiniz muhalefet liderimisiniz. yoksa asıl art niyetli sizmisiniz bunu size düşündüren nedir anlamak çok güç. kanun neden art niyetli değil. fatura üzerinde oranlara ayırdığı indirimden sonra kalan payıma düşen kısmi iadeyi yapmak zorunda kanunda böyle demiş sistem de. sen bir firma olarak benden alma diyemezsin. dersen gider mahallende ufak bir tişörtçü yada büfe işletirsin. e ticaretin kaymağını ahanda yersin. e ticaretin kaymağını yemek için. kurallara uyup. müşteriyi memnun etmekten başka çaren yok. bu ihtimalleri düşünürken neden peki. 30 liralık ürünü iade ettiğimde elime geçen hiç bir şey olmadığını anlamak istemiyorsun. düşün ürün bende kalsa da 70 lira ödedim. geri göndersemde adam alsa da 70 lira ödedim. nerede bu adelet kim art niyetli ?

• yılbaşından önce benim de başıma gelmişti
  • firma felan korumak değilde mesele. morhipo internetteki en iyi müşteri hizmetlerine ve en iyi hizmet kalitesi sahip firmalardandır. Herşeyini internetten alan biri olarak söylüyorum bunu.
  • Bence aldığınız tüm ürünleri iade edip Üyeliğinizi kapatmalarını talep edin. Cin kurnazı olmaya gerek yok Kurumsal firmalarda müşteriye nasıl geçiririz diye hesap kitap yapmaya başladıysa vay halimize
  • smclk89 kullanıcısına yanıt
    İyi niyet timsali olduğum bir durum yok ancak muhalefet de sensin art niyetli olan da sensin. 70 liralık ürün alıyorsun, 100 liraya 30 liralık kupondan faydalanmak için 30 liralık daha ürün ekliyorsun, 30 liralık ürünü olmadı diye iade ediyorsun ve diyorsun ki bana para yatmadı, değişim istedin mi hiç? Eşit indirim dağıttılar o zaman eşit versinler diyorsun. Sen istiyorsun ki 70 liralık olan ürünü daha da ucuza alayım. Kampanya şartın 30/100 sen iade verince şartı sağlayamadın yani kupon iptal oldu, şartname de bunlar da yazıyor o kısmı da oku. Bu durumda eşit dağıtılma ilkesi de iptal edilmiş oldu. O indirimi paylaştırmadan faydalanmak için iade verdikten sonra da 100TL ve üzeri kalman gerekiyor.

Oldu ya bi akıllı sizsiniz dimi indirmiş bir kere öyle devam edecek diyor bir de üstüne üstlük karşı çıkanın da üstüne geliyor, paşamıza bak...

e-ticaret kaymaığını yemek için müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmanın gerekli olduğunu biliyorum, sen önce yaptığın şeyi bir anla bak yukarda tane tane anlattım sana altına onayı bastığın şartnamede yazanlar doğrultusunda. Anladıktan sonra bi düşün bakalım ben madur mu edilmişim yoksa olan şartlar doğrultusunda her şey olması gerektiği gibi mi ilerlemiş.

Ne kadar kendini beğenmiş birisin sen ya mahallede ufak bir dükkan işletirmiş bunları yapmazsam bilmem ne falan... TeknoSA'dan hala canavar gibi alışveriş yapıyorsunuz, müşteri hizmetlerinden mağaza çalışanına kadar kimse sizi insan yerine koymazken, hayırdır?

• NoWLoadinG kullanıcısına yanıt
    dostum konuşmalarından ve bakış açılarından ufkunun ne kadar dar olduğu o kadar belli oluyor ki. sana ne anlatsam boş. anlayabileceğin kadar cevap vereyim. ben art niyetli olmam olması gerkeni değiştirmez. iyi niyetli birisi 2 parça ürün alsa aynı duruma düşse o zaman ona haksızlık olur ki ben de iyi niyet ile iade etmekten yani olmadı iade ettim. gibi anlattım ama sen de haklısın yine ağır oldu biraz.

Tüketicinin korunması kanununda hiç bir firma değişiklik ve ekleme yapıp son kullanıcıya onaylatamaz onaylatsa da geçerli sayılmaz. en son 2010 yılında teknosa dan çöp niteliğin de bir ürün almıştım başka hiç bir ürün almamışımdır. ayrıca da bana hayvan gibi davranan bir personeli ne hale soktuğuma şahit olmak istemezsin. senin e ticaret ile yakınlığını soracağım ama ticaret ile genel bir bağın yok bunu yargılamaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smclk89 -- 12 Şubat 2016; 19:10:10 >
  • Arkadaşlar morhipodan aradılar defalarca özür dilediler yaptıklarının etik olmadığını kendi hatalarından kaynaklanan bır sorunda magdur olanın benım olmamın dogru olmadıgını ve bu konuda ugrastırdıkları ıcın 50 tl altlımıtsız cek verdıler..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.