Şimdi Ara

Moov Araçlarının Aküsünü Kullanıcılara Ödetiyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
1
Favori
18.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
268 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Herşeyi görmüş olamazsınız zaten ilk baştaki siteminizdende de belli :) 7-8 sene dayanan aküler oluyor. İsterseniz sıfır aracınızın aküsü kaç sene dayandı diye anket başlatalım 3-4-5 sene seçeneği en çok çıkacaktır . Zaten akünün normal şartlarda ömrüde 5-6 yıl civarıdır. Ama siz gidip sıfır akü alıyorum diye 2-3 sene rafta beklemiş sıfır akü alırsanız malesef 2-3 sene aracınızda çalışıp bozulacaktır, ya da şarj dinamonuz olması gerektiği gibi çalışmıyordur o zamanda akünüzün ömrü erken bitecektir ya da bir kaç kere aküyü sıfırlamışsınızdır o zamanda akünüzün ömrü erken bitecektir vsvsvs . Işıkları açık bırakıp bırakmama konusuna neden cevap vermediniz ?
  • farate kullanıcısına yanıt
    Gelde bunu ışıkları sürekli açıp bırakıp aküyü sıfırlayıp asidik oranı bozana , sonrada akü 2 sene dayanıyor diyene anlat :) akü bitince aktarma kablosuyla 2dk takviye yapınca iş bitiyor sanıyorlar :) takviye yapıp çalıştırıp sonra araba kendisi şarj etsin derseniz alternatörün diyotlarına bile zarar verebilirsiniz, o yüzden akü bittiyse aküyü araçtan çıkarıp şarj ünitesine bağlayıp şarj etmek sonra araca tekrar takmak en sağlıklısıdır. Bu firmada böyle yapmıştır büyük ihtimalle o yüzden fiyat yüksek çıkmıştır.
  • mgora kullanıcısına yanıt
    Soygun değil bence bilgi. Sizin akünüz bitse takviye yapıp çalıştırıp devam edersiniz,alternatörün diyotlarına verdiğiniz zarardan haberiniz bile yoktur. Doğru olan ise akünüzü ışıklarınız açık kaldığından dolayı bitirdiyseniz aküyü çıkarıp şarj ünitesine bağlayıp doldurup sonra araca takmaktır. Buda maaliyetli bir iştir ama alternatöre zarar vermeyi önlemiş olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 29 Nisan 2021; 0:33:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farate

    Hocam 0 aldığımız ve sadece iş ev kullandığımız doblo 6 sene akü sorunu çıkartmadı hatta öylece sattık...

    Bende de Corsa 1.3 multijet vardı 10 senede sanırım iki defa değiştirdim aldığım kişi de kullanmıştır sanırım bir 2-3 senede. Ama o devirler artık geçti. Eski nesil araçlarda 10 bilemedin 15 okuyucu vardı akım çeken zaten 2010 öncesine gidersek 10 dan az okuyucu vardır. Şimdi çoğu araçta 20-30 tane var hatta daha fazla. Zaten çoğu otomatik şanzıman ilk başta aküye binen yük araçlarda sürekli arttı. Çoğu akü içten gidiyor artık, şarj tutmama hatası veriyor. Şarj bağlasan da sabaha kadar pek birşey ifade ettiği yok.


    Ayrıca akü fiyatları yükselmeye başlayınca kaliteden feragat etmeye başladılar. Benim meslek olarak uğraştığım işlerden bir tanesi akü, yeni nesil araçlarda 2015 özellikle de 2018 ve sonrasında standart ( start-stop değil) akülerde çok nadir 5 seneyi geçen gördüm, ortalama süre 3.5 sene. Bir değil iki değil yüzlerce araç geçiyor elimizden birşekilde, ben görmedim gören bu işi yapan başka birisi varsa yazabilir tabi.





  • sözleşmeyi bilmeden yazıyorum aracı bıraktınız gittiniz kullanım süresi doldu yani


    peşinizden araca vurulmuş kaporta masrafı var,diyebilme ihtimalleri nedir


    ucu çok açık bir sistem veya araçtaki herhangi bir sistem çalışmıyor faturası


    çok önü açık bir proje..

  • Normalde arabadan nasıl çıkıyorsam, kontağı kapatıp anahtarları torpido ya atıp, öyle çıktım araçtan. İçi ve 4 açıdan fotoğrafını çektim, kapılarını uygulama üstünden kilitledim. Farları yansa Led far kör olurum zaten ayrıca resimlerde gözükür. İç aydınlatması da Led zaten araba kilitlendi ve söndü, Led olduğu için o karanlık sokakta cam gibi yapardı arabayı gece vakti. Hatta camlarını kapattım mı diye şüpheye düşüp bir daha baktım arabaya. Ne teybi açıktı ne iç aydınlatması ne de farı. Arabayı gece getirdim zaten. Gene de bu araçların akım koruma devreleri olduğu için ben açık unutsam dahi kapatması gerekir.


    Yani benim iç lambayı açık unuttuğumdan dolayı akü biteceğine inanıyoruz da araçtaki GPS sistemi yüzünden biteceğine inanmıyoruz doğru mudur. :) Veya bi takviye ne zamandır 885 lira tutuyor diyeceğim de, 50 lira da olsa ödemem ben bunu. Benim bir sorumluluğum yok.


    Sözleşme uygulamanın içinde, açıkcası çok uzun olucak buraya telefondan atsam. Açıp ulaşabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Moov her geçen gün kötüleşiyor, geriye gidiyor...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Siz ışıkları açık bırakmadığınıza emin misiniz bu konudan hiç bahsetmemişsiniz ?
    3 ayda arıza veren aküde olur ama 3 senede sıfır akü bitmez bundan bahsettim ben. Dava tabiki açın ama bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Sözleşmeyi yollarsanız hangi maddeden dolayı 850 lira kestiklerini söyleyebilirim.

    Kardeşim moov sahibi sen misin yoksa? Neden savunuuorsunuz bu kiralama şirketini?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayalet sürücü 33 H kullanıcısına yanıt
    Sanmam. Bu türe ülkemizde nesli bir hayli fazla olan kraldan çok kralcı diyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar bildiğin dolandırmaya çalışıyor, kimileride çıkıp firmaya şakşak tutmuş. Durum gerçekten trajikomik, bu tarz şeyleri savunanlar genelde kendi müşterilerini de böyle yolmaya çalışanlar olur.

  • Türkiyede araba kiralanmaz

  • Hayalet sürücü 33 H kullanıcısına yanıt
    Yok hayır sahibi değilim olmakta istemem çünkü görüyorumki burada çok mantıksız yorumlar yapılmış. Adam ışıkları açık bırakmış aküyü bitirmiş, arac uzaktan açılamaz duruma gelmiş, şirket yetkilisi merkezden anahtarı alıp aracın yanına gelip kapıyı manuel olarak açmış , sonra aracı çekiciye yükleyip aküyü şarj etmek için elektrikçiye gitmiş bunların hepsi 850 lira tutmuş olabilir , ya da aküyü söküp aracı olduğu yerde bırakıp aküyü şarj ettirip geri gelip araca takmışta olabilir bir çok ihtimal var ve gayet normal bunu söylüyorum, buradaki herkes taksici çevirip 20 lira veririm takviye yaptırırımdan ileriye gidemiyor, o takviyenin şarj dinamosuna vereceği zararıda bilmiyor. Şirket prosedürlerini bilmeden hiçbişey denemez. Kiralayan kişi ışıkları açık bıraktınız mı dediğime bile cevap vermiyor, sözleşmede yazmıyor diyor sözleşmeyi gösterin diyorum onada cevap yok. Ortada bir hata yapılmış hatayı yapan cezasını çekiyor olay bu.




  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Sizin türünüzede cahilden çok cahilci diyoruz saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Sizin türünüzede cahilden çok cahilci diyoruz saygılar.
    Çok zorlama basur olursun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Tecrübeli gözüküyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Tecrübeli gözüküyorsunuz
    Baytar olduğumdan teşhisini koymam zor olmadı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Bu yazınızı şimdi gördüm, siz açık bırakmadığınıza eminseniz ve kanıtlarınız fotolarınız varsa sonuna kadar gidin ,ama bu söylediklerinizi daha önce okumadığım için firmayı korudum. Akü bittiğinde tek yöntem takviye değildir en ucuz ve en kötü yöntem takviyedir. Çoğu bilinçli kullanıcı takviye yapıp devam etmez zararlarını bilir. Aküyü söküp dışarda şarj edip öyle geri takar bu konuda malesef bilinçsizsiniz . Ayrıca gps sistemi kaç watt çekiyor iç aydınlatma kaç watt çekiyor ona bakmadanda bişey söylemek mantıksız olur, iç aydınlatma 20 watt gps 5 watt çekiyorsa 4 katı hızla bitecektir akü.
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Taşrada size bol şans cahillik malesef kalıcı olmuş sanırım.
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Cahil diyene bak! Sen daha konuyu okumaktan acizsin gelmiş herkese ayar vermeye çalışıyorsun. Sonra aaa pardon görmedim, duymadım. Hadi canım yandan yandan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Yine cahillik yapıyorsunuz :) ama dediğim gibi içinize işlemiş :) olayı bilmeden etmeden atıp tutmaya devam :):) forumdaki yazılımsal sorun yüzünden göremiyorsam suç nasıl bende oluyor açıklayabilir misiniz ? 14 saat önce yazmış ama bakın bildiri listesinde bana yazdığı cevap gözükmüyor.

    Moov Araçlarının Aküsünü Kullanıcılara Ödetiyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.