Şimdi Ara

Monster Tulpar T7v16 oyunda 100 derece! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
4
Favori
14.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam aynı bilgisayar modelinden bende de var dediniz ayarları yaptım düşük aldım benchmark testini

    Monster Tulpar T7v16 oyunda 100 derece!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cRe4Tivee kullanıcısına yanıt
    thermal throttle yiyor olabilir misiniz? test boyunca cpunuz 3.9mhz de çalışıyor mu? cinebech yaparken throttlestop'tan power throttle yada termal throttle yeyip yemediğinizi kontrol edin.
  • Konuyu yine hortlatcam ama baştan beri bu sıcaklıklara ulaşan arkadaşlar macunu kaliteli bir macunla yenileyip denediler mi acaba? Benimde aynı sorun vardı termal macunu nt h1 le yeniledikten sonra bütün sorunlar giderildi.
  • ben macunu yeniledim arctic mx 4 ile 1 hafta dayandı tekrar 95 leri gordu sıcaklıklar malesef ama throttlestop işlemci hızını pek düşürmüyor 3.6ghz civarına düşüyor genelde sıcaklıkları dengelemek için
  • Coolermaster mastergel nano ile macunu yeniliyorum ayda bir ancak işlemciyi AC origins gibi fazla zorlayan oyunlarda 3.4-3.8 GHz arasına düşüyor işlemci. Diğer oyunlarda throttle yaşamadan 3.9 GHZ'de çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mèrt

    Coolermaster mastergel nano ile macunu yeniliyorum ayda bir ancak işlemciyi AC origins gibi fazla zorlayan oyunlarda 3.4-3.8 GHz arasına düşüyor işlemci. Diğer oyunlarda throttle yaşamadan 3.9 GHZ'de çalışıyor.
    Mert hocam bizim bu kasalar mühendislik hatası resmen. Seninle geçtiğimiz aylarda undervolt ve sıcaklık için görüşmüştük. Monster bana ürünün yenisini verdi ve durum biraz düzeldi fakat macun öldüğü anda makine abi voltaj kıs moduna giriyor. Yeni kasayı yani v17yi İzmir mağazasında inceledim onda bu durum daha az yaşanıyordu. Bu makineyi kullananların kaliteli macun ve undervolt dışında yapabileceği tek şey kasaya klima hortumu sokmak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seref35

    Mert hocam bizim bu kasalar mühendislik hatası resmen. Seninle geçtiğimiz aylarda undervolt ve sıcaklık için görüşmüştük. Monster bana ürünün yenisini verdi ve durum biraz düzeldi fakat macun öldüğü anda makine abi voltaj kıs moduna giriyor. Yeni kasayı yani v17yi İzmir mağazasında inceledim onda bu durum daha az yaşanıyordu. Bu makineyi kullananların kaliteli macun ve undervolt dışında yapabileceği tek şey kasaya klima hortumu sokmak

    Alıntıları Göster
    Kaliteli macun sürünce bile 2 haftada macun buharlaşıyor resmen, yeniden sürmek gerekiyor Undervoltsuz kullanmayı düşünemiyorum bile bu cihazı. Bu kasa oyun için tasarlanmış bir kasa değil zaten, Monster oyun bilgisayarı olarak satsa da Clevo NP875EP6(Yani Monster T7v16) modeli Clevo'nun entertainment/multimedia cihazları arasında yer alıyor.




  • Yahu ben Tulpar v7 18.3.1 kullanıyorum, Throttlestop ile -125'e kadar çekiyorum, en ufak değişme yok. Anlatımlardaki gibi yapıyorum tüm ayarları, Throttlestop ile tek yapabildiğim şey Turbo'yu kapatmak. Volt düşürme fonksiyonları hiç çalışmadı bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyBeRaY

    Yahu ben Tulpar v7 18.3.1 kullanıyorum, Throttlestop ile -125'e kadar çekiyorum, en ufak değişme yok. Anlatımlardaki gibi yapıyorum tüm ayarları, Throttlestop ile tek yapabildiğim şey Turbo'yu kapatmak. Volt düşürme fonksiyonları hiç çalışmadı bende.
    voltajı değiştirdikten sonra hiç hwmonitor tarzı programlarla işlemci voltajı ve sıcaklık takibi yaptınız mı?
  • seref35 kullanıcısına yanıt
    Yaptım. Render için kullanıyorum cihazı. Ne voltaj, ne işlemci çarpanı düşüyor. İşlemci sıcaklığı 99a dayanıyor, program kapalıykenki değerlerin aynısı. Allah Allah...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termal pad değişimi yapan oldu mu?
  • T7 v19.5 kullanıyorum(i7 9750H+RTX 2070).Throttlestop ile TS Bench ile hiç hata almadığım (3.9ghz stabil) undervolt değeri 130 mV idi. Stabil olduğuna emin olduktan sonra biostan bu değeri sabitledim. Sıcaklıklar AC Odyssey'de yalnızca birazcık düştü. Önceden klavyeye el değmiyordu şimdi biraz dokunulabiliyor. HW Monitor'den baktığımda oyun içerisinde işlemciyi 3ghz olarak kullanıyor, fanlar biraz hızlanıyor, sıcaklık da 80c. Kurcalamayı bırakıp mutlu mesut kullanmalı mıyım? Değerler normal midir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gabriel

    T7 v19.5 kullanıyorum(i7 9750H+RTX 2070).Throttlestop ile TS Bench ile hiç hata almadığım (3.9ghz stabil) undervolt değeri 130 mV idi. Stabil olduğuna emin olduktan sonra biostan bu değeri sabitledim. Sıcaklıklar AC Odyssey'de yalnızca birazcık düştü. Önceden klavyeye el değmiyordu şimdi biraz dokunulabiliyor. HW Monitor'den baktığımda oyun içerisinde işlemciyi 3ghz olarak kullanıyor, fanlar biraz hızlanıyor, sıcaklık da 80c. Kurcalamayı bırakıp mutlu mesut kullanmalı mıyım? Değerler normal midir?
    Windows'ta performans ayarlarında dengeli modunu mu kullanıyorsunuz?
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt
    evet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gabriel

    evet
    Yüksek performans modunda performans ve sıcaklık farkı gözlemlediniz mi?
    https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-RTX-2070-Laptop-Graphics-Card.384936.0.html Oyun performansları buradakiyle uyumlu ise 80 derece gayet iyi.
  • İ7700 hq cpu var laptobumda fakat undervolt yapınca xtu dan restart atıyor bir çözümü var mı arkadaşlar iyi forumlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Relavz97

    İ7700 hq cpu var laptobumda fakat undervolt yapınca xtu dan restart atıyor bir çözümü var mı arkadaşlar iyi forumlar..
    Belki fazla undervolt yapıyorsunuzdur. Değerleri daha az kısarak tekrar deneyin.
  • bu Throttlestop ile ayarlama yaparken işlemci turbo mod iptal oldu sanki. hiç bir şekilde turbo moda girmiyor. işlemci sürekli disable turbo modda. tıkı kaldırmama rağmen işleci hızı sabit kaldı. programın ini dosyasını sildiğim halde düzelmedi.
  • Undervolt değeri kaç
  • Bu bilgisayara bakan arkadaşlar bu bilgisayarın iki adet temel ama sağlam sorunu var.
    1. ısınma
    2. düşük fps

    Bu iki sorun birbirine bağlı, bu makinede nvidia optimus teknolojisi var ve bu teknoloji ağır grafik yükü(oyun,render) yokken intel hd devreye giriuor yani youtube chrome vs işleri intel hd hallediyor ama nvidia devreye girince işlediği veriyi intel hd ile ekrana taşıyor bu da bize düşük fps vs ağır sistem yükü/darboğaz dolayısıyla ısı olarak dönüyor.
    Peki ne yapabiliriz; işlemciye undervolt yapmak 3 5 derece soğuma sağlıyor ama kayıp fps için harici ekran alıp nvidia tarafından kontrol edilen hdmi veya display porta bağlamak gerekiyor. Örnek fps kaybı cs de en yüksekte 140 150 kare iken harici ekrana geçince 250 300 fpslere çıkıyor, kaldı ki bunu assassin's creed gibi cpu bağımlısı oyunlarda fark daha da artıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.