Şimdi Ara

Monster Tulpar T5 V8.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cihazı yaklaşık 1 haftadır kullanmaktayım, Genel olarak oyun performansı test edebildiğim oyunlarla sınırlı (GTA V / Dying Light / project cars / Evolve) 1080p Çözünürlükte Very Hight / Ultra ayarlarda 60 fps rahat bir şekilde oynayabiliyorum. İşlemci max 65 derece E.kartı max 67 70 derece arasında gördüm. Performans açısından beklentilerimi fazlasıyla karşıladı diyebilirim.

    Kasa kalitesi bakımından MSI yada diğer örnek gösterebileceğim çoğu marka ile yarışır seviyede (Uzun süreli kullanım derseniz zaman gösterecek)

    IPS panel gerçekten alınası birşey değilmiş onu çok daha iyi anladım. Işık sızması alt iki köşede var çok rahatsız edici değil ancak Siyah ekranda sinir bozucu, Ayrıca renk kalitesi ve Parlaklık hiç hoşuma gitmedi.

    Ses kalitesi MSI ge60 0nd ile bırak yarışmayı yanından dahi geçemez. Ayrıca umarım yazılımsaldır dediğim Kulaklık takınca sürekli cızırtı gelmesi de çözemediğim ve üzerinde hala kafa yorduğum sorunlardan.

    Soğutma gerçekten daha önceden kullandığım laptoplara göre nirvana derecesinde diyebilirim. GPU'da 67 70 CPU'da 60 65 dereceyi ne yaptıysam geçemedim. (laptop soğutucuyu sadece yerden yükseltme amacıyla kullanıyorum fanlar kapalı)

    Klavyesi son derece rahat, RGB olması ayrıca güzel duruyor. Ancak WASD tuşları direk CPU üzerinde olduğu için en ufak bir ısınmada dahi sıcaklık direk olarak WASD tuşlarının üzerine vuruyor. Monster Şikayetlerinde genelde bu sebepten bir müddet sonra W tuşunun takılı kalmasıyla sonuçlanıyormuş Bekleyip göreceğiz artık.

    Orjinal Windows 10 yüklediğim zaman Mouse'da donma oluyor bazen saniyelik takılmalar son derece sinir bozucu olduğu için şuan mecburiyetten win 8.1 kullanıyorum (Windows 10'da aynı sorun MSI makinamda da vardı o yüzden soğudum artık win 10'dan Lisans bedava yatıyor ben kaçak yazılım kullanıyorum, Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum ayriyetten :p)







  • Batw0 kullanıcısına yanıt
    * IPS panel piyasadaki en iyi panel (oyun için TN) diye biliyorum o yüzden sorun sende değil de şanssızlık yaşamışsın sanırım.
    * V8 kasalar kalite olarak V9 un bir altı diye biliyorum (GPU, ram falan iyi olsa da diğer malzemeler açısından... en azından bana öyle denmişti) V9 alsaydın belki daha farklı olabilirdi tecrüben...
    * Soğutma açısından yeni kasalarda Monster çok iyi diye duymuştum tekrar duydum.. üstelik 15.6" boyutunda
    * W tuşu garip birşeymiş.
    * Win 10 da mouse sorunu ben yaşamadım. Win 7 den win 10 a yükselttim. Bence win 10 daki sorun için internette araştır biraz. Win 10 fena değil çünkü ve yeni standard win 10 (özentilik diye değil yanlış anlama sadece standardı takip etmek iyidir)
    * AYNI SORUN BENDE DE VAR :/ Win 10 ile ilgili olarak bende de orijinal var ve Microsoft Türkiye yi aradım. Bana OEM olduğu için laptopla gelen windows un süresi o laptop ile sınırlı yani yeni laptop a yeni windows kurmak zorundasınız falan dedi. Öneri : Monster a bir sormayı dene belki yardımcı olurlar... Şayet monster alacak olursam ben sorcam.

    Güle güle kullan.

    EDIT : IPS panel ile ilgili şunu öğrendim. MSI'ın bile GTX 10 serili değil de daha önceki modellerde kullandığı IPS panellerin genelinde bir ışık sızması varmış. Bu sorun MSI değil IPS panel kaynaklı bir sorun olduğu için MSI, ASUS vs... diğer markalarda da yaşanan bir sorunmuş. Burada sorunlu monster değil genel olarak tüm IPS panellerinde. Monster'daki panel modelini internette yaz bak ASUS, MSI, DELL, LENOVO gibi markaların da aynı panelleri kullandıklarını göreceksin. Bu arada MSI'ın GTX 10 serili laptopların panellerinde bu sorun gözükmemiş. Bu bilgilere özellikle NOTEBOOKCHECK üzerinde ulaştım. Monster T7 V9.1 almak isteyen biri olarak şu anda kara kara bunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 14 Eylül 2016; 21:03:46 >




  • T5 v8.1 driverlarini nerden buldun dostum ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engram kullanıcısına yanıt
    Cihazın yanında gelen cd'den yükledim günceldir diye uğraşmadım fazla.. Sizce o yüzden mi?
  • Dostum cd sürücüsü Yok diye biliyorum o pc nin ikinci olarak da cd de güncel driverlar olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sizin almış olduğunuz laptopu bugün sipariş ettim 5.600 liraya aldınız demi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engram kullanıcısına yanıt
    Aynen ve yanında driver cdsi geliyor. Hayırlı olsun güzel cihaz gelince IPS panel ve Sıcaklıklar hakkında sizde yorum yaparsanız sevinirim
  • Tabi ki yaparım da dvd rom olmadan cd ile nasıl kuracağım suan kafamda o soru işareti .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engram kullanıcısına yanıt
    DVDrw olan bir cihazdan USB Belleğe aktardım :D
  • Hwinfo programını yükleyip açın.Yarım saat gta 5 oynayıp işlemci sıcaklığına öyle bakın.Stress testlerinde işlemci frekansı 3000in üzerine çıkmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batw0 kullanıcısına yanıt
    Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mteke

    Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz acaba?

    http://www.hepsiburada.com/tx-ergo500-5x-fan-li-6x-yukseklik-ayarli-2x-usb-hub-li-11-17-notebook-sogutucu-ve-stand-txacn-p-BS600254 Almıştım pek kaliteli birşey değil ama Modifiye ve Sonradan fan değiştirmek için el verişli bir soğutucu. Yakın zamanda alabilirsemhttps://www.amazon.com/Tree-New-Bee-Cooling-15-6/dp/B016PMVM7Q/ref=sr_1_4?s=electronics&ie=UTF8&qid=1473849792&sr=1-4&keywords=laptop+cooler almayı düşünüyorum




  • Arkadaşlar IPS panelde ışık sızması normal olarak nitelendiriliyor ancak 5 farklı yerde sızma var sizce göndermeli miyim? Garantiye. Bazen oyun oynarken o kadar fazla dikkat dağıtıyor ki resmen sinirlerim bozuldu artık. Cihazda IPS panel haricinde hiçbir sıkıntım sorunum yok Henüz ısındığına bile şahit olmadım. Ancak panel Sol ve sağ alt ( Sol çok fazla neredeyse ekranın ortasına kadar sızma geliyor) / Sağ üst köşe kenar beraber ve sol üst (Sağ üst ve kenar da çok fazla sızıyor ışık) Normalde ışıklar kapalıyken kullanırım cihazı o yüzden her zaman Karanlık temalar ve arka planlar seçerim hep.. Şuan mecburi aydınlık arka plan ve temalar kullanıyorum.
    Sizce garantiye göndersem ekran değişimi yapılır mı?
  • Benim de üst tarafta ışık sızmaları var.
    Karanlık arka planlarda çok belirgin ama SC2 oynarken belli olmuyor.
  • Batw0 kullanıcısına yanıt
    Ben MSI 1 önceki ve şu an yeni çıkan modellerine bakıyorum. Ekranlar monster ile aynı marka model veya 1 yeni modeli olarak gördüm internette. Işık sızması sanırım ya olmuıyor ya da 1 yerden falan oluyor. Sendeki çok fazla sivilce gibi çıkmış. Monster ile iletişime geç bence.
  • Xeno9498 X kullanıcısına yanıt
    İletişime geçtim Pazartesi günü göndermeyi düşünüyorum umarım cihaz değil de ekran değişimi yapılır cihazımdan çok memnunum
  • Sonuç nedir? Ben de bu modeli alsam mı çok kararsızım. 1060'lı bir dizüstüyü bu fiyata almak çok iyi fakat Monster'ın malzeme kalitesi beni düşündürüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın malzeme kalitesi olarak gözünüz gireceğine eminim fakat IPS Ekran resmen fiyasko. Renk kalitesi olarak mükemmel diyebilirim. Işık sızmaları insanı çileden çıkarıyor. Birkaç defa yazdım monster'a cihazı gönderin dediler ancak değişimi yapılmayacaksa 1 hafta cihaz beklememin bir anlamı yok diye göndermedim
  • O ekranların ışık sızması problemini biliyorum ben de 970'li monster laptop almıştım yaklaşık bir sene önce. Çok rahatsız ettiği için ekran iade etmiştim. Keşke ekran teknolojilerini değiştirseler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü 1 aydır kullanmaktayım; genel olarak yorumum fiyat performans bakımında iyi bir cihaz olduğu yönünde;

    • Fiyatına göre konfigürasyonu gayet iyi 1060 ekran kartlı sistemleri bu fiyatlara bulmak çok mümkün değil
    • Her ne kadar monster çok kurumsal bir firma olmasa da teknik servis bakımından gayet ilgili ve yardımcı olmaya çalışmaktalar. Üründe win 10 mavi ekran sorunu vardı ram i değiştridiler hemen ve bayağı ilgilendiler, şu anda sorunsuz çalışmakta
    • Malzeme kalitesi çok iyi değil, kalitenin yanı sıra çok fazla parmak izi oluyordu çareyi ekranın üstüne jelatin kaplamakta buldum, baya yorucu oldu ama değdi
    • IPS ekran sıkıntı, ışık sızması mevcut ama kendi dükkanlarında satılan ürünlerde bile aynı durum var. Sorun ekran üreticisinde ama aynı durum bir mac üründe yada benzeri kalite bir üründe göremezsiniz, en azından bu sorunu gördüklerinde IPS takmazlardı herhalde
    • Oyun performansı gayet iyi son çıkan oyunları full ayarlarla oynayabiliyorsunuz.
    • 3DMark puanı beklediğimden düşük çıktı, sorun driverlardan olabilir ama yinede zaman içinde gözlemleyeceğim (Time spy 3425 ... vs)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.