Şimdi Ara

Monster Notebook yeni bir çatı firma altına giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 2005 yılından bu yana oyuncu bilgisayarları ile oyun severlerin beğenisini kazanan ve pazarda kendisine önemli bir yer edinen Monster Notebook, kaynakları daha verimli kullanma adına yeni bir çatı firma altına girdi.


     


    Yeni dönem başlıyor


     


    Hem Türkiye’de büyümek hem de yurt dışında yeni satış noktaları açmak hedefinde olan Monster Notebook, bugüne kadar altında yer aldığı Fokus Bilgisayar bünyesinden çıkarak Monster Bilgisayar Teknolojileri A.Ş. iştirakine katıldı.


     


    Ayrıca Bkz.Üç kameralı ikinci telefon da Çin’den geliyor

    Bundan böyle Monster Notebook’la ilgili satış ve destek hizmetleri gibi tüm işlemleri Monster Bilgisayar Teknolojileri A.Ş. yürütecek. Fokus Bilgisayar ise işleyişini ithalat firması olarak sürdürecek.


     


    Kadıköy’de bir mağazası olan firma ikinci mağazasını İzmir’de açmıştı. Yıl içerisinde Ankara’da ve İstanbul’un Avrupa yakasında da birer mağaza açmayı planlıyor. Diğer taraftan ülke dışında Kıbrıs’ta ve Dubai’de satış mağazası olan Monster Notebook bunların sayısını da arttırmak niyetinde.


     


    Monster Notebook’un bundan sonraki atılımlarının temelini oluşturacak olan bu yeni şirket, firmanın çeşitli ülkelerde başlattığı marka tescil süreçlerini hızlandıracak bir faktör de olacak.


     







  • toplamacı türk firma. keşke üreten türk firmaya dönüşse

  • keşke

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fiyatlar msi fiyatlarıyla çok yakın. bu tarz hazır bilgisayara marka basıp satan şirketlerin silinmesi kolay olur. dikkatli olmalarını, piyasada rekabetçi bir şekilde varlıklarını sürdürmelerini dilerim. bkz. victor
  • İlhami Bey orayı alıp Monster yapmadan önce orada çalışıyordum.
    Yıl 2001 di...

  • Notebook kasalarını Vestel ile Çinde aynı fabrikada yaptıran Marka değil mi bu monster

  • Hayırlısı olsun.
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    Vestel, Casper, Exper, Monster, Victor vs. çoğu muhtemelen bahsettiğiniz Clevo firmasında üretim yaptırıyor, yaptırdı. Avrupa'da Eurocom, Gigabyte vs. benzer hazır kasa dizüstü satıcıları da aynı firmayı kullanıyor. Hazır iç dış tasarımı yapılmış, stabilitesi sağlanmış, argesi yapılmış kasaları satın alıp etiketleyip satmak çok daha ucuz ve kolay iş. İnceleme okumak istediğimde de ürünün orijinal kodunu bulup inceleme sitelerinde bulmak mümkün oluyor.
  • Şu an Türkiye'de anakarttan başka bilgisayar bileşeni üretecek teknoloji yok. Anakartın bile sadece pcbsini yapabiliriz "Tamamen yerli üretim olarak". Bunu da yapmak için ar-ge gerekir. Bu da maliyet, iş yükü derken uzar gider. Çinden almak daha mantıklı. Hem ucuz hem hazır sistem. Tabiki üretmek en iyisi olur ancak daha iki silisyum sacın arasına yalıtkan konulup dışı yağlı kağıtla sarılmış (ortasındaki yalıtkan da yağlı kağıt) bir kondansatör bile yapamayan bir ülkeyiz. Yapıyorlarsa da ben bilmiyorum. Hiç Türk markasına rastlamadim. Bu gibi basit şeyleri yapamadan bir bilgisayar istemek hayal olur. İşlemci dediğimiz konu zaten apayrı bir teknoloji. O silikonu işleyecen de katman katman sıraya dizecen de plakalar haline getirip sıralı işlem yapabilen bir anahtarlama (lojik kapılar) yapacan da bunu da düşük devre yollarıyla sağlayacan da (nm)... Şahsen teknoloji bakanı (ya da bunlarla hangi bakanlık ilgileniyorsa) olsam şu işleri, temel sayılacak yarıiletken teknolojilerinin uygulandığı devlet destekli fabrikayı şimdiden ufak ufak yaparak başlatırdım. Yurtdışından da mühendisleri, firmalardan daha yüksek para veya anlaşma sağlayarak çağırırdım. Bizim mühendislere öğrettikleri bilgiler sonrası kendi işlerimizi yapabilecek kıvama getirdikten sonra geri gönderirdim. Tabi anlatıldığı kadar kolay değil o ayrı konu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • sherlockholmes33 S kullanıcısına yanıt
    yeni dünyada marka olmak için fabrika acıp ürün üretmeye gerek yok. aynı mantıkta msi da "toplamacı"
  • Guest Account kullanıcısına yanıt
    Tekrar bakın derim, Monster 8. Nesil yeni H işlemcileri çok uygun fiyatlara veriyor, MSI yanına bile yaklaşamıyor, örneğin;

    Monster Abra A5 V13.1.1
    i5-8300H (4 çekirdek - 8 izlek)
    4GB GTX1050
    256GB SSD (2 tane M.2, 1 tane de 2.5 HDD slotuna sahip)
    8 Ram (2 slot, biri dolu)
    Full HD IPS Mat Led ekran
    Tam ayarlanabilir RGB klavye ve kasa tasarımı
    6 tane USB A (4 tane 2.0, 2 tane 3.1)
    1 tane USB C (3.1)
    2+1 (Subwoofer'a sahip) ses sistemi...

    Bu cihazı 3899 TL ya veriyor

    Aynısının i7-8750H (6 çekirdek - 12 izlek) veya GTX 1050 Ti olanı 4299 TL

    Hem i7-8750H hem de GTX 1050 Ti bir arada olanı ise 4699 TL

    Şimdi bir de MSI'lara bakın, Sekizinci nesilde bırakın MSI'ı hiçbir firma Monster'ın yanına bile yaklaşamıyor fiyatta ve hepimizin bildiği gibi Intel, Ryzen'lardan korkusuna 8. Nesilde resmen çağ atlattı işlemcilere, bir önceki nesile (7xxxHQ'lara) göre %60 performans artışı var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 17 Mayıs 2018; 20:1:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Uzunca bir süre o firmayla çalıştım ben de. Demek ki siman oradan tanıdık geliyor :) Epox anakartları özellikle oradan alıyordum.
  • Kadıköy'de iki tane mağazası yok muydu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    Uzunca bir süre o firmayla çalıştım ben de. Demek ki siman oradan tanıdık geliyor :) Epox anakartları özellikle oradan alıyordum.
    ...
    Yazıcıoğlu Makro Bilgisayar veya Gold Bilgisayar veya overclock ile alakan varsa
    eski DijitalCenter ya da DijitalTrend den tanıyorsundur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 17 Mayıs 2018; 15:6:51 >
  • MSI gibi anakart ve bir çok pc bileşeni üreten firmaya toplamacı demek için nasıl bir cehalet içinde olmak gerek acaba?

  • sherlockholmes33 S kullanıcısına yanıt
    Dünyada bir sürü notebook üreticisi var.
    Kaç tanesi kendi anakartını , gpu devresini, kablosuz alıcısını, klavyesini ve benzeri donanımlarını üretiyor?

    Saysanız elin parmaklarını geçmez. Siz hadi üretelim diyice olacak birşey mi sanıyorsunuz bunu?
    Yılların Ar-Ge si gerekiyor o işler için. Ar-Ge ise bu işin en pahalı yanı. Yıllarca hiçbir sonuç elde etmeden sadece araştırma yapıyorsunuz ve sonucunda elinize hiçbir şey de geçmeyebilir.

    Türkiye de böyle bir maliyetin altından kalkabilecek bir şirket yok.

    Ayrıca bugün baktığımızda belki de oyuncu bilgisayarı üreten bütün firmalar komponentlerini dışarıdan temin ediyor ve bundan da gayet gurur duyuyorlar "işte bizde sound blaster ses sistemi var,bizde killer wifi alıcısı var vb" gibi.


    Aynı şey VESTEL için de söyleniyor. "E efendim neden vestel kendi işlemcisini üretmiyor, neden gidip çinden işlemci alıyor, anakart alıyor telefonlar için?" , sanki dünyadaki bütün telefon üretici firmalar kendi işlemcisini üretiyor. Samsung halen daha birçok telefonunda çinli işlemciler chipsetler kullanıyor. Yani bir ürün üreteceksiniz diye illa ki o ürünün bütün parçaları sizin ülkenizin damgasını taşımak zorunda değil. Bu kafadan çıkmamız ve daha çok müşteri memnuniyeti ve marka değeri üzerine efor sarfetmemiz gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheStarBox -- 17 Mayıs 2018; 16:44:45 >




  • Guest Account kullanıcısına yanıt
    Msi ile fiyatları çok mu yakın?
    Msi içinde 2gb gtx 1050 olan laptopu 3999tl indirimli halde satıyor.
    Monster içinde 4 gb gtx 1050 olan laptopu 3300tl indirimli olarak satıyor.


    Hele birde 4gb gtx 1050 li msi notebook almaya kalksanız fiyat 4500 tl civarlarına kadar çıkıyor.

    MSI kaliteli bir marka evet kabul ediyorum.Ancak fiyat performans değil. Hiçbir zaman.
    Birçok MSI marka bilgisayar komponent i kullandım. Hepsinden memnun kaldım ama arada nerden baksanız 1000tl oynuyor iki marka arasında.Ki bu da az bir miktar değil.

    EDİT:
    Hatta Monster da 3999 tl ye içinde Gtx 1050 ti olan laptop alabiliyorsunuz.
    MSI da muhtemelen(şuan piyasada bulamadım) 5500-6000 tl den aşşağı satılmıyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheStarBox -- 17 Mayıs 2018; 16:57:15 >
  • Monster notebook fiyat/performans konusunda kullanıp önerdiğim bi marka. Hizmette de sorun yaşamadım ama 3adet farklı modekde monster notebook'um var ve 3ü de dönemsel olarak güç kaynağı arızası verdi. güç düğmesine basınca elektrik kesip duruyor. Bugün teknik serviste aynı sorunu yaşayan kişiler de sırada beklemekteydi.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Aslında daha çok sentetik testler ve masaüstü uygulamalarında fark var. Mesela oyunlarda eğer 6 çekirdeğe göre optimize edilmemişse oyun, çok da fark yaratmıyor.

    Ama Monster bu 6 çekirdekleri daha hesaplı verse de, geçen sene firmadan oldukça şikayet vardı. Ama servisi ilgiliymiş epey.
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Sekizinci neslin önceki nesli yenmek için 6 çekirdeğe ihtiyacı yok ki, 4 çekirdekli i5-8300H, 4 çekirdekli i7-7700HQ'dan iyi performans veriyor, bahsettiğiniz 6 çekirdekli i7-8750H ise i7-7700HQ'ya göre tekli çekirdekte %13, dört çekirdekte %24, tüm çekirdekler aktif olduğunda ise 6 çekirdek 12 izlek sayesinde %51 fark takıyor...



    Kaynak;http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700HQ-vs-Intel-Core-i7-8750H/m211019vsm470418

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.