Şimdi Ara

Monster Notebook Çakallık Çalışmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir Monster marka notebookları sitesi üzerinden takip ediyorum ve özelliklerini, özelleştirmeleri vs. detaylı irdeliyorum.
    Fakat bugün yine bir özelleştirme yaptığımda dikkatimi çeken bir şey oldu.

Özelleştirme ekranında 1tb seagate 7200rpm hddyi 400tl + kdv = 472 tl gibi bir fiyata ekleyebilirken şu anda aynı hddyi 5400rpm olarak 339+kdv ile 402 tl gibi bir fiyata ekleyebiliyoruz. Arada 70 tl var ama iki hdd arasındaki performans farkı ortada. 7200rpm ise seçenek olarak sunulmamış bile.

İkinci durum ise yine özelleştirme ekranında daha önceleri sırt çantası olarak "monster sırt çantası" ve "monster gaming sırt çantası" olarak iki opsiyon sunulurken şu an tek seçenek "monster sırt çantası" olarak sunulmakta. Yani gaming sırt çantası isterseniz ayrıca kendiniz satın almanız gerekiyor.

Burada takıldığım nokta elbette sırt çantası vs. değil. Burada bazı firmaların kullanıcıları saf yerine koyarak onlara fark ettirmeden birtakım masraf kısma çabalarına girmesi. Firmaların birtakım tasarruflara gitmeleri problem değil ama açık açık seçenek sunarak gerekirse istenilen opsiyonu daha yüksek fiyata sunmaları gerekir.

Bu durumda elbette kullanıcılar olarak bizim de yanlışlarımız var. Monster'ın yıllar önce siparişleri 1 yılda teslim edemediği zamanları da biliyoruz. Firmalar parayı gördükçe değişiyor bunu bir kez daha ispatlamış olduk.

Zaten son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla denk geldiğim "2-3 yıl kullanım sonrası oluşan anakart problemleri nedeniyle değişim için ütopik rakamlar istenmesi" problemleriyle markadan soğumuştum, şu an bu tarz hal ve hareketler ile daha da soğudum.

Herhangi bir kullanıcı bunları fark edemeyebilir ama bilinçli kullanıcı bunları yemez sayın Monster.

Gözüme çarpan bu durumu da sizlerle paylaşmak istedim.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Angelo -- 28 Eylül 2019; 14:43:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.