Şimdi Ara

Monster MS16-F34 GTX675MX Donma ve Takılma Sorunu (Micro Stutter)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 7 ay önce aldığım Monster MS-16F34 (GT60 Barebone) modeli bilgisayarımla ilgili sorular yaşıyorum aldığım ilk günden beri var olan bu sorun daha yüksek grafikli oyunlar oynamaya başlamamla beraber katlanılmaz bir hal aldı. Sorun şu şekilde oyunlarda (özellikle Battlefield 4 te) donmalar yaşıyorum. Bu donmalar diğer oyunlarda 1-2 saniyelik olurken BF4 de sürekli oluyor sadece grafikte değil seste de donmalar yaşanıyor ve sonunda oyun komple donup beni oyunu kontrol yöneticisinden kapatmaya zorluyor. Hatta bazen sistem hiçbir şeye cevap vermiyor bilgisayara restart atmam gerekiyor. Bu söylediklerim açıldığı ilk andan itibaren olmuyor yalnız yani ilk 10 dakikanın sonunda başlıyor diyebiliriz.

Sorunun ne olduğunun videosu ;
    http://youtu.be/cRbEFGNPmwc

Sistem Özellikleri:
    GPU: NVIDIA® GeForce® GTX675MX
    CPU: Intel® Core™ i7-3630QM
    RAM: 16GB DDR3 1600MHz
    SSD: 240GB Kingston HyperX 3K SSD Disk 6GB/sn
    HDD: 750 GB Seagate SATA 3GB/s 7200 rpm 16MB cache

Ayrıca bu sorun yine forumdan bir arkadaşın daha başına gelenle aynı sanırsam
    http://forum.donanimhaber.com/m_85320586/tm.htm

İnternette benimle aynı donanım özelliklerine sahip olup bu sıkıntıyı yaşayan bir sürü insan var fakat ortada bir çözüm yok ki bu büyük ihtimal donanımsal bir soruna işaret ediyor.

Çok farklı yöntemler denedim, internette bulabildiğim bütün tweakleri yaptım (siz öneri olarak söylemeden önce söyleyeyim ekran kartı driveri güncel, nvidia control paneli ayarları yapılı, sürekli pirize takılarak çalışıyor, intel değil nvidia çalışıyor ekran kartı olarak, HW monitor,GPU-Z, Kaynak Yöneticisi bakabileceğim her yere baktım her sıcaklığı inceledim garip bişey olmadı). Windows 8.1 yükledim. Hiçbiri fayda vermedi. Ekran kartımda bir sorun olabileceğimi düşünüyordum ara sıra nvidia driverı çalışmayı durdurdu hataları vs de vermeye başlamıştı çünkü. BF4 içerisinde olan CPU-GPU değerlerini gösteren bir grafik açtım. Takılma yaşadığım her anda CPU nun tavan yaptığını gördüm. Anlık fırlamalar yapıyor. Sorun donanımsal mı yazılımsal mı karar veremiyorum. PSU yetersizliği olması ihtimal dahilinde mi onu da bilmiyorum.

Mevcut sıkıntılarla birlikte bilgisayar benim için kullanılamaz hale geldi. Oyun hariç diğer mevzularda sıkıntı çıkarmasa da oyun benim bu bilgisayarı alışımdaki en önemli etken.

Monster müşteri hizmetlerine de PM attım yakında döneceklerini umuyorum. Çözüm hakkında yardım edebilecek bilgisi olan birileri var mıdır? Teknik servise yollamadan evvel size danışmak istiyorum.

İyi günler dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sephilion -- 13 Mart 2014; 23:25:31 >

• sephilion kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının önceki driverlarını denediniz mi ?

Bi şey daha söyleyecem uyumluluktan Windows8 kullanıyorsanız win7 win7 kullanıyorsanız xp sp3 yapabilirnisiniz

Bide hoparlör deki cızırtı sadece oyunda mı oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ekran kartının önceki driverlarını denediniz mi ?

Ekran karti driverlarını sürekli guncel tuttum aldigim günden beri yani 7 ayda baya driver eder bu bu sorun 3 aşağı 5 yukari hep vardi.

quote:

Bide hoparlör deki cızırtı sadece oyunda mı oluyor

Evet o hoperlordeki sorun sadece oyunda oluyor, hoperlordeki bir sıkıntı degil aslinda o, micro stutter denen mevzu anlik takilmalar atlamalar yapınca bu sonuç çıkıyor ortaya.

Uyumluluk modunu ise hic denemedim. Bu sorunlar windows 7 de başladı ben bir umut belki düzelir diye windows 8.1 e gectim.

Uyumluluk modunuda bir deneyin isterseniz
  • Akşam eve gidince dener sonucu söylerim. Ama dediğim gibi windows 7 yukluyken de aynı sorun vardı.

Yazılımsal olarak herşeyi deneyelim çözüme ulaşamazsak monster'a gönderirsiniz mecbur artık
  • Akşama doğru HWS, Ömür bey ya da Monster müşteri hizmetlerinden birisi görür ve yardım eder diye umuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sephilion

Akşama doğru HWS, Ömür bey ya da Monster müşteri hizmetlerinden birisi görür ve yardım eder diye umuyorum.

Hocam bendede donma oluyordu. Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası alıyodum.Mavi ekran geliyodu. 2 gün önce göndermiştim servise gtx 675m vardı gtx 770m le değiştirmişler ekran kartı arızalıymış.Servise gönder derim
  • Sıkıntı geçti mi ekran kartı değişiminden sonra peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcdd4242

Uyumluluk modunuda bir deneyin isterseniz

Uyumluluk modunda denedim fakat bir değişiklik olmadı.
    Gönderin gitsin hocam garantiye
  • quote:

Sıkıntı geçti mi ekran kartı değişiminden sonra peki?

Evet hocam geçti şuan sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: bidinnak

quote:

Akşama doğru HWS, Ömür bey ya da Monster müşteri hizmetlerinden birisi görür ve yardım eder diye umuyorum.

Hocam bendede donma oluyordu. Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası alıyodum.Mavi ekran geliyodu. 2 gün önce göndermiştim servise gtx 675m vardı gtx 770m le değiştirmişler ekran kartı arızalıymış.Servise gönder derim

gtx770m le mi değişmişler? iyiymiş

• quote:

Orijinalden alıntı: KilliKarpuz

quote:

Orijinalden alıntı: bidinnak

quote:

gtx770m le mi değişmişler? iyiymiş

kartın bozulduğuna sevindim ii oldu

• Ömür beyle konuştum bugün; yollayacagim bende değiştirsinler ekran kartını da düzelsin şu alet. Kimseden yazılımsal bir tavsiye gelmediğine göre sorun donanımsal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sephilion -- 15 Mart 2014; 13:15:31 >
  • bidinnak kullanıcısına yanıt
    Al bendende o kadar yani

Birde bu adamların Servisi'ne iyi değil derler

• quote:

Kolay gelsin arkadaşlar;

Yaklaşık 7 ay önce aldığım Monster MS-16F34 (GT60 Barebone) modeli bilgisayarımla ilgili sorular yaşıyorum aldığım ilk günden beri var olan bu sorun daha yüksek grafikli oyunlar oynamaya başlamamla beraber katlanılmaz bir hal aldı. Sorun şu şekilde oyunlarda (özellikle Battlefield 4 te) donmalar yaşıyorum. Bu donmalar diğer oyunlarda 1-2 saniyelik olurken BF4 de sürekli oluyor sadece grafikte değil seste de donmalar yaşanıyor ve sonunda oyun komple donup beni oyunu kontrol yöneticisinden kapatmaya zorluyor. Hatta bazen sistem hiçbir şeye cevap vermiyor bilgisayara restart atmam gerekiyor. Bu söylediklerim açıldığı ilk andan itibaren olmuyor yalnız yani ilk 10 dakikanın sonunda başlıyor diyebiliriz.

Sorunun ne olduğunun videosu ;
    http://youtu.be/cRbEFGNPmwc

Sistem Özellikleri:
    GPU: NVIDIA® GeForce® GTX675MX
    CPU: Intel® Core™ i7-3630QM
    RAM: 16GB DDR3 1600MHz
    SSD: 240GB Kingston HyperX 3K SSD Disk 6GB/sn
    HDD: 750 GB Seagate SATA 3GB/s 7200 rpm 16MB cache

Ayrıca bu sorun yine forumdan bir arkadaşın daha başına gelenle aynı sanırsam
    http://forum.donanimhaber.com/m_85320586/tm.htm

İnternette benimle aynı donanım özelliklerine sahip olup bu sıkıntıyı yaşayan bir sürü insan var fakat ortada bir çözüm yok ki bu büyük ihtimal donanımsal bir soruna işaret ediyor.

Çok farklı yöntemler denedim, internette bulabildiğim bütün tweakleri yaptım (siz öneri olarak söylemeden önce söyleyeyim ekran kartı driveri güncel, nvidia control paneli ayarları yapılı, sürekli pirize takılarak çalışıyor, intel değil nvidia çalışıyor ekran kartı olarak, HW monitor,GPU-Z, Kaynak Yöneticisi bakabileceğim her yere baktım her sıcaklığı inceledim garip bişey olmadı). Windows 8.1 yükledim. Hiçbiri fayda vermedi. Ekran kartımda bir sorun olabileceğimi düşünüyordum ara sıra nvidia driverı çalışmayı durdurdu hataları vs de vermeye başlamıştı çünkü. BF4 içerisinde olan CPU-GPU değerlerini gösteren bir grafik açtım. Takılma yaşadığım her anda CPU nun tavan yaptığını gördüm. Anlık fırlamalar yapıyor. Sorun donanımsal mı yazılımsal mı karar veremiyorum. PSU yetersizliği olması ihtimal dahilinde mi onu da bilmiyorum.

Mevcut sıkıntılarla birlikte bilgisayar benim için kullanılamaz hale geldi. Oyun hariç diğer mevzularda sıkıntı çıkarmasa da oyun benim bu bilgisayarı alışımdaki en önemli etken.

Monster müşteri hizmetlerine de PM attım yakında döneceklerini umuyorum. Çözüm hakkında yardım edebilecek bilgisi olan birileri var mıdır? Teknik servise yollamadan evvel size danışmak istiyorum.

İyi günler dilerim

Sn. Sephilion

Öncelikle arıza bildiriminiz için teşekkür ediyorum. Yaşanılan sorununuz için cihazınızı teknik servisimize en kısa sürede göndermenizi sizden önemle rica ediyorum. Servis süresinde bu sorunu çözeceğimize inanıyoruz.

Anlayışınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla

• Netice ne durumda şuan ?
  • ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bir tek oyunda yaşıyorlarmış yalnız bu sıkıntıyı

• Sorun ekran kartındaymış. Ekran kartı cevap vermeyi kesiyormuş rastgele zamanlarda. Ekran kartını değiştirdiler sorun falan kalmadı

Ayrıca Ömür Beye çokça teşekkür ediyorum. Servis konusunda insanların kafasındaki bütün kötü algıları tepetaklak edecek birisi. Bilgisayarı pazartesi akşamı Ankara'dan kargoya verdim, salı günü ulaştı aynı gün içinde tamir edip kargoya verdiler çarşamba akşamı elime geçti Süper hizmet Ömür Bey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sephilion -- 19 Mart 2014; 21:08:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.