Şimdi Ara

MONSTER MS-16F4 15.6' (GTX770M-GTX780M) KULLANICILARI KULUBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Forumda MONSTER 'ın MS-16F4 kod adlı 15.6" boyutlarındaki notebook serisini kullanan ya da almak isteyen ama henüz almamış herkese notebook ile ilgili genel anlamda fikir verebilmesi ve aklındaki soru işaretlerini ortadan kaldırması açısından bu konuyu özellikle foruma açmak istedim.

    Notebook ile ilgili aklınıza gelebilecek en güncel ve popüler oyun testleri ve oyun oynanış videolarını bu konu altında bulabileceksiniz. Testler bizzat benim tarafımdan yapılan testlerdir.

    Bu model ile ilgili aklınıza gelen tüm soruları konu altından bana sorabilirsiniz. Özellikle yapmamı istediğiniz benchmark testleri olursa konu altından bana özel istekte bulunabilirsiniz. En kısa sürede ilgili testleri yapıp konunun ilk mesajına eklemeye çalışacağım.

    Siz biraz heyecanlanana durun bende bu arada sıcağı sıcağına daha dün çektiğim bir oyun oynanış videosunu hemen size izleteyim bakın bakalım notebookun oyunlardaki performansı gerçekten vaadedilenler kadar iyi mi, sıcaklık değerleri nasıl, daha sonra üzerinde nasılsa uzun uzun konuşuruz.

    Selamlar..

    MONSTER® MS-16F4 15.6" Serisi GTX780M ile Battlefield 4 Keyfi..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 13 Aralık 2013; 12:04:24 >







  • Sıcaklığın maksimum ulaştığı değer 64 derece mi? 10-15dk sonunda falan, çok az çünkü. Bende MS-16F3 var, ilk aldığımda max 78 dereceydi, 6-7 ay sonra EC update mi ne yaptım Turbo Fan için, max 92-93 derecelere çıkmaya başladı. Şuandada 1 yılı aşkın oldu max 89 dereceye çıkıyor. Kafasına göre nasıl değişiyor anlamadım uzaktan kontrol falan mı ediyorlar bunları bu Monstercılar
    Video güzel bende böyle OSD ile bi 10-15 ağır grafikli oyunlardan çekip koydum youtube'a 680M ile aldığımdan beri. 1 yıl oldu alalı ama hala zorluyor son ayarları yeni oyunlarda kart canavar hakkaten 780M ile çok birşey eklememişler üstüne performans olarak, 2014 Maxwell'de 2'ye katlarlar sanırım mimari değişimi ile birlikte. Acaba benim ekran kartı değiştirilebilir mi 2-3 yıl sonra yine bu MS kasaların yenisi geldiğinde, slotlar aynı çünkü sanırım. Yeni bilgisayara para vermeden direk ekran kartı değiştirebilirsem güzel olur. Ekran kartı dışındaki parçalar bi 4-5 sene daha gideri var gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 15 Aralık 2013; 2:26:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet 5 dk 'lık videodan da (aslında yarım saatlik bir videoydu ama mecburen kırpmak zorunda kaldım) görebileceğiniz gibi tüm ayarlar sonda (ayarların yapıldığı ekranı bu arada videoya eklemeyi unutmuşum) ve TURBO FAN açıkken maksimum alınan sıcaklık görüleceği gibi 64-65 dererelerde.

    Tabii burada termal macunun önemi çok büyük onu da özellikle söyleyim.

    Kullandığım termal macun ARCTIC COOLING MX-4 (yeni mavi paketli seri)

     MONSTER MS-16F4 15.6' (GTX770M-GTX780M) KULLANICILARI KULUBÜ


    Bu termal macunu maksimum ısı azaltması ve sistem stabiletisinin sağlanması açısından özellikle tavsiye ediyorum. Kullandığınızda ısıl değerlerin 10-15 derecelere kadar çok ciddi biçimde düştüğünü göreceksiniz. İnanılmaz ama gerçek.

    Yakında ekran kartı upgrade ya da downgrade olayını yani kısaca kart değişimini ve termel macunların kartlara olan etkisini gösteren detaylı videolarım da olacak o zaman çok daha iyi anlayacaksınız ne demek istediğimi.

    Ekran kartı değişimi konusunda Monster firması zaten yıllardır müşterilerine destek veriyor. Yeni seri ekran kartlarının da eski serilere zaten genelde tak-çalıştır modunda olduklarından uyduklarını biliyoruz görüyoruz. Uymasa bile bazı bios edit işlemleri ile uyumlu yapıldığını gördüm ve şahit oldum. Araştırırsanız özellikle yurtdışı forumlarda bu konuda ciddi çalışmaların yapıldığını bile görebilirsiniz. Ama özellikle ülkemizde bu konuda Monster 'ın desteğinin olduğunu bilmek güzel birşey yoksa kullanıcı nerden bilsin ve yapsın kimse uğraşmak istemiyor satıp yenisini almayı tercih ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 15 Aralık 2013; 18:54:30 >




  • HWS kullanıcısına yanıt
    İstiyorum ben bu macundan yav nerde bulabilirim Türkiye'de? Google'dan araştırdım ama göremedim satan yer gittigidiyordakilerde bitmiş. Monster'a götürsem acaba bilgisayarı termal macun uygularlar mı onlar direk?
    Ekran kartı konusunda da umarım dediğiniz gibi olur da değiştirmek zorunda kalmam yeni bilgisayarla, çok memnunum şuankinden çünkü

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • busterr kullanıcısına yanıt
    http://www.sanalmarketim.com/arctic-cooling-arctic-cooling-mx4-termal-macun-4-gr/p_38933/ hocam aradığınız macun burada mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: busterr

    İstiyorum ben bu macundan yav nerde bulabilirim Türkiye'de? Google'dan araştırdım ama göremedim satan yer gittigidiyordakilerde bitmiş. Monster'a götürsem acaba bilgisayarı termal macun uygularlar mı onlar direk?
    Ekran kartı konusunda da umarım dediğiniz gibi olur da değiştirmek zorunda kalmam yeni bilgisayarla, çok memnunum şuankinden çünkü

    http://www.sanalmarketim.com/ARCTIC-COOLING-MX-4-Thermal-Macun-4-Gr./p_38933/

    bende aynı macun var bugun sürdüm bi fark göremedim gtx780 m kartım farcry3 de denedim önceki ısı değerlerimle aynı turbo fan açıkken 80-84 kapalıyken 90-94 bu macunu sürmeden öncede ısı değerlerim aynıydı




  • s.a arkadaşlar 1 aydır elimde monster 16f40( i7 4700qm : gtx780m :16 ddr3 :120ssd+750hdd) var. bilgisayar most wanted 2, COD ghosts oyunlarda ekranda takılma oluyor.garntye yolladım ilk hafta, ekran kartı ve işlemci değişip yolladılar. ama halen takılma devam ediyor codda bazen bi düzeliyor çok akıcı oluyor 5 6 sniye sonra geri takılıyor. anlattığım olay dnma deil arkadaşlar takılma oluyor sonra devam ediyor saniyelik birşey yani. varsayılan ekran kartını nvidia seçiyorum, yksek performansa alıyorum turbo fanı açıyorum anlıcanız yapılması gerekn tüm önlemleri alıyorum ama bu devam ediyor.oyunu optimizide ediyorum drivrlerda tam. metro last night ,crysis2, assassins creed son çıkanı, farcry3 ve grid 2 bunlarda kuruluama takılma olmuyor.bazen farcry3de oluyor ama çok deil. sizce neden dolayı olabilir benim sorunum donanımsal mı programsal mı. çoğu şeyi denedim test ettim ama yok çözemedim. bi el atın Allah rızası için :) bu arada belki işinize yarar 750 hdd yi 2ye böldüm ve oyunları ona kuruyorum. sırf bunun için gidip istanbula tek tek anlatacam kafayı yedircek bana bu pc, 5bin verdim takılma oluyır çok canımı sıkyor :(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caca

    s.a arkadaşlar 1 aydır elimde monster 16f40( i7 4700qm : gtx780m :16 ddr3 :120ssd+750hdd) var. bilgisayar most wanted 2, COD ghosts oyunlarda ekranda takılma oluyor.garntye yolladım ilk hafta, ekran kartı ve işlemci değişip yolladılar. ama halen takılma devam ediyor codda bazen bi düzeliyor çok akıcı oluyor 5 6 sniye sonra geri takılıyor. anlattığım olay dnma deil arkadaşlar takılma oluyor sonra devam ediyor saniyelik birşey yani. varsayılan ekran kartını nvidia seçiyorum, yksek performansa alıyorum turbo fanı açıyorum anlıcanız yapılması gerekn tüm önlemleri alıyorum ama bu devam ediyor.oyunu optimizide ediyorum drivrlerda tam. metro last night ,crysis2, assassins creed son çıkanı, farcry3 ve grid 2 bunlarda kuruluama takılma olmuyor.bazen farcry3de oluyor ama çok deil. sizce neden dolayı olabilir benim sorunum donanımsal mı programsal mı. çoğu şeyi denedim test ettim ama yok çözemedim. bi el atın Allah rızası için :) bu arada belki işinize yarar 750 hdd yi 2ye böldüm ve oyunları ona kuruyorum. sırf bunun için gidip istanbula tek tek anlatacam kafayı yedircek bana bu pc, 5bin verdim takılma oluyır çok canımı sıkyor :(
    Diğer oyunlarda takılma yapmayıp tek bir oyunda ya da bir iki oyunda takılma yapıyorsa sorun donanımsal değil yazılımsaldır ve muhtemelen ekran kartı sürücüsünün uyumsuzluğudur. Dikkat edersen yukarıdaki videoda bende BF4 'de herşey full ayarlarda oyun oynarken FPS 'te bariz gözle görülür bir düşüş ya da kasma görülmüyor ama videonun sonuna doğru aynı senin tarif ettiğin gibi bir takılma oluyor videonun en sonlarında adamı vururken ve muhtemelen sendeki de buna benzer bir takılma ama ben başka oyunlarda bunu yaşamadım mesela Crysis 3 'te de herşey fulldeyken hiç böyle bir takılma yaşamamıştım, yani olsa o zaman derdim ki kesin donanımsal bir problem ama bana göre değil hem sen de sadece 2 oyunda yaşamışsın bunu bu arada FPS düşüşü desen o da değil genelde hep 30 FPS ve üstü oynatıyor GTX780M oyunları çok güçlü bir kart çünkü ve özellikle son çıkan oyunlardaki bu çok önemli güçlü ekran kartı isteyen oyunları kasmadan oynatıyor. Bu nedenle bunu BF4 'ün Nvidia driver uyumsuzluğuna bağlıyorum ama birde önceki versiyon driverı ya da yeni çıkacak olan son Beta ya da Official driverı yükleyip tekrar denemek lazım gerçekten fark oluyor mu diye. Hemen endişeye kapılma bence bazı oyunlarda yazılımsal sürücü hatalarının olması çok normaldir ama zaten bunu tespit edip ya da gelen geri bildirimlerden Nvidia en kısa sürede problemsiz güncel yeni sürücüleri çıkartıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 17 Aralık 2013; 20:03:09 >




  • Burada birileri var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.