Şimdi Ara

Monster cihazlar sorunlu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,monster almak istiyordum fakat gördüm ki forum olsun,ekşi sözlük olsun oldukça şikayet var.Tam olarak işin aslı astarı nedir ? Clevo dandik bir firma mı ?Tarafsız yanıtlar vermenizi rica ediyorum.Fanatik amaçla savunacaklar yazmasın. Savunanların da gerekçesinin sağlam olması gerektiğini düşünüyorum. Açıkçası müzik ve stüdyo işleri için masaüstü i5 6400,6500 tadında bir laptop lazım ama 4000 i çok geçmemeli ve kronik hata ısınma,yavaşlama veya kasa sorunu vsvs sorunsuz bir alet istiyorum. Amaç 5 sene boyunca işlerimi görmek. Ableton kullanacağım. Kuvveti yerinde ses dosyalarını sorunsuz ve hızlı bir şekilde işlemek istiyorum. Yahoo da i7 7500u için müzik üretimi konusunda tatmin etmez yazmışlar.Gözünü seveyim sandy bridge i7 2600k mobil in. Tavsiyelere açığım. Ssd yi sonradan takabilirim sorun değil.



  • Hocam 2015 yazında aldım Abra A5 v4.1 modelini. Donanımsal olarak kesinlikle bir sorun yaşamadım. Yüksek ayarlarda son çıkan oyunlar oynadım ısınma problemi olmadı, doğal olarak bilgisayar ısınıyor ama çift fan olduğu için soğutabiliyorda. Bu vakte kadar 2 kere garantiye gönderdim: ilki batarya soruydu şarj olmuyordu bilgisayar, diğeri klavye ve fan ızgarası sorunuydu. Diğeri W tuşu basmadığım halde basılıymış gibi işlev görüyordu, fan ızgarası kırık olduğu içinde ses geliyordu. Ancak garantiye gönderdim herhangi bir ücret talep edilmeden genel bakımları yapıldı ve klavyesi değişti şimdi yine fan sesi gelmeye başladı çok rahatsız edici derecede değil ama. Kasa kalitesi bakımından çok yüksek bişey beklememek lazım ama ona rağmen bilek koyduğum yerde soyulma dahi olmadı, fan sesi oyun oynarken oldukça artıyor sessiz ortamda rahatsız edebilir, fakat içinde ki donanım uzun bir süre götürür. Fiyat performans açısından iyi bir marka.



    Elbette bilgisayarın sağlamlığı temiz kullanmayada bağlı, bunuda unutmamak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • King Of Birds kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim .Gayet objektif bir yanıt olmuş. Muhtemelen msi leopard alacağım. gtx 1050 ve 7300hq olan model.Aklımda aslında abra a7 v7.1.2 vardı. 4300 tl ye satılan kasası hoş gözüken çift soğutma olan. Öğrenciyim, 20 yaşındayım ve ailem biraz zorlayarak alacaklar.Bana da iyi düşün,taşın diyorlar. Zamanında lisedeyken motorola milestone almıştım.1. senenin sonuna doğru sorunları beni pişman etmişti . Bunu da bildikleri için bana güvenleri biraz azaldı.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    leopard alip napcan la?

    almişken yüksek donanim al.

    donanim seni azla üzmez.

    kasa üzebilir birtek

    not : msi da clevodan yaptiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreyusuf01 kullanıcısına yanıt
    Anladım İ7 6700 hq veya i5 6300 hq işlemci olması ve işlemcinin normal ısısı hariç sorun olacak bir şekilde ısınmaması ve fiyat performans faktörleri benim için önemli.Pentium işlemcinin ısısı gereksiz fazla açıkçası.Muhtemelen macun yeilenmesi gerek.Umarım hq serisi bir tık serin olur. Eğer dediğiniz doğruysa msi dan vazgeçebilirim. Kasa olarak üzemez çünkü asus x54c pentium laptop kullanıyorum. Laptop benim değil. Ev için yani herkes kullanıyor.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Sanırım o modelde 2 GB ekran var. MSI genel sağlamlık bakımından olumlu notlar almış bir marka. Ama şöyle bir gerçekte var, uzun süreli bilgisayar istiyorsan içindeki donanım kasa kalitesine göre daha önemli. Monsterda 4 GB GTX 1050 var o fiyat bandında. Fanboyluk yaptığımı düşünme sakın Her sene yeni bir ekran kartı ve işlemci modeli sürüyor piyasaya ve sende 5 senelik bir kullanım istiyorsun. Bu açıdan donanım daha önemli diye düşünüyorum
  • King Of Birds kullanıcısına yanıt
    Kasa dan ziyade bileşenlerin ve yazılımın kalitesi önemli. Fanboyluk yapmadığın için de teşekkür ediyorum. Ne kastettiğini anlayabiliyorum. Zaten çekincem dışı değil içi. Sen de haklısın hep yenisi çıkıyor. Amd ryzen mobile da yıl yarısından önce gelmeyecek dendiğinde biraz yüzüm düştü.Vatan veya tekno marketler yerine Hepsiburada dan alsam hangi satıcılar güvenlir acaba ? Ya da şöyle sorayım hb nın kendi üstlendiği ürünler garanti konusunda güvenilir mi ?
  • Bilgisayar konusunda bilmiyorum, ancak telefon aldığım bir telefoncuya bu durumu sormuştum neden orda fiyatı daha ucuz sizde böyle diye adam bana garanti yüzünden demişti. Orda daha ucuza satıyorlar ama garanti şartları ve yapım süreci daha zor oluyor, bezdiriyor adamı demişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gardaşum gardaşum sana soru?

    sen donanim mi istiyon, kasa zerafeti mi istiyon

    bana bunu söyle?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreyusuf01 kullanıcısına yanıt
    Tabisi donanim. Ama sorunsuz olmali. Gardaş gaçtır yazıyorum.



    Guzel ,şekil şukul kasa ile sorunsuz işlemci anakart deneyiminin alakasını çözemedim . Havalandırma dışında aklıma bir sebep gelmiyor.

    Diyorum ki fiyat performans a oynasın . Testlerde 6700hq veya 7700 hq ise donanım hakkını versin.



    Kimileri renderda tıkanıyor kötü tu kaka yazmış. Farkindaysan hiç kotuleme amaçlı yazmadım.

    Elbet ben de monster almak istiyorum. Gönlümden geçen emin ol monster.



    Çünkü garantisi ve fiyat performans oranı şahane.

    Bir servisin eline düşeceksem özellikle monster olmalı. Sevdiğim bir firma ama iş kendi durumumuz olunca ve yorumları okuyunca temkinli davranıyorum.



    Bu arada sırf üşenmeden rahatça okuman için böyle bosluklu yazdım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uzun uzun yazdım başıma gelenleri ama internet koptu
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Hocam profilinizi inceledim ve hp pavilion gaming serisi kullanıyorsunuz. Monster yerine alsam üzer mi ? yoksa alınır mı ? Pentium lu asus x54c kullanıyorum ve bu laptop bazen fırın oluyor. Amacım stüdyo programlar,nota yazımı,2tb lık bir ses arşivi ve oyun oynamak. Pili ne kadar gidiyor önemsiz benim için. Tek fan soğutmaya pek güvenmiyorum ama incelemenize göre değerler çok iyi.15 İnç olanı çift fan galiba çünkü cd yeri yok ve siz cd yeri olmaması sebebi çift fan olması yazmışsınız. Mümkünse çift fan istiyorum. Oyun ve işe bir arada yükleneceğimi varsayarsak ,5 sene 6 sene götürür mü ? Sağlamlık açısından ? Tavsiyenizi bekliyorum.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Hocam ben monsterimden çok çektim 1 senelik maceramı erken bitirdim monsterle . Ama alınırmı tabikki alını . Ben monsteri sattıktan sonra 1 yıl ara verdim ve daha gaming laptop almam demiştim . Ama n11 de gtx1050 olan abra serisi indirimdeydi ve yine aklıma girdi alacaktım onu o arada hp yi gördüm ve şansımı deneyeceğim dedim . Monsterdede şansımı deneyeceğim demiştim ilk aldığımda ama şanssız çıktım. hp kasa kalitesi olarak monsterden kötü ama sıcaklık olarak monsterden iyi .

    Açıklamayı okursan zaten monster ile kıyasladım . ve bu sefer pişman olmadım belkide monster alsam yine pişman olacaktım

    Ama dediğim gibi monster alınmaz diye bişey yok cihazı sevmiştim. bana göre cihazımı sorunlu yapan teknik servisti anakart değiştikten sonra bilgisayarım ayar tutmamıştı .
  • Bu arada çift fanlılar için daha çok ses çıkarıyor diyorlar
    Yani çift fan olması ısınmayacak anlamınada gelmez bendeki monster çift fanlıydı sıcaklık klavye kısmına yansımıyordu ama her oyunda 90 dereceyi gören gpu ve cpu vardı :D

    Hp de sıcaklık ortalama 75 derece arada dağlar var diyebilirim .

    Bende teredütteydim tek fanlı beni üzer diyordum ama kesinlikle sorunsuz ve 10 numara bir cihaz.
  • inceleme konusunda videolarım mevcut onları izleyip fikir sahipbp olabilirsiniz sıcaklık ve fps değerleri ekranda mevcut .
    https://forum.donanimhaber.com/hp-17-ab201nt-1dn09ea-i5-7300hq-8gb-128gb-ssd-1-tb-hdd-4-gb-gtx1050-17-3-freedos-deneyimim--125013548-4#125359804



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 7 Nisan 2017; 14:26:53 >
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Izledim. Teşekkür ederim. Muhtemelen hp alacağım. Msi için bir diyeceğiniz var mı acaba? Ayrica 6700hq ve gtx 960 olanını alsam fark eder mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 7 Nisan 2017; 15:46:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Gtx960m iyi bir kart ama piyasadaki çoğu high ayarlarda oynarsın . Gtx1050 ile piyasadaki bütün oyunları ultrada oynama imkanı veriyor .

    Böyle bir takıntınız yok ise ve bütçeniz elvermiyorsa gtx960m de iyi iş çıkarır .

    Msi gelince iyi cihazları var, piyasanın lideri fakat sırf logoya, markaya ekstra 1000-1500 tl fark verecek kadar zengin değilim . Ama para varsa maddiyat sıkıntı değilse msi tercih ederim . Hem kasa olarak hemde kalite olarak kendini ıspatlayan bir markadır .
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Ben 960m li olanı almam sicaklik konusunda fark eder mi demek istedim . Cunku gitti gidiyor ve internetten alimlar konusunda biraz çekimser bir ailem var.Yine de teşekkür ederim. Soruyu şöyle sorsam daha iyi olacak: Skylake ve kaby lake dizüstü işlemciler arasında ısı farkı var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 7 Nisan 2017; 16:29:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Tabiki var, her üretimde mimari gelişiyor ve işlemci gpu yaydığı ısı azalıyor 10 sene sonra tamamen fansız oynarız heralde :)
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Her iki nesilde de hq işlemciler 45, u işlemciler 15w güç tüketiyor. Yani ısı anlamında önemli bir fark olmaz. Asıl önemli olan, laptop'un soğutma sistemidir. Çift fanlı olması, termal macun uygulamasının düzgünlüğü ve kasa içinin temiz olması (toz vs.) etkili olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.