Şimdi Ara

Monster ABRA A7.1.2 Şarjda Değilken Programlar Açılmıyor, Bilgisayar Kendinden Geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim.

    Mart 2017'de Monster ABRA A7.1.2 cihazı aldım ( garantisi 2 sene ), SSD taktırmadan aldım ve freedos aldım. Windows'u kendim kurdum, sonrasında aktivasyon yapmadığım için sağ altta windowsu aktifleştirin tarzında yazılar çıktı ve bu şekilde Eylül ayına kadar idare ettim. Bilgisayarın oyun performasına, hızına diyecek hiçbir şeyim yok, tamamen olması gerektiği gibi, hatta SSD yokken bile cihaz 20-25 saniyede açılıyordu ki bence bu çok hızlı bir süre. Bahsedeceğim sorun SSD taktırmadan önce de vardı, ancak Windows orjinal olmadığı için ve Windows 10'un update yapılmamış halini kullandığım için sorunun yazılımsal olduğunu düşündüm.

    Laptop şarjda değilken ve Dengeli modda iken ( Control Center programını kullanıyorum, doğru sürümü kullanıyorum. O programı kullanarak Eğlence - Performans modları arasında geçiş yapıyorum. Oyuna girerken Performans moduna alıyorum, dönünce eğlence moduna geri alıyorum ) garip şeyler oluyor. Örneğin pc açıldığında saatin yanındaki ses hizmetinin üstünde çarpı işareti oluyor ve hiçbir türlü ses alamıyorum bilgisayardan. Bu durumdayken bilgisayarımdan bir film açtığımda VLC media player ile, VLC açılıyor ancak film oynamıyor. Youtube'dan videoları oynatamıyorum. Çok nadir şekilde oynatsam bile 144P falan izliyorum videoları. Windows 10'da saatin yanında bulunan bildirim merkezine tıklıyorum ancak hiçbir hareket yok. Steam açık, oyuna çift tıklıyorum ancak oyun açılmıyor. Excel veya Powerpoint açamıyorum, Spotify açılmıyor. Görev yöneticisinde oyunun açık olduğu gözüküyor, ama CPU'dan %0.1 kullanıyor ( tıkladığım ama açılmayan programlar genelde bu şekilde %0.1'de kalıyor. ). Bazen tıkladığım klasörler bile açılmıyor, programlar donabiliyor. Restart atıyorum, bu sefer ses hizmeti geri geliyor ancak masaüstünden hiçbir klasöre giremiyorum, tekrar restart atmam gerekiyor. Bu sorunu yaşarken ve yaşamazken , görev yöneticisinden işlemci'nin GHZ'ini kontrol ettiğimde ise bir terslik olduğunu gözlemlemedim.

    Teknik destek için müşteri hizmetlerini aradım, bana Control Center progrmaının BIOS ile entegreli çalıştığını, uninstall yapıp başka sürüm kurmamı, sorunu bu şekilde çözebileceğimi, çözemezsem servise getirmesini söyledi. Monster'ın sitesindeki her sürümü denesem de, sorun çözülmedi. Program uninstall edilmişken ve başka sürüm kurulu değilken de aynı sorunu yaşamaya devam ettim.

    Bu sorunları bir mantık çerçevesine oturtamıyor ve anlamlandıramıyordum, orjinal Windows 10 olmadığı için oluyor diye düşünüyordum. Eylül ayında Monster'ın servisine götürüp 240 GB SSD taktırdım , yeni aldığım USB'ye Windows'un kendi sitesinden indirdiğim kurulum programı ile Windows 10 setup kurdum ve satın aldığım key ile orjinal hale getirdim. Formatı laptop şarja takılıyken attım, ana ekran gelince şarjdan çıkardım, çıkardıktan sonra saatin yanındaki ses açma butonuna bastığımda ses butonunun yukarıya doğru açılmadığını gördüm. Bildirim merkezine tıkladığımda ekranın sağından bildirim merkezi'nin açılmadığını farkettim. Yani o an anladım ki bu sorun yazılımsal değil donanımsal.

    Bilgisayar şarjda değilken de oyunu açabildiğim zamanlar oldu. Benim canımı sıkan şey bu sorunun sürekli olmaması. Laptop şarjda olmadığı için tabii ki performans düşüşü normal, ancak bu performans düşüşü, ses hizmetinin çalışmayıp, video izleyemeyecek kadar düşmesi anlamına gelmiyor. Temel şeyleri yapabilmek gerekiyor.

    Müşteri hizmetlerini aradım, getirin bakalım dediler. Formatla düzelmeyecek bir sorun olduğunu bilmeme rağmen yedeklerimi alıp götürdüm, şarja takmadan açtığımda 1 gece önce olan bu sorun, laptopu götürdüğümde tabii ki orada olmadı, bilgisayar olması gerektiği gibi çalıştı :) Görüştüğüm kişi format atıp bakarız dedi, formatla çözemeyeceğini, formatı attığımı ancak düzelmediğini detaylarıyla anlattım. Video çekip getirmemi istedi, o video üzerinden yorum yapabileceklerini söyledi.

    Farklı kişilerle konuştum, kimse mantıklı bir sebep bulamıyor. İşlemci çekirdeklerinde temassızlık olabilir mi ? Şarja takmadığında 1-1.5 GHZ ile çalışan işlemci şarjdayken 3.5'lara çıkıyor ve hiçbir sorun yaşamıyorum. Sorunun %95 donanımsal olduğunu, ve sürekli olmadığı için bir şeyde temassızlık olduğunu düşünüyorum. O şey de ya işlemci, ya da anakart olabilir. Bilgisayarın dahili pilinde de sorun olabileceğini düşündüm ancak pek mantıklı gelmedi.

    Servise götürüp bırakacağım video çekip, ancak bunun sebebi sizce ne olabilir ? Sanmıyorum ancak böyle bir sorunla karşılaşan var mı aranızda ?

    Şimdiden cevaplar için teşekkürler :) Sabrınız için de teşekkürler :)







  • Yardımcı olacak kimse yok mudur ? Fikirlerinizi merak ediyorum :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.