Merhabalar. Yaklaşık 6 ay önce aldığım Monster marka Abra A5 V15.5.1 model laptopumda son 2-3 haftadır mavi ekran hatası almaya başladım. Başlarda 2-3 günde bir mavi ekran ile karşılaşırken son zamanlarda günde 7-8 kere karşılaşmaya başladım. Bu kullanıcı deneyimimi çok kötü etkilediği için çözüm arayışlarına başladım. İlk başta sürücülerimin tamamının güncel olduğundan emin oldum fakat bu sorunumu çözmedi. Mavi ekran hatasıyla karşılaşmaya devam ettiğim için microsoft' un kendi aracı ile indirdiğim dosya üzerinden temiz kurulum yaptım. Tüm sürücüleri en güncel haliyle yükleyip, windows güncelleştirme merkezi yoluyla yazılımı en güncel haline getirdim. Fakat tekrar mavi ekran hatası almaya başladım. Bunun üzerine memtest programı ile ramlerimi test ettim fakat ramlerde tek bir hata bile bulunamadı. Daha sonra hd tune programı ile ssd taraması yaptım, ssd' de de herhangi bir hata bulunamadı. Daha sonra hatanın donanım genelinde olup olmadığını anlamak amacıyla userbenchmark programı ile test yaptım. Test başarılı şekilde bitti. Herhangi bir mavi ekran sorunuyla karşılaşmadım. Bu da bana sorunun yazılım kaynaklı olabileceğini düşündürdü. Analiz etmek için windows klasöründe minidump dosyasını aradığımda var olmadığını gördüm. Bilgisayar mavi ekran vermesine rağmen minidump dosyası oluşturmuyor. Mavi ekran esnasında yüklenme yüzdesi 0' da takılı kalıyor. Bu sorunu çözebilmek için tavsiyelerinizi bekliyorum. |
Bildirim