Şimdi Ara

Monster Abra A5 V13.4 Ekran Kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Bugün itibariyle freedos monster abra a5 v13.4 15.6" sahibi olmak nasip oldu. i7 8750 işlemci, 4gb GTX 1050ti, 8gb ram, xpg 256 gb ssd donanımlı.
    Windowsun sitesinden iso dosyası indirip uefi flash bellek ile kurup n11'den aldığım orjinal key ile aktifleştirdim. (windows 10 pro)
    Her şey tamam ama masaüstündeyken bazı pencereler düşük çözünürlükte açılıyor. sebebi sanırım bilgisayarın varsayılan olarak intel uhd graphics 630'u kullanması. nvidia kontrol panelinden 3d ayarı ve pshyx kısmından "yüksek performanslı nvidia işlemcisi"ni seçmeme rağmen bu sorun devam ediyor. sanırım windowsdayken inteli kullanıp, oyun vs. açtığımda nvidia'ya geçiyor.
    Monster Abra A5 V13.4 Ekran Kartı sorunu
    Resimde de gördüğünüz üzere sol tarafta tarayıcı da çözünürlük normalken, sağ taraftaki pencerede sanki yazı tipi pikselleşmiş gibi yani çözünürlüğü daha düşük.
    Monster Abra A5 V13.4 Ekran Kartı sorunu

    3D Vision Fotoğraf Görüntüleyici'yi açmaya çalıştığımda ise yukarıdaki hatayı alıyorum. Laptopun kutusundan gerekli driverlerin olduğu bir flashbellek çıkıyor. Bu flashtaki kurulumları + windowsun güncellemelerini yaptım. emin olmak için nvidia'nın sitesinden en son gtx1050ti driverini de indirip kurdum. ama sorun hala devam etmekte. ya driverimde bir sıkıntı var ya da bir şekilde intel graphics 630'u devre dışı bırakıp 1050ti'yı varsayılan yapmalıyım. Aygıt yöneticisi-görüntü bağdaştırıcı dan intel graphics'i devre dışı bıraktım fakat yine bir sonuç alamadım. Neyi yanlış yapmış olabilirim?


    --ufak bir soru: nvidia sitesinden driver yüklerken hem notebook için olanı hem desktop için olanı denedim sonuç değişmedi ama yine de sormak istedim. benim bilgisayarımda geforce gtx 1050ti var. ben notebook için olan driveri mi kurmalıyım yoksa desktop mu ?







  • Aynı sorun benim 13.1.1de de var çözebildiniz mi?
    Ben kafaya takmadım da yine de çözümü varsa güzel olur.
  • Öncelikle driver indirirken notebook olanını seçeceksin siteden.

    Size aşağıda verdiğim linkteki programı kurun. Bilgisayarınızı güvenli modda çalıştırın ve söylediğim program sayesinde ekran kartı driverlerini tamamen kaldırın. Kaldırdıktan sonra pc yi yeniden başlatın öncelikle intel ekran kartını daha sonrada 1050ti driverlerini kurun.Büyük ihtimalle driver kurulumlarında hata yapınız.

    https://www.tamindir.com/windows/display-driver-uninstaller/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhaba, ben de bu laptoptan almayı düşünüyorum da sorun devam ediyor mu? Çözüm bulabildiniz mi acaba?
  • pencerelerin düşük çözünürlükte açılmış gibi bulanık görünmesi windows text scaling ile alakalı. Otomatik %125 olarak geliyor %100 alırsanız sorun çözülecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.