Şimdi Ara

Monster

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tulpar t5 v17.1 almayı düşünüyorum. Monster almalı mıyım ilerde sıkıntı yaşar mıyım? Servisi falan iyi mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Garanti sürecinde pek sorun olmuyor. Ben t5 v17.1 aldım. Bir kaç gün sonra fanın birinden düşük hızlarda çalışırken değişik bir ses gelmeye başladı garantiye götürdüm söküp tekrar taktılar düzeldi. Ayrıca ilk günden beri mavi ekran alıyordum temiz kurulumla düzelmedi servise verdim ram yada ssd sorun var kontrol edin diyerek. Anakartı sorunluymuş deyip değiştirip yolladılar. Sorun çözülmedi tekrar götürdüm değişim olarak alıp(para iadesi de önerdiler) 0 cihaz verdiler. Şu anki cihaz stabil gayet. Kısaca garanti zamanı sorun olursa çözülüyor bir şekilde ama sizi uğraştırabilir tabi(değişim için beklediğim cihaz stokta olmadığı için 10 gün bekledim).

    Garanti dışında anakart üstünde tamir yapmıyorlarmış anladığım kadarıyla direkt değişim öneriyorlarmış. Piyasada ki tamircilere mecbur kalıyorsunuz öyle bir durumda sanırım.

    Daha önce ips panel kullanmadıysanız ışık sızması olayına dikkat edin, ilk cihazımda çoktu bunda sadece sağ üst köşede var ve pek fazla değil(önceki laptopumun ekranı kalitesiz bir tn paneldi belki de ondan çok gözüme batmıştır).

    Cihazla ilgili sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.




  • İps panel olayına baktimda kötüymüş o olay umarım sorun yaşamam o konuda.

    Cihazın genel performansı nasıl biraz açıklayabilir misin ? Bende stok bekliyorun gelince alacam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sermo Domunis S kullanıcısına yanıt
    Ekrandan memnunum hafif bir ışık sızması var ama pek rahatsız olmuyorum.Ekran paneli LM156LF1L03 eğer merak ediyorsanız internetten araştırabilirsiniz.

    Kendi görüşlerim ise ekranın renkleri fena değil, kontrastı yüksek mat ekran olduğu için heralde parlaklık ev kullanımı için iyi ama dışarda ne olur emin değilim. Biraz daha fazla olsa iyi olurmuş.

    Oyunlarda gayet başarılı. Oyunlarda aynı donanımda laptopların aldığı performansı alıyorum.

    Oyun harici kullanımda tasarruf modunda kullanıyorum fanlar çok nadir çalışıyor. Tasarruf modu deyince çekinmeyin günlük kullanım için gayet iyi. 1080p videoyu 2x hızda izleyip aynı zamanda chromeda da 1080p 2x video çalıştırıyorum bana mısın demiyor.

    Batarya konusunda pek bir şey beklemeyin tasarruf modunda 3-3.5 saat felan gider. Hoparlör pek iyi değil idare eder. Ama soundblasterdan ayar yapmak gerekiyor(kulaklık için dün birkaç ayar yaptım,bassı ve genel sesi artırma+crystal soundu 10a çektim, şu an eskiye göre çok iyi -- hoparlör içinde denemeyi düşünüyorum yakın zamanda).

    Fanlar çok ses yapıyor hazırlıklı olun(diğer oyuncu laptopları da böyle ne yazık ki). %60tan sonrası kulaklık olmadan rahatsız eder.
    İşlemciyi undervoltalayıp kullanıyorum ayrıca power limitlerini de artırdım 3.9mhz de kullanabilmek için. power limitleri artırmadan 3.6mhz de stabil kullanılabilir.

    Klavye ışıklandırması %0 ve %100 haricinde sony MDRE9-LZ kulaklığımda sinyal sesi veriyor %0 ın bir tık üstünde de vermiyor. Kafaüstü kulaklığımda böyle bir durum yok.

    Aşağıdaki linkte gtx1060lı laptopların güncel oyunlarda aldığı fpsler var. Cihazı ilk aldığım zamanlarda aldığım bazı fpsleri buraya bırakıyorum karşılaştırma için eski bir posttan(power limit throttle vardı o zamanlar yani şu an performans 1-2 fps daha artmış olabilir).

    "Şu ana kadar Cod BO4 ve batman arkham knight oynadım. Tüm ayarlar en yüksekte cod da 60-70 fps aldım turbo fan açıktı cpu gpu 70°C geçmedi. Batman de 75 fps aldı aynı sıcaklık ve fan aynı durumdaydı. Tabi witcher3 gibi cpu ve gpu ya çok yüklenen diğer oyunlardaki değerleri incelemek gerekir."

    https://www.notebookcheck.net/Mobile-NVIDIA-GeForce-GTX-1060-Laptop-Benchmarks-and-Specs.169547.0.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y-prime -- 4 Mart 2019; 14:9:28 >




  • Sermo Domunis S kullanıcısına yanıt
    Monster kontrol merkezini kurarken animasyonlarını kapattım daha hızlı çalışıyor.

    Beyaz ışık direkt olarak yok klavyede. Lakin beyaza yaklaşabiliyorsunuz gene de net tatminkar bir beyaz olmuyor sonuçta ama idare eder genede.

    Cihaz için ana konu açmıştım forumda olmadığı için ama sonra güncellemeyi unutmuşum pek sorup sorgulayan da olmayınca :D yakın zamanda güncelleyeyim.
    https://forum.donanimhaber.com/tulpar-t5-v17-1-kullanicilari-paylasim-ve-bilgi-platformu--136499228

    Edit: Konuyu güncelledim hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y-prime -- 4 Mart 2019; 18:3:46 >
  • y-prime Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yardım ettiğin için konuya bakacam birazdan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu forumda monsterın adamları var dikkat et,benim konumu kapattırdılar.Sana tavsiyem alma garanti bitiminde bir sorun çıkarsa cihazının 1 tane vidasını bile sökmeden sana geri yolluyorlar.Benim bilgisayarım açılmıyordu,dedikleri anakart yanmış yenisini tedarik etmıyoruz tamirde etmiyoruz.Kasayı bile açmadan anakartın yandığına karar vermişler.Bir bakın belki basit bir arızası vardır yok biz tamir etmıyoruz dıyolar.KESİNLİKLE ÖNERMİYORUM KARAR SİZİN.
  • .Kara. kullanıcısına yanıt
    Monsterin adamları var demek biraz abartı olabilir. Ama monster almazsak da o fiyata aynı kalitede bulamiyor insan. Araştırdım biraz ben de gördüm garanti bitince ilgilenmiyorlarmis orası doğru.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.