Şimdi Ara

Monk Tartışma Başlığı (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.344
Cevap
11
Favori
101.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güç olarak, evet. Güce tapan bir eşi ve iki mükemmel çocuğu olanlar beğenecektir. Ama eğlence? Yoo dostum yoo.

    Sol tuşa üç kere bas (Hatta Madstone'u küplersen sol tuşa basmana da gerek yok) sonra sağ tuşa bas patlasınlar. Patlamazlarsa aynısını tekrarla.

    Zevkli değil, güçlü ve basit bir oynanışı var. Bence oynanışı şu an için en basit karakter yeni set ile birlikte monk.
  • Şuan 50 yaptım sezonda, rahat bir şekilde tek başıma. Küpe koyulacak olan yüzüğünü düşüremedim bir türlü, unity koydum bende. Silahlarda da cdr olmayınca da leoric koydum küpe. Bu şekilde rahat gitti BrokenPromise düşürürsem cdr ayarlamaya geçeceğim de düşmedi bir türlü özel bir yeri mi var ?
  • WaapS kullanıcısına yanıt
    Yok ama çok sık düşen bir yüzük o.
  • Sonunda düşürdüm yüzüğü, bir defa düşünce de sürekli düşmeye başlıyor insanın sinirine doğru. Bu buildi yapan adam her şeyi denemiş mi acaba ben onu çok merak ettim, en son kararı bu yüzükte mi kılmış ?
  • herkese kolay gelsın bır konuda yardıma ıhtıyacım war yardımcı olursanız

    gearım bu sekılde ama t10 onu zor yapıorum neden oldugunu anlamadım dıgerlerı ıle aynı hemen hemen ama olmuor wurmuor char

    battle.net ımhttp://eu.battle.net/d3/en/profile/saint-2337/hero/64775290 focus yuzuk yok ona bagladım en son durumu ama o kadar etkıler mı

    yardımınz ıcın saolun sımdıden....
  • akngksu kullanıcısına yanıt
    Ne yap et focus yüzüğü bul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akngksu

    herkese kolay gelsın bır konuda yardıma ıhtıyacım war yardımcı olursanız

    gearım bu sekılde ama t10 onu zor yapıorum neden oldugunu anlamadım dıgerlerı ıle aynı hemen hemen ama olmuor wurmuor char

    battle.net ımhttp://eu.battle.net/d3/en/profile/saint-2337/hero/64775290 focus yuzuk yok ona bagladım en son durumu ama o kadar etkıler mı

    yardımınz ıcın saolun sımdıden....

    ben şu build ile solo 52 grift rahat yapıyorum.
    henüz silahım ancient bile değil...

    http://eu.battle.net/d3/en/profile/bugra07-2603/hero/64478799




  • demek kı yuzuk farkı bır turlu dusmedı focus denen karın agrısı hayırlısı bakalım
  • İtemleri bulmak mesele, onu geçtim bulduktan sonra iyi özelliklerle gelmesi ayrı mesele oluyor. f&r yüzük monk için cooldown ,chc ve chd şu an itibari ile bunları şu ana kadar hiç bir karakterime bu şekilde düşmedi veya bu şekilde rolleyebileceğim tarz da gelmedi. Yüksek yapanlar genelde çok çok iyi itemler ile yapıyorlar bunları,o itemleri bulunca eşiği bayağı yüksekten geçiyorsunuz. Set weaponları bulana kadar 58'i 15-20 deneme de ancak yapabildiğim ama onları bulunca ilk denemede 61'i yaptım 62'yi 4-5 saniye ile kaçırdım bi ara tuşa basamadım toughness düşünce avladı boss. Bu skilleri tuşlara atayıp otomatik oynamak yasal mı? Micro mu ne diyor herkes,tam olarak nedir bilmiyorum ama bu da adaletsizlik oluyor, biz bütün skilleri tek tek basıyoruz, arada kaçınca ölüyoruz bunlar hiç skill kaçırmıyor sonra sırala yaptık oluyor.

    Bu oyunda yardımcı olan hiç bir program yasal değil değil mi?




  • bır sorumda su olacak expoldıngpalma basmaya gerek war mı kendı yayıor zaten basılıorsa neden basılıor ben basmadan kendı kafalarda cıkıyor zaten basmak daha mı ıyı olur yenıyım monkta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akngksu

    bır sorumda su olacak expoldıngpalma basmaya gerek war mı kendı yayıor zaten basılıorsa neden basılıor ben basmadan kendı kafalarda cıkıyor zaten basmak daha mı ıyı olur yenıyım monkta

    Basmasan da olur herhalde onlar emin olamıyor, telaşlılar o yüzden, onunla işaretleyip sonra saldırırsınız diğer skiller ile patlama olunca da işaret dağılıyor etraftakilere zaten.
  • Ben sorularınızı yanıtlayayım. Adım Güzin.

    F+R yüzükler toplamda %225 damage'inizi artırıyor. Bu artırım doğrudan, keferece söyleyecek olursak additive, haliyle başka hiçbir kombinasyon F+R kombosu kadar hasar vermenizi sağlamaz. Ne CoE+SoJ, ne de RoRG ile oluşturulacak kombinasyonlar. Yüzüksüz 40 yapıyorsanız yüzükle 50 yaparsınız, kaba bir hesapla etkisi bu kadar fazla.

    Hayvanatorhan mahlaslı dostumuzun söylediğinin aksine, monk için CHC kullanılmıyor. Şu sıralar en popüler olanı BP'yi küpleyip CHC'yi sıfırlamak. Hatta BP'ye bir affix daha eklenir diye bekliyorum, base kritik şansımız %5 olduğu için o kritik şansını da %5 düşürecek, yani sıfıra indirgeyecek bir ek affix.

    BP olunca kritik şansına gerek kalmıyor. Bu ne demek? İmkân olan her slota CDR, olmayan yerlere de Vit eklemek demek.

    Ben PTR'da şahane bir Ulianna Monk yapmıştım. İlk denememde elimi kolumu sallaya sallaya 58 yapabildim. Öyle 50-53-57-58 gibi değil, zaten bilmediğim daha doğrusu unuttuğum bir sınıf ile 10 saatlik oyun süresiyle tek seferde. BP kullanıyordum küpleyip. O zamanlar süperdi, kesinlikle BP kullanman gerekir diyordum.

    Şimdi sezonda 550 paragona sahibim, şehir dışına çok çıktığımdan ilerleyemedim, akranlarım şu an 680-700 oldu. Paragon'dan yeteri kadar CHD ve CDR alabiliyorum yani. Bir elimde dandik %10 CDR'li 2.200 damage'li bir Lion's Claw, diğerinde 2.620 damage'li %90 (92 de olabilir) Az'turrasq var. Ayakkabı, külotlu çorap ve hırka enşidınt. Diğerleri orta halli, bir yüzüğümde CDR yok. Bu karakter ile yüksek hasar vermek çok rastgele, çok şans işi. CDR %63-65 seviyesinde ama BP genelde F+R'nin generator buff'ını alırken değil, SSS kullanırken tetikleniyor, bir anda %100 kritik şansı ile 3.6 milyon olan damage'i SSS ile kullanamıyorum.

    Genel olarak oynama stili item'larda kritik şansını seçmemek üzerine ama ben bu build'den pek verim alamıyorum. Ne yaptılar bilmiyorum. PTR'da böyle değildi. Üyesi olduğum reddit clan'ından reddit.com'da yazarlık ve teori üretme işi yapan yetkili bir abiye benzeyen elemanlardan biri de CHC'li build'e geçmiş. Forumlara çok bakamadım, bizim bu forumda da zaten o kadar dikkatli oynayıp bilgili olan, anlayarak oynayan adam yok (Bir iki tane vardı, oyunu bıraktılar galiba. Anlaşılmayıp da çemkirilen Kiss-of-Death gibi.), elimizdeki tek kaynak yabancı forumlar ve edindiğimiz tecrübeler.

    Oyunda bir skill'e numpad'ten numara atayıp o skill'e basılı tutarken num lock'u kapatıp skill'i sürekli kullanmak mümkün. Bunun için program gerekmiyor, oyun içinde ayarlarda mevcut.

    Blizzard'ın politikasını bilmeyip burada gevşek gevşek goblin açığını kullanmak oyunda olduğu için banlanma sebebi olamaz diyen arkadaşlar vardı, dahî kullandıklarını belirttiler. Blizzard için oyun haricinde her şey, ama her şey bir kere yasak. Oyunda bir başkasına avantaj sağlayacak, sağlama ihtimali bulunan açıkları kullanmak da, her ne kadar bu açıkların sorumlusu Blizzard olsa da, yasak.Bu oyuna direkt bir rahatlık sağlamayan şey de olsa yasak. Görüntü için de olsa, skill'leri kullanmak için de olsa yasak. Elalem iyi oyuncu mouse'larının oyunlarla etkileşime girerek macro atamasına müsade etmesi sebebiyle mouse yazılımlarının sıkıntı çıkarıp çıkaramayacağını bile tartışıyor. Yani kullandığın mouse'un driver'ı tamam ama programı bile sıkıntı olabilme ihtimali taşıyorken bir başka oyuncu ile aranda fark kuracak her türlü yazılım sıkıntı çıkarabilir.

    Ben kullandım sorun yaşamadım demek bana "30 yıldır sigara içiyorum ama bir bağımlığını görmedim." demeye benziyor. Blizzard stream yapan oyunculara doğrudan bilet kesebilir, toplu olarak iki yıl önce yaptığın yamuktan dolayı seninle birlikte yüzlerce oyuncuyu uçurabilir.

    Ama bunlar bir yana, aba altından sopa göstermeyi bırakırsam Blizzard'ın Diablo 3 ile pek ilgilenmediğini düşünüyorum. Kendileri de biliyor zaten çok oyuncuları yok, iki kişiye yaranıcam, üç kişiden düzgün oyun yaptılar, takip ediyorlar denilip takdir edilicem düsturu ile 5 kişiyi banlayacaklarını sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 7 Eylül 2015; 10:37:31 >




  • O kadar yazıda gözünüze çarpmaz diye buraya ekliyorum, peş peşe olacak kusura bakmayın; EP skill'ini hiç basmıyoruz arkadaşlar. Tamam, build çok dandik, zevksiz. Sol tuşla F+R bonusunu al, sağ tuşla SSS atıp patlat (Madstone varsa, yoksa 3 kere sol tuştaki generator ile atak yapmak gerekiyor), ölmezlerse ve F+R bonusu varsa bir daha sağ tuş, yoksa en baştan sol tuş+sağ tuşa bas şeklinde ama yine de EP atmak da zulüm yani. Ben EP support oynarken çok sıkılırdım skill'i kullanmaktan.

    E madem kullanmayacağız, neden skill slot'a koyuyoruz? Oyunda bir item sayesinde sağlanan tüm özellikler eğer o skill sizde seçili değilse ana haliyle kullanılır. Eğer skill'i slot'a koyup rune seçersek o rune ile kullanılır.

    Fetiş saykopatlar hariç. Onlar Fetish Army ile geçmiyor, farklı bir yapısı var, o yüzden FA'daki rune, kemerden ya da pasiften çıkan saykopatlara etki etmiyor.



    KEdit: Çarşaf çarşaf yazıda en çok kullandığım iki kelime; "ama" ve "dandik". Samimi olayım, insanları genel manada sever ve değer veririm ama kendim haricindeki çoğu kişiyi dandik bulurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 7 Eylül 2015; 10:38:39 >




  • Güzel bilgiler vermişsiniz kafamdaki soru işaretlerine cevap oldu teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Monk'un yeni Uliana seti, Broken Promises yüzüğü ile (yani crit'siz) daha verimli oluyor. Mesele ise doğru zamanlamayı tutturabilmek, bunun için de birkaç yöntem var; en basiti primary skill vuruşları sonrasında/sırasında arada inventory'i açıp dps'nin tavan yapmasını beklemek ve SSS kullanmak. Daha zor ama efektif olanıysa ayarlardan crit. vuruşların görünmesini aktif yapıp ilk sarı rakamda SSS kullanmak, bir yöntem daha keşfettim fakat şimdilik deniyorum, verimli olursa sonra bahsederim. Oynama şekli teoride basit ama uygulamada dikkat istiyor. Moblarla baş başayken Epiphany, sürekli Primary skill, SSS ve Dashing Strike kullanmak, dolayısıyla Dodge Chance'ı ve Damage Reduction'ı aktif tutmak gerekli...
    Bu yöntemle rahat denilebilecek şekilde 60+ yapılabiliyor. Şu sıralar, sezona çok hızlı girişten olsa gerek bir parça Barbarian'a (HOTA) meyletmiş durumdayım lakin Monk da devam ediyor. 65 GR bitirmek amacındayım.

    @akngksu Canai's Cube'ünüzdeki Mad Stone yerine Spirit Guards alırsanız yüksek GR'lerde ayakta kalma ve dolayısıyla başarı oranınız artar. Uliana set zaten peşpeşe 3 primary vuruşla mobları EP'lıyor.
    Hellfire amulet yapmak da artık ayağa düştüğünden mutlaka 4. pasif için bir HF yapılmalı...
    İyi oyunlar.

    Edit: Bahsettiğim 3. yöntemde Dashing'i de vuurş olarak saydırmaktı fakat pek farkını göremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1BB4C024C -- 9 Eylül 2015; 9:21:38 >




  • Benim merak ettiğim evet bende inventory yi açıp dps artışını bekliyorum fakat bu artış neye göre oluyor yani bazen hemen artarken bazen çok geç oluyor bunu etkileyen bişey var mı yoksa biraz şansla mı alakalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • In-Geom gerekli iyi bir silahmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilitci K kullanıcısına yanıt
    Aslında basit, Broken Promises'in vaatleri bu yönde bir sonuç doğruyor, şöyle ki: Art arda 5 adet kritik olmayan vuruş sonrasında 3 saniye süresince her vuruşumuz %100 kritik oluyor!
    Bu %100'lük kritik "şans" -ki %100 deyince şansa alan kalmıyor- dps'miz tavan yapıyor, Monkumun şahsında maksimum 6 M gördüğüm oluyor...

    Ek: Bu arada, eski zamanlarda CM için yaptığımız bir proc rate hesaplaması vardı, bu söz konusu Build'de de mehtemelen durum geçerli: Her Skill'in bir proc oranı var ve bu her zaman tam 1 olmuyor, genellikle 0,10 ila 0,8 arasında oynuyor(du). Her sezon ve yamada da değişiyordur. Sezon 4 için güncel bir proc listesi yok galiba.
    Anlatmaya çalıştığım, sizin tam 1 vuruş yapabilmeniz için 1,5 ila 3 vuruş yapmanız gerekebiliyor. Asimilation rune'unun proc'u da 1 değil ve bu sebepten birkaç döngüye girmek gerekebiliyor. Eski zamanlarda proc'u en yüksek primary skill Crippling Wave'ydi, özellikle cdr için iyiydi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1BB4C024C -- 8 Eylül 2015; 12:36:28 >




  • cewaplar için tsklrr
  • Anladım Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.