Şimdi Ara

Monitöre Görüntü Gelmiyor , Power Işığı Yanıp Sönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
9.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar LG LCD monitörüme yaklaşık 1 haftadır görüntü gelmiyor. Fişe takar takmaz power ışığı yanıp sönmeye başlıyor ve bastığımda tepki vermiyor hâla yanıp sönmeye devam ediyor. 3-4 dakika geçtikten sonra ekranda yatay bir çizgi beliriyor ve yukarıdan aşağı kademeli şekilde iniyor. Ve dikkatli baktığımda power ışığı yandığı an ekranda zor farkedilen bir aydınlık oluyor fakat hemen sonra power ışığı söndüğünde tekrar kararıyor. Şuan bilgisayara başka bir monitör bağladım sorunsuz çalışıyor.

    Bunları yazarken arızalı monitörü prize takılı bırakmıştım ve yaklaşık 15 dakika sonra ekranda LG yazısı belirdi. Şuan problem düzeldi ama bilgisayarı kapatıp açtığımda yine aynı şey olacak. Bu sonradan açılma durumunun sebebi nedir ? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.



  • Ben Samsung SyncMaster 2232BW kullanıcısıyım, benzer sorun bende de var.Ve çözümünü bildiğim halde yapmaya üşeniyorum.Her seferinde 5 dk bekliyorum veya TW dan bağlanıp 2. monitörü açıyorum.
    Önce şu videoyu vereyim;
    https://www.youtube.com/watch?v=gSF3TcIC-o0
    Adam tuşa ilk bastığındaki gibi fash yapıyor monitör fakat bu biraz daha uzun sürüyor ve zamanla kendine geliyor. Fakat pc yeni açıldığında her seferinde oluyor.
    Sorun KAPASİTÖR SORUNU. Kapasitör sorunlu olduğu için geç ısınıyor, Monitöre görüntü verilmeye başlandığında ısınmaya başlıyor ve 5-10 dk içerisinde artık ısındığından görüntü sorunsuz bir şekilde gelmeye devam ediyor.
    Lehim yeteneğiniz ve makineniz varsa mevcut kapasitörleri söküp aynısının yenisini takabilirsiniz. Peki hangi kapasitörleri sökeceksiniz? Monitörünüzün modelini vermediğiniz sürece psişik güçlerimizi devreye sokmamız gerekecek.
    Monitör modeli verirseniz bakalım veya siz modeli yazıp yanına capacitor repair kit vb. yazarak kit bulabilir, veya sorun hakkında çözüm edinebilirsiniz.
    Mesela kendi monitörümün modelini bildiğim için böyle linkler atabiliyorum(Benimle aynı monitörü kullanıp bu sorunu yaşayan arkadaşlar için) :
    http://www.ebay.com/itm/LCD-CAPACITORS-REPAIR-KIT-SAMSUNG-SyncMaster-22-2232BW-2232GW-/181069624348
    Bu fotoğraf SyncMaster 2232BW için.
     Monitöre Görüntü Gelmiyor , Power Işığı Yanıp Sönüyor




    Lehim sökemez, yapamazsanız; monitör modelini verdikten sonra bulacağımız kaynaklarla hangilerinin nelerle değişmesi gerektiğini söyleyebiliriz, siz de bir televizyon tamircisine veya lehim yapabilen güvendiğiniz birine bunu yaptırabilirsiniz.Normal bir bilgisayarcıya götürseniz ne kadar fiyat vereceklerini tahmin etmek çok zor değil fakat max 8-10 kapasitörün değişmesi gerekir o da taş çatlasa 10-15 tl lik bir maliyettir.




  • tysonpearl kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Şu an 10-15 dakika bekledikten sonra görüntü geliyor yani idare ediyorum öyle böyle :D Tamamen görüntü gittiğinde dediklerinizi uygulayacağım. Tekrardan teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.