Şimdi Ara

Monitördeki yanmış direncin değerini nasıl öğrenebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CTX 1451CLR model CRT bir monitörüm var. Bir zaman sonra çalışmamaya başladı ve içini açtığımda bir direncin tamamen yandığını ve direncin bağlı olduğu bir 3 bacaklı transistörün orta bacağının yandığını fark ettim. Direncin üzerinden hiçbir şekilde değer ölçemedim ve monitör eski olduğundan dolayı internetteki devre şeması bana karışık geldi. Ayrıca yanan direncin yerine doğru değerde olup olmadığını bilmediğim başka bir direnç daha taktım ve o da yanmaya yüz tuttu.



  • ancak devreşe şemasından tespit edebilirsin. ama aynı modelden maşka bir monitör biliyorsan, onun içini açıp da öğrenebilirsin. ama. yazdıklarına göre tek sorun direnç değil. büyük ihtimalle transistör de yanmış olabilir.(yada mossfet)
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Sizin de dediğiniz gibi direncin bağlı olduğu üç bacaklı bir transistörün de yandığını fark ettim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açık devre şeması elinizde varsa, kart üzerindeki malzemelerin yanlarında, dirençlerde R1, R20 gibi, 3 bacaklı malzemelerin yanında Q1, Q2... gibi bir çeşit numaralandırma bulunur. Yanan malzemelerin numaralarını açık devre şemasında bulursanız malzemelerinde değerlerine ulaşabilirsiniz.

    @dergul beyin belirttiği gibi arıza sadece dirençde olmayabilir. 3 bacaklı malzeme, hatta aşırı ısı nedeniyle bakır yollar bile zarar görmüş olabilir.

    Deneme yanılma ile malzeme değiştirmek tercih edilecek(!) en son yöntem olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 27 Nisan 2020; 23:1:52 >
  • Hocam açık devre şeması okunamayacak kadar düşük kalitede. Ayrıca dediğiniz gibi yollar da yanmış beraberinde. Direncin numarası R817 ; transistörün numarası ise Q802 fakat devre şemasında okunamıyor. 3 Bacaklı transistör yandığından dolayı direnci de yakmış olabilir. Transistörün modeli okunabildiğinden dolayı onu internetten sipariş edeceğim fakat direnç açık devre verdiğinden dolayı direncin değerini öğrenemedim. Servis pdf'sinde 3 adet devre şeması var. Biri ana devre kartının şeması, diğeri tüp tabancasının şeması, bir diğeri ise ana devre kartındaki sadece transistörlerin bulunduğu bir devre şeması. Ana devre şemasının resmini aşağıya koyacağım. Ayrıca ana devre kartı ve yanan transistör ile yanan direncin bulunduğu yerin fotoğraflarını da ekleyeceğim. (Yanan direncin yerine rastgele bir direnç taktım ve yolları bir telle bağladım.)

    Monitördeki yanmış direncin değerini nasıl öğrenebilirim?

    Monitördeki yanmış direncin değerini nasıl öğrenebilirim?

    Monitördeki yanmış direncin değerini nasıl öğrenebilirim?

    Monitördeki yanmış direncin değerini nasıl öğrenebilirim?Monitördeki yanmış direncin değerini nasıl öğrenebilirim?Monitördeki yanmış direncin değerini nasıl öğrenebilirim?Monitördeki yanmış direncin değerini nasıl öğrenebilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egecev1205 -- 27 Nisan 2020; 23:19:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.