Şimdi Ara

Monitör kapanıp açılması ve DisplayPort çalışmaması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2 problem mevcut. Monitör ekranının belirsiz zamanlarda kararması ve Displayporttan görüntü gelmemesi.

    1) Monitörde bir süredir rahatsız edici kararmalar mevcut. Monitörde ekran kararıyor ~3 saniye sonra geri geliyor. Monitörün "kaynak seç" butonuna basarsınız ve portları tarar ve size bir porttan görüntü sunar ya. Benzer şekilde. Ancak bu monitörde o işlem ~6 saniye sürüyor ve sonrasında hangi kaynağı (örneğin DVI) görüntülüyorsa onun bilgisini ekrana 2 saniye basıyor. Bu değil yani. Ekran kartı sürücüsü yüklerken bazen ekran kararıp gelir ya, aynen bu şekilde ancak şuan görüntü sadece ~3 saniye gidip geliyor(Sürücü yüklerken duruma göre yarım saniyede olabiliyor 5 saniyeden fazlada. ve 30 saniye içinde bir kaç kez olabiliyor.)
    İlk zamanlarda haftada 1-2 yaparken şuan dakikada 4-5 olduğu oluyor. Bazen günde 5 kez. Farklı sürücüler denedim çözüm olmadı.
    Çözüm önerisi olan var mı?

    2) Monitör ve anakartta dahili Displayport mevcut. Deneme amaçlı Display port üzerinden görüntü almayı denedim ve hiç görüntü alamadım. 1 den fazla kablo ile denendi ve başarısız. Çözüm önerisi olan var mı?

    Donanım :
    Viewsonic VG2437mc
    MSI Z170A-Pro
    Intel i5-6500
    Intel HD Graphics 530

    Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • Başka bir monrtör deneyin
  • Ürünü display port ile bağladım. Eve götürdüm sıkıntı yaratmadı. Tekrar iş yerine getirdiğimde de sıkıntı yoktu. İngilizce bir kaynakta monitör ve kasanın tüm enerjisini kesip (fişten çekip) bir kaç dakika sonra bağlanılması tavsiye edilmişti. Uygulamayı atlamıştım. Belki çözümü bu sağladı.
    Display Port ile ekranın kapatıp açılma sorunu gitti. Ancak ekranın üst kısmına doğru yatay ve griye yakın parazit diyebileceğimiz çizgiler çıkıp kayboluyor. Görülme süresi yarım saniyenin altında. Elektrik şebekesinden mi emin değilim.
  • Üstteki mesajı yazdıktan 2-3 dakika sonra ilk defa ekranın kararıp tekrar gelmesi sorunu baş tekrarlamaya başladı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.