Şimdi Ara

Mondeo'un Şık bir tasarımı olması sizide etkilemiyormu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ford okyanusu geçip derece boğulan bir firmadır. Sebebi ise kötü yönetimdir.

    Gerçek anlamda mühendisliğin konuştuğu yürüyen aksam, süspansiyon sistemi, yol tutuş, sürüş dinamizmi, direksiyon tepkileri gibi disiplinlerde premium'lar dışında Ford rakipsizdir. Mondeo'nun süsoansiyon sistemi hiç bir D-segmentte yok. Darbe emiş çok başarılı, çok sessiz çalışıyor. Bu kadar iyi konforun yanında yol tutuşu da çok iyi. Bu disiplinlerde Passat, Superb, Talisman falan Mondeo'nun çok gerisinde.

    Mühendislikteki bu başarılardan sonra çok daha kolay disiplinler olan motor+şanzıman seçenekleri (elinde hazır 1.5TDCI + PS var), bagaj hacmi (bi ince stepneye bakıyor), farklı renk iç döşeme seçenekleri (mk3 Mondeo'da vardı), mantıklı donanım paketleri gibi disiplinlerde çuvallıyor ve satış yapamıyor.
  • yolda beyaz sedefli mondeo görmüştüm çok hoş duruyordu. bence gerekli değeri görmüyor mondeo türkiyede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cryin

    segmentinin en iyisi bence

    Bu forum sinirlarinda en iyisi olur ancak.

    "Kimsenin nedense almadigi segmentinin en iyisi"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mondeo gibi bir araç varken insignia gibi tenekelere para verenler var yazık cidden.
  • aborda A kullanıcısına yanıt
    Dizel-otomatik var ama 2.0 motor.1.6 ve aşağısı Dizel-otomatik yok, demek istediniz herhalde.1.5 benzinli motordaki otomatik şanzıman da çok eleştirilmişti.Test programında:Çift kavrama istiyor araç,Aracın konforu ,yalıtımı vs. üst düzey denilmişti.Ayrıca gereken ilgiyi görmüyor demiş te bazı arkadaşlar,Önce bize saygı gösterip,motor-şanzıman kombinasyonunu geniş tutması gerekmezmiydi ford'un?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanjiro Kamado -- 12 Ocak 2018; 12:5:57 >
  • dışı kadar içi heybetli değil maalesef. yine de almayı düşündüğüm araçlardan birisi hala.

    mk3 mondeom vardı, belki o sebepten istiyorumdur. yol tutuşu özellikle o yıllara göre aşırı iyiydi. ön tasarım harika zaten çok agresif, arkası maalesef güncelleme isteyen bir model. bu aralar trafikte sürekli bu kasadan bir mondeo ile karşılaşıyorum, adam sanki beni takip ediyor. nereye park etsem arkamdaki araç aynı. bu gidişle bana aldıracak mondeoyu.
  • Yolda görünce dönüp bir defa daha bakarım.



    Gerçekten segmentinin en iyisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoh etkilenmedim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartmışsınız sanırım.En basitinden mazda 6 bu araçtan çok daha güzel.Aksini düşünende çok fazla çıkmaz diye düşünüyorum her ne kadar tasarım göreceli olsa da.
    Keza talisman ve 10 yıl önce piyasaya çıkmış c5'te bu araçtan güzel bence.Arkası zaten sınıfının en kötüleri arasına rahatlıkla girer...
  • Yolda görüp tekrarı baktıran araç,heybeli gerçekten çok iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz fazla uzun ve kaba bir tasarımı var, kaslı duruyor ve fazla büyük.

    Motor-şanzıman seçeneklerinin tam olmayışı (ülkeye uygun olmayışı) nedeniyle satamadı denmiş, etkisi olabilir ama Avrupada'da 1.6 altı üstü falan diye bir vergi sistemi olmadığı halde, yani 2.0lt dizellerin asıl satıldığı yerlerde bile satışları çok düşük Mondeo'nun. Bu sınıfta artık sadece klasik müşteri kaldı, diğer herkes Suv'lere geçti ve klasik müşteri de Passat'ı tercih etti. Açık söylemek gerekirse Passat D segmenti tamamen domine etti satış olarak. Aslında şu Mondeo'daki sürüş kalitesi, darbe emişi, konforun esamesi yok Passatta, D segmentte tam olması gereken altyapıyı alıyorsun ama kimse teknikalite ile ilgilenmiyor, herkes imaj ve ikinci el peşinde.

    Çoğu marka için artık avrupa VW grup hegemonyasına kaybedilmiş bir kale gibi.
  • Cryin kullanıcısına yanıt
    https://www.ototeknikveri.com/haber/11574/model-bazinda-ekim-2017-otomobil-satis-rakamlari bu siteden bakabilirsin satis rakamlarina. Hangi model kaç adet satılmış diye.superb mondeo ya göre daha fazla tutulmuş ki mondeonun satış rakaminin 8 katı fazla satılmış.😁😁😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süspansiyon konforu ve yol tutuşu harika. Tasarımı çok güzel.

    Bagaj hacmi ve arka diz mesafesi segment standartlarının ise bir hayli altında kalıyor. Fakat genel olarak çok iyi bir araç. Ülkemize ve Avrupa'ya biraz geç gelmişti. Ülkemizde Bu sınıfta otomobil satın almak isteyen insanlar artık otomatik şanzıman arıyor, ve bu aracın benzinli otomatiği 10-11 litre yakıyor. Dizel otomatiği ise yok.

    Fakat yine de otomatik olmayan, 1.6 dizel style boyasız manuelleri 2.elde 1 ay öncesine kadar 85 binden gidiyordu, kısa sürede satıldı bu araçlar.

    Avrupa'da 1.0 EcoBoost 125 hp manuel, ve 1.5 TDCi 120 hp manuel Mondeo'lar satılıyor.

    Türkiye'de dizel isterseniz sadece 1.6 tdci 115lik PSA motoru var.

    Hali hazırda bu araca zaten 1.5 TDCi 120 pslik motor koyulmuş, sen Kuga gibi 1.600 kglık SUV'una dizel otomatik koyuyorsun da, neden şu canım araca koymuyorsun EYY Ford Motor Company? Peki ya sen niye bu hususta diretmiyorsun EYY Ford Otosan?

    Zaten artık böyle bir hamle gerçekleşse bile bu ülkede araç fiyatları akıl ve mantık sınırlarını zorlayan boyutlara ulaştı, 2-3 sene içerisinde 80-90 binlik araçlar 150-160 bin tl oldu. D Segment premium olmayan otomobiller 200 bin tlyi gördü. Yani artık gelse de satış yapması zor Atı alan Üsküdar'ı geçti.




  • Satsa birde, satmasın ikinci eli alınabilir oluyor
  • Genel tasarımı ve çizgileri harika.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mfeker89

    https://www.ototeknikveri.com/haber/11574/model-bazinda-ekim-2017-otomobil-satis-rakamlari bu siteden bakabilirsin satis rakamlarina. Hangi model kaç adet satılmış diye.superb mondeo ya göre daha fazla tutulmuş ki mondeonun satış rakaminin 8 katı fazla satılmış.😁😁😁

    satılsın ya allah allah :D superb nin motor şansıman seçenekleri daha iyi onun etkisi fazla ford türkiyenin saçma sapan motor şanzıman şeçenekleri olduğu sürece az satacaktır 2.0 dizel otomatik mondeo yılan gibi en alınası model o




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.