Şimdi Ara

Mondeo--C4--Linea

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Linea 1.4 fire active plus
    C4 (bir alt kasa)

Araçların fiyatları aşağı yukarı birbirlerine eşit.

Mondeo büyük motor olması ile vergi açısından maliyetli biraz. Aracın ağırlığı da yüksek ama gayet güzel. Biraz da fazla yakıt tüketimi mevcut. Çoğunlukla da otomatik.
    Linea ne kadar fiat olsa da tasarımı güzel. Yakıt açısından da tasarruflu gördüğüm rakamlara bakarsak.
    C4 hacthback olması dolayısıyla bana daha yakın geliyor. Donanım açısından da fiyatlarına göre gayet iyi.

Benim burdaki sorum kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazarlarsa sevinirim ve hangisini seçmem konusunda da fikir verirseniz de olur. Mondeo yakıt vergi gibi sebeplerden ötürü biraz maliyetli olucak gibi bu sebeple çok yakında değilim bunu da belirtmek istedim.

• 1.4 fire 77 beygir güç sunar ve pek bir şey beklememek gerekir. lpg'ye uyumludur. active plus donanım seviyesi de idare eder ama bu yargı kişiden kişiye değiştiği için size kalmış bir şey.

c4'ün yüzü eskimiş geliyor bana. ayrıca direksiyonuyla ilgili derin araştırma yapmanızı öneririm.

bence mondeo 2.0 tdci ghia araştırın. hemen satabilmek gibi bir derdiniz yoksa, harika bir otomobildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliUmut07

1.4 fire 77 beygir güç sunar ve pek bir şey beklememek gerekir. lpg'ye uyumludur. active plus donanım seviyesi de idare eder ama bu yargı kişiden kişiye değiştiği için size kalmış bir şey.

c4'ün yüzü eskimiş geliyor bana. ayrıca direksiyonuyla ilgili derin araştırma yapmanızı öneririm.

bence mondeo 2.0 tdci ghia araştırın. hemen satabilmek gibi bir derdiniz yoksa, harika bir otomobildir.

bencede mondeo içlerinde en iyisi ancak vergisi yıllık 1000tl ve yanlış hatırlamıyorsam şehir içi 11.2 litre yakıt tüketimi mevcut ki bu diğer 2 aracı 2 ye katlıyor yani maliyet açısından uzun vadede çok götürüsü var. Hemen satma gibi bi derdim yok kullanıcam uzun bir süre neredeyse sadece şehir içi kullanım olucak.

linea uygun gibi geliyor. Şunuda belirteyim hız yapmayı pek sevmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: pislickx

quote:

1.4 fire 77 beygir güç sunar ve pek bir şey beklememek gerekir. lpg'ye uyumludur. active plus donanım seviyesi de idare eder ama bu yargı kişiden kişiye değiştiği için size kalmış bir şey.

bencede mondeo içlerinde en iyisi ancak vergisi yıllık 1000tl ve yanlış hatırlamıyorsam şehir içi 11.2 litre yakıt tüketimi mevcut ki bu diğer 2 aracı 2 ye katlıyor yani maliyet açısından uzun vadede çok götürüsü var. Hemen satma gibi bi derdim yok kullanıcam uzun bir süre neredeyse sadece şehir içi kullanım olucak.

Alıntıları Göster
    Ford

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkmavy

Ford

Alıntıları Göster
    mondeo
    yandan hızlı bir araba geçince, rüzgar esince, ilk kez gittiğiniz bir yolda hızlıyken kendinizi bir anda sert bir virajda bulduğunuzda vs. vs. yol tutuşunun farkını
    gaza basınca hızlanmaya başladıkça veya bozuk yollarda giderken huzurla müziğinizden başka sesler duymayarak yalıtımının kalitesini
    şehir içinde park yeri bulup bu araba buraya sığar mı diye düşünürken bindiğiniz arabanın ne kadar geniş ve rahat olduğunu anlarsınız Aslında bu arabaya bindikten sonra değil bu arabadan sonra başka arabalara binince anladım ben mondeonun kalitesini. Tayini çıkanın evden gitmesiyle ne yapıcaksın hem kocaman hem büyük motorlu arabayı deyip babama linea ayarında bir araba aldık mondeodan sonra ama benzinlikle olan ilişkiler dışında mondeomuzu çok sevdiğimiz bir yakınımızı kaybetmiş gibi anıyoruz 2004 ve üzeri ve ghia değil ghia X bir mondeo alıp lpg ile kullanmanızı tavsiye edebilirim size. deri direksiyon ve dijital klimalı arabanın full sanıldığı bir ülkede ghia-x bir mondeoya tapılmalı bence listenizdeki araçlar kadar az yakmayacaktır biliyorum ama mondeo bir başkadır vergi olayında da kasko bedelinin %5 ini aşmasından dolayı bir alt dilimden yani 1800-2000 cc yerine 1600-1800 cc üzerinden vergilendiriliyor başvurunuzla bilginiz olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: MecEngineer

mondeo
    yandan hızlı bir araba geçince, rüzgar esince, ilk kez gittiğiniz bir yolda hızlıyken kendinizi bir anda sert bir virajda bulduğunuzda vs. vs. yol tutuşunun farkını
    gaza basınca hızlanmaya başladıkça veya bozuk yollarda giderken huzurla müziğinizden başka sesler duymayarak yalıtımının kalitesini
    şehir içinde park yeri bulup bu araba buraya sığar mı diye düşünürken bindiğiniz arabanın ne kadar geniş ve rahat olduğunu anlarsınız Aslında bu arabaya bindikten sonra değil bu arabadan sonra başka arabalara binince anladım ben mondeonun kalitesini. Tayini çıkanın evden gitmesiyle ne yapıcaksın hem kocaman hem büyük motorlu arabayı deyip babama linea ayarında bir araba aldık mondeodan sonra ama benzinlikle olan ilişkiler dışında mondeomuzu çok sevdiğimiz bir yakınımızı kaybetmiş gibi anıyoruz 2004 ve üzeri ve ghia değil ghia X bir mondeo alıp lpg ile kullanmanızı tavsiye edebilirim size. deri direksiyon ve dijital klimalı arabanın full sanıldığı bir ülkede ghia-x bir mondeoya tapılmalı bence listenizdeki araçlar kadar az yakmayacaktır biliyorum ama mondeo bir başkadır vergi olayında da kasko bedelinin %5 ini aşmasından dolayı bir alt dilimden yani 1800-2000 cc yerine 1600-1800 cc üzerinden vergilendiriliyor başvurunuzla bilginiz olsun

Alıntıları Göster
    linea

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

linea

Alıntıları Göster
    önceliğiniz konfor ise tereddüt etmeden mondeo alın. ancak yakıt benim için önemli diyorsanız muhakkak c4 alın. lineanın bu secenekler arasında tek avantajı ucuz parça ve yıllık bakım maliyeti olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    corolla | megane
    19 yıl önce açıldı
    i20 - Clio - Fiesta - Corsa ?
    5 ay önce açıldı
    A3-civic-308
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-38F9BBB0B

önceliğiniz konfor ise tereddüt etmeden mondeo alın. ancak yakıt benim için önemli diyorsanız muhakkak c4 alın. lineanın bu secenekler arasında tek avantajı ucuz parça ve yıllık bakım maliyeti olur.

Alıntıları Göster
    lineanın yakıtı kullanıcısına göre çok değişiyor.Nasıl kullandığınızla alakalı, gönlüm ford der ama mantığım yüzü daha yeni 2.eli yedek parçası ve bakım maliyetleri sebebiyle, fiat linea derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan74 -- 16 Şubat 2013; 9:20:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkan74

lineanın yakıtı kullanıcısına göre çok değişiyor.Nasıl kullandığınızla alakalı, gönlüm ford der ama mantığım yüzü daha yeni 2.eli yedek parçası ve bakım maliyetleri sebebiyle, fiat linea derim.

Alıntıları Göster
    ufak bir hesaplama yaptım. kabaca 4,50 den alırsak hepsinde yakıtı ve ayda 500 km yapacağımı varsaydım

Mondeo 10,2 şehir içi tüketim 229.5 TL vergi bir arkadaş 1601-1800 den demiş 672 TL
    Linea 8,2 den 184.5 TL vergi 361 TL
    c4 6,1 den 137 TL vergi 361 TL

yakıtlar aylık ve varsayım üzerinden ama eşit şartlarda ve görüyorum ki c4 ü 2 ye katlayacak neredeyse mondeo. Vergide de aynısı geçerli aynı şeyler bakımlarında da mevcut mudur çünkü zaten düşük km li mondeo bulmak imkansız ancak yenilerde onlarda yüksek fiyattalar baya. Kısaca gönlüm ford dese de mantığım diyemiyor. Mondeoyu burada tercih etme sebebim performansı olucak tabiki ancak bir arkadaş lpg ile yakıtı çözebilirsin demiş. Mondeoyu burda diğerlerinden farklı kılan performansı düşmez mi lpg takılırsa bu araca. Fire linea için çok uygun lpg ama mondeo için de geçerli mi bu kriter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pislickx -- 16 Şubat 2013; 11:56:12 >

• quote:

ufak bir hesaplama yaptım. kabaca 4,50 den alırsak hepsinde yakıtı ve ayda 500 km yapacağımı varsaydım

Mondeo 10,2 şehir içi tüketim 229.5 TL vergi bir arkadaş 1601-1800 den demiş 672 TL
    Linea 8,2 den 184.5 TL vergi 361 TL
    c4 6,1 den 137 TL vergi 361 TL

yakıtlar aylık ve varsayım üzerinden ama eşit şartlarda ve görüyorum ki c4 ü 2 ye katlayacak neredeyse mondeo. Vergide de aynısı geçerli aynı şeyler bakımlarında da mevcut mudur çünkü zaten düşük km li mondeo bulmak imkansız ancak yenilerde onlarda yüksek fiyattalar baya. Kısaca gönlüm ford dese de mantığım diyemiyor. Mondeoyu burada tercih etme sebebim performansı olucak tabiki ancak bir arkadaş lpg ile yakıtı çözebilirsin demiş. Mondeoyu burda diğerlerinden farklı kılan performansı düşmez mi lpg takılırsa bu araca. Fire linea için çok uygun lpg ama mondeo için de geçerli mi bu kriter.

Alıntıları Göster
    c4 ün konforunu ve yalıtımını yabana atmayın. mondeo eski yıl olması dezavantajı olabilir. birde klasik ford yalıtım zaafiyetine dikkat edin

• Bir türlü karar veremedin hangi aracı alacağına arkadasım.
    Eğer ikinci el kaygın yoksa ve fazla km yapmıyorsan mondeo derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Bir türlü karar veremedin hangi aracı alacağına arkadasım.
    Eğer ikinci el kaygın yoksa ve fazla km yapmıyorsan mondeo derim ben.
    Linea hariç seç birini dostum.Ekonomi daha önemli dersen c4 al
  • quote:

quote:

linea alacaksanız, dynamic plus ya da emotion almaya çalışın. 1.4 motor ile sunuluyorlar mı, emin değilim ama?

• quote:

yakıt ve vergi konularına takılan vatandaşın 8 yaşındaki mondeoyla işi olmaz.
    Eğer bagajı geniş büyük bir araç istiyorsan lineayı al.
    Yok daha kaliteli konforlu araç istersen c4ü alırsın.
    Yakıt olarak da ikisine de lpg uygulanabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

yakıt ve vergi konularına takılan vatandaşın 8 yaşındaki mondeoyla işi olmaz.
    Eğer bagajı geniş büyük bir araç istiyorsan lineayı al.
    Yok daha kaliteli konforlu araç istersen c4ü alırsın.
    Yakıt olarak da ikisine de lpg uygulanabiliyor.

c4 ün hangi modelini önerirsiniz donanım açısından iyi olan. Örnekle 4 cam elektrikli değilse mümkün değil almam o arabayı.
  • quote:

c4 ün hangi modelini önerirsiniz donanım açısından iyi olan. Örnekle 4 cam elektrikli değilse mümkün değil almam o arabayı.

sx pk ve comfort modelleri gayet doludur c4lerin.
    Umduğunuzdan fazlasını bile bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MecEngineer

mondeo

Mondeo ancak bu kadar iyi tarif edilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Orijinalden alıntı: shadowgeist

sx pk ve comfort modelleri gayet doludur c4lerin.
    Umduğunuzdan fazlasını bile bulabilirsiniz.

donanım olarak bu fiyatlardaki en iyi araç sanırım c4 sanırım tercihim bu olucak ayrıca en az da yakanı bu. Hem uygun hem donanımı iyi olunca insan sormadan edemiyor neden diye sizce neden kötü yanları nelerdir.
  • quote:

insan sormadan edemiyor neden diye sizce neden kötü yanları nelerdir.

Başka bir arkadaşa vermiştim bu tavsiyeyi,biraz kırpıp c4e uyarlayarak sana da söyleyeyim.
    citroen alacaksan sana eski bir c3 kullanıcısı ve tomarla citroen kullanmış biri olarak kısa bir bilgilendirme yapayım.
    -yetkili servisle selamı sabahı keseceksin(adamın ciğerini sökerler).
    -Özel servislerde parçalarını yarı fiyatına bulursun citroenlerin,ve kolay kolay parça sıkıntısı çekmezsin.
    -her türlü bakımı özel serviste yaptıracaksın.
    -Apaçi gibi araba kullanırım Şumayerim hağnnn huğnnn diyorsan,yollar bozuk nolacak girerim 80le çukura diyorsan citroenle selamı sabahı keseceksin.
    -arabanın deposunu hiç bir şart ve surette ağzına kadar doldurmayacaksın,illa ki 10 litre kadar pay bırakacaksın(bu tavsiyeme uymayıp benzin şamandırasını çatlattı babam,serviste 560 lira istediler özelde 250tl ye halloldu).
    -arabanın bakımını aksatırım amanda ne olacak canım 2 bin km geçse bunun bakımı falan diyorsan aynı şekilde selamı sabahı keseceksin.
    -Arabayı alırım almadan satarım çok pis galericiyimdir diyorsan yine selamı sabahı keseceksin.
    Bu saydığım özellikler sende yoksa c4 güzel arabadır,hayrını gör.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferdurukan

c4 ün konforunu ve yalıtımını yabana atmayın. mondeo eski yıl olması dezavantajı olabilir. birde klasik ford yalıtım zaafiyetine dikkat edin

klasik ford yalıtımından kastınız bir fiesta - focus ise mondeo dışında bindiğim fordlarda ses dinlemekten başım ağrıyor doğru ama mondeo onlardan kat kat iyi. hele ki bahsi geçen kasalardan dizelinin sesini dışarıdan bir duysanız traktörden beterdir (abartmıyorum) ama kapıyı kapatıp içine oturunca yüksek devir çevirmezseniz hayrete düşürecek kadar yalıtabilir o motor sesini. yol-lastik-rüzgar vs. ne tür sesler geliyorsa aklınıza focus vs. diğer fordlara göre oldukça iyidir mondeolar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.