Şimdi Ara

Modemi bilgisayara nasıl tanıtırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • P4 1.7 bilgisayarımda Windows XP yüklü.Apache modemi cd'sinden başarıyla yükledim. Fakat Bilgisayara tanıtanadım.Donanım sihirbazını kulladım.Kayıtlı modül bulunamadı mesajı çıkıyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

• AYGIT YÖNETİCİSİNDEN MODEMİ BULABİLİYORMUSUN EĞER BULABİLİYORSAN SÜRÜCÜYÜ YENİDEN YÜKLE SEÇENEĞİ İLE O YÖNERGE ÜZERİNDEN TEKRAR YÜKLE ÇALIŞACAKTIR MUTLAKA
  • cd sürücüye tak aygıt yöneticisinden modemi bulup yeniden yükle de ordan gözat gelecek gözattan cd içine gir driver winxp bulup göster onayla dogru cd'yi taktıysan sorun olacağını sanmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratKılıç -- 29 Haziran 2005, 10:17:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuratKılıç

cd sürücüye tak aygıt yöneticisinden modemi bulup yeniden yükle de ordan gözat gelecek gözattan cd içine gir driver winxp bulup göster onayla dogru cd'yi taktıysan sorun olacağını sanmam

• quote:

Orjinalden alıntı: ado1973

AYGIT YÖNETİCİSİNDEN MODEMİ BULABİLİYORMUSUN EĞER BULABİLİYORSAN SÜRÜCÜYÜ YENİDEN YÜKLE SEÇENEĞİ İLE O YÖNERGE ÜZERİNDEN TEKRAR YÜKLE ÇALIŞACAKTIR MUTLAKA

Aygıt yöneticisinde yüklü modemler diyor dfakat hiçbir modem göstermiyor.
  • sürücü yüklüyse, modemi kaldır tekrar başlat pc yi otomatik tanır yol sorarsa inf mi neyse işte o dosyanın yolunu göster cd den gerisini kendi toplar.
  • Driver de sorun olabilir , xp driveri olduğuna emin misin ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar şuan evde söylediklerinizi uygulayamıyorum.Fakat hepsini not alıyorum.(malumunuz evde internet bağlantısı olmadığı için) Eve gidince inşallah hepsini deneyeceğim.Başka alternatif fikri olan varsa bekliyorum.
    Birde avermedia tv kartı var oda daha önce çalışıyormuş, fakat şuan çalışmıyor.Onu da yükledim, o da hata verdi.Zannedersem internet bağlantısı olsa tv kartı firmasının sitesinden girerek yükleyebileceğim.Bu konuda da önerilerinizi bekliyorum.Saygılarımla
  • önce tüm kurulu modem sürcülerini ve programlarını kaldır.Sonra bilgisayarını yeniden başlat karşına yeni aygıt bulundu mesajı gelecek gelmez ize modemin iyice anakrtın üzerindeki pcı yuvasına oturduğundan emin ol..Tunlar tamam ise ve karşına yeni aygıt bulundu ibaresi geliyorsa Xp ile uyumlu driver cd si (modemi yeni aldı isen kesin vardır) yerleştir ileri ileri başka birşey yok..Aygıt bulunacak ve tanıanacaktır..modem sürücüsünün uyumlu olduğundan emin değilsen yada sürücü yü bulamıyorsa başka bri yerden sürücünün güncel halini edinmen gerekir..
  • Centerland Dostum, zaten modem bilgisayarda takılı;
    1-Yeni aygıt bulundu mesajı modem yeni takıldığında gelmez mi?
    2-Tüm modemle ilgili proğramları kaldırdığımda sistemde bir yaratmasın?
    3-Modemi yeni almadım fakat orjinal cd'si var, ona rağmen güncel olanını aramam gerekir mi? Saygılar
  • 1. Modem siteme takılı olması sistem tafından görüldüğü anlamına gelmez.Aygıt yerinde çıkmış olabilir.Kesin bu mesajı alman için modem ile ildili tüm sürücüleri kadırman gerekir.Hatta üretici firmanın cdsinde bunu için bir yazılımda olması gerek diye hatırlıyorum..Uninstalldriver gibi bişey yazıyordu..Sonra bilgisyarını yeniden başlat açılışta gömesini bekle..Eğer xp gibi bir işletim sistemi kullanıyorsan ürünlerin sürücüleri xp veya 200 onaylı olmak zorunda yoksa çalışmaz.Ayrıca modem görsede yüklesede özellikle apachelerde olur hata user manual de bu önemle bilirtilmiştir.Modem statik eletriğe hassastır.Yağmurlu havalarda bile off olma ihtimali varıdır.Tlefon hatından zarar görmüş modemler garanti dışıdır diye..Neyse bunlar son ütopik teşhisler..Sen dediğim sıralama ile yaprsan en ezında birkaç aşamayı elemiş oluruz..İşletim sitemine hiç bir zararı yoktur yaptığın işlemin..

• Dediklerini eve gidince deneyeceğim.Üçüncü mesajımda bahsettiğim tv kartı konusunda bir fikrin var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinbad1969 -- 29 Haziran 2005, 12:58:56 >
  • Arkadaşlar modemle ilgili bütün programları sildim."Yeni aygıt bulundu" uyarısı geldi.CD’yi taktım.Bulamadı.Daha sonra program ekle kaldıra gelerek oradan yüklemeye çalıştım.Nitekim yükledim ve İnternet’e çok yavaşta olsa bağlandım, fakat bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra yine "yeni aygıt bulundu" uyarısı geldi ve İnternet’e bağlanamadım. Denetim masasından modemlere baktım,orada modemin kayıtlı olduğunu gördüm. Fakat bağlanmadı.Çıkan uyarıda "modem meşgul yada erişilemiyor" diye bir uyarı çıkıyor.2-3 sefer bağlandım ve her bilgisayarı kapayıp açışta bağlantı kesiliyor.
  • Modemi tamamen kaldır.
    Daha sonra makineyi aç ve başka bir pci slota tak.
    Sonra windowsu aç.
    Modemi 1 defa kur ve restar et.
    Restart bilgisayarım-özellikler-donanım-aygıt yöneticisi-ve modemi bulup sağ tuşla tıkla
    Sürücüyü güncelleştir se ve cdyi takıp cdyi gösterr
    Modem kurulur böylece...
  • Hocam yardımın için sağol fakat bazı anlamadığım terimler var.Restart sanırım yeniden başlat, pci slota nedir ne işe yarar ben, yapabilirmiyim açıklarsan sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinbad1969

Hocam yardımın için sağol fakat bazı anlamadığım terimler var.Restart sanırım yeniden başlat, pci slota nedir ne işe yarar ben, yapabilirmiyim açıklarsan sevinirim.

pc ni açtığın zaman bahsi geçen modemin takılı olduğu yere pcı denir onun aynısından hemen altındea yada üstünde bir tane daha mutlaka boşta vardır ( umarım) yani genel maksat şu;mevcut modemimizi şu an takılı olduğu yuvadan çıkartıp o yuvanın aynısı olan hemen altta yada üstteki yuvaya takıyoruz tabi bu işlemi yapmadan önce pc de yüklü tüm modem sürücülerini kaldırıyoruz hatta program ekle kaldırın yanı sıra ne olur ne olmaz diye bir kere daha arttır modemle ilgili bişii kalmışmı diye

ikinci aşamada modemimizi yer değiştirdikten sonra pc mzi açıyoruz masa üstündeki bilgisayarım imgesinin üstünde sağ tıklıyoruz özelliklere giriyoruz aygıt yöneticisini açıyoruz orada muhtemelen yanında sarı soru işareti olan bir yer göreceksin işte o senin henüz sisteme tanıtılmamış olan modemin bu modem üzerinde çift tıklıyoruz ve sürücüyü güncelle diyoruz modemimizin cd sini cd roma yerleştirip tamam diyoruz bundan sonrası makinanınkendisine kalmış bişii dostum
    eğer sistematik bir sorun yoksa modemin sağlıklı bir şekilde çalışması lazım

bu arada bişii dikkatimi çekti kapatıp açtıktan sonra giremiyorum dedin ya ?? acaba pc yi kapatıp açtıktan sonra sistemde unuttuğu başka şeylerde varmı
    eğer öyleise bios pilin zayıflamışda olabilir
    kolay gelsin gelişmelerden haber ver
    saygılarü

• Sn.ado1973 şuan bilgisayarın yanın da değilim fakat dün akşam senin dediğin gibi modemle ilgili herşeyi silmeye çelıştım.Ara buldan tarattım.11-12 tane dosya çıktı fakat bunların hepsini silmem mümkün olmadı.Silinmiş gözüküyor fakat sonra tekrar tarattığım zaman sistem aygıtında 4-5 dosya daha bulunuyor.Bu şartlaarda dediğini yapmak anladığım kadarıyla sakıncalı.
    Başka proğramlarda mesala tv kartınıda ve basit sistem denetleyicisini de(adından tam emin değilim) yeni aygıt bulundu CD'sini tak diye uyarı geliyor.Ama onlarda yüklenmedi.Pille ilgili sorun olduğunu pek sanmıyorum.Çünkü modem yüklemeleri pek sağlıklı olmamıştı.Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.