Şimdi Ara

Modem vs Router Hk Soru - Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    O kadar şey bilmemize rağmen bu konuda cahil olduğumu farkettim. Vodafone'un verdiği dandirik HG255S modemi bu dönemde yoğunluk olduğu için değiştirmek istiyorum. Fiber'im daireye kadar gelen türden değil, duvardaki ethernet çıkışı aracılığıyla alıyorum. Bu noktada okuduğum şeyler arasında router alsam eğer yeterli mi yoksa daireye kadar gelmediği için modem alarak içindeki çeviriciye ihtiyacım var mı anlayamadım kesin olarak. Wan'a direk bağladığım için tek başına router alsam yeter sanırım ama emin olmak istedim.

    Bir de router öneriniz varsa alabilirim. 1+1 evde kullanacağım duvardan ötürü 5ghz kaybım oluyor iç odada, iyi bir anten yararıma olacaktır. Ek olarak modeme kablolu olarak xbox ve 4k tv bağlı. Yani olası durumlarda modeme en az 4 cihaz bağlı olacak gibi düşünebiliriz. Hattım 100mbit ek olarak, belki ona göre öneriniz olur. Router yeterli ise aşağıdaki modele bakıyorum ama 500 civarı cihazlara da bakabilirim; hatta arkası dolu önerilerle daha yukarı da çıkabilirim açıkçası. Genel olarak okudum forumu ,ama bütçe sebebiyle giriş modelleri tercih edildiği için sormak istedim. Yoğun 4k yayın, oyun ve iş için kullanılıyor internet bu arada, yani ping ve sinyal gibi konular da hız kadar önemli benim için. Torrent kullanmıyorum ama modemde dahili vpn kurulumu yapabilsem veya benzer manuel müdahaleler varsa araştırarak öğreneceğim onlar da iyi olacaktır.
    https://www.zyxel.com/tr/tr/products_services/AC1200-MU-MIMO-Dual-Band-Wireless-Gigabit-Router-NBG6615/

    Şimdiden teşekkürler :)

    Cevap veren olmadı ancak ben cevap arayanlar için yazayım

    -Sadece router özelliği olan modemler eve kadar fiber gelen ve gpon cihazla ethernete çevrilen evler için de, duvardan ethernet çıkışını direk alan evler için de yeterli.
    -Keenetic Viva modemi tercih ettim. Yazılımsal zenginlik ve f/p oranını dikkate aldım açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaBarisC -- 20 Nisan 2020; 10:49:6 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.