Şimdi Ara

Modem Kurulumu ve Ayarlarını Yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Modem Kurulumu ve Ayarlarını Yapma
    Bu yazımda modem kurulumu ve ayarlarını yapma , wifi şifresini belirleme vs. bu tarz konulardan bahsedeceğim. Modemi yeni almış olabilirsiniz , fabrika ayarlarına döndürmüş yani hard reset atmış olabilirsiniz. İşlem sırasını takip ettiğinizde herhangi bir sıkıntı yaşamadan kurulumu ve ayarları tamamlayacaksınız.


    Modem Kurulumu
    Öncelikle internet hattınızın abone olduğunuz firma tarafından aktif edildiğine emin olun . Çünkü aktif değilse diğer işlemlerin hiçbiri sonuç vermeyecektir. Eğer eminseniz devam ediyoruz. Modemin fiziksel kurulumunu %99 ihtimalle gelen ekipler yapıyor o yüzden o kısımdan bahsetmiyorum.Eğer modeminizin kutusu elinizde mevcut ise orada kuruluma başlamanız gereken adres , kullanıcı adı ve şifre yazacaktır. Eğer elinizde mevcut değilse ;

    Türk telekom modemlerde bu bilgiler genelde ;

    quote:

    Adres : 192.168.2.1 , 192.168.1.1 , 192.168.1.2

    Kullanıcı Adı : admin Şifre : ttnet

    Kullanıcı adı : admin Şifre : admin

    Kullanıcı adı : admin Şifre :12356


    şeklinde olur. Adres kısmındaki değerlerden size uygun olanı tarayıcıya yazıp mesela 192.168.2.1 yazdınız ve karşınıza giriş ekranı geldi. Kullanıcı adına admin , şifreye de ttnet yazdınız ve giriş yaptınız. Sol menüden Kablosuz'a tıklayıp modem isminizi ve şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Aşağıdaki resimde ok işareti ile gösterdim.

    Modem Kurulumu ve Ayarlarını Yapma


    Bu işlemden sonra wifi aracılığı ile internete bağlanmayı deneyin , eğer bağlandıysanız tebrikler kurulumu başarıyla tamamladınız.

    Eğer şifre belirlemenize rağmen internete bağlanamıyorsanız ;
    Modeminizin DSL ışığını kontrol edin. Eğer yanmıyorsa önce modeme bağlanan kabloları kontrol edin. Kabloların bağlantısından emin iseniz servis sağlayıcınız ile iletişime geçin , internetiniz henüz aktif edilmemiş olabilir.

    Eğer DSL ışığı yanıyorsa ve bağlanmıyorsa
    Bu durumda TTNET kullanıcı adı , şifre bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Sol menüden Hızlı Kurulum 'a girmeniz gerekmektedir. Bu kısımda aşağıda kare içine aldığım alanları doldurmanız gerekmektedir. Eğer bu bilgileri bulamıyorsanız hizmet numaranız aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

    Modem Kurulumu ve Ayarlarını Yapma


    İnternet kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenmek için 6606’ya SIFRE yazarak boşluk bıraktıktan sonra mesaja hizmet numaranızı ekleyerek gönderebilir, internet kullanıcı bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Yani şu şekilde olacak

    SIFRE hizmetnumarası

    bu mesajı 6606’ya göndereceksiniz. Daha fazlası için ttnet kullanıcı adı şifre öğrenme makalesini okuyabilirsiniz.

    Umarım faydalı olmuştur.

    kaynak : https://www.burakgultekin.com.tr/genel/modem-kurulumu-ve-ayarlarini-yapma/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.