Şimdi Ara

Moddy's: Türkiye'nin Sert Bir Şekilde Devalüasyona Uğrama Olasılığı Çok Yüksek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
1
Favori
15.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
168 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaten 5 yılda 4 e katladı dolar. :) Yetmez ama evet demişler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moddys kapatılmalı yöneticileri yargılanmalıdır.

    Yerli ve milli mudis göklerde.

  • Pes yahu. Bürokratlar ve çocukları süper lüks hayat yaşarken hala milliyetçilik rüyası görüp karın tokluğuna çalışmak isteyen bir sürü insan var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    görünen köy klıvauz istemiyorda ama biraz daha zamanı var gibi şu sıralar dünya zorda zaten tüm dengeler alt üst,global kriz kapıda tabi ilk başata bizim gibi kendi yağında kavrulan ülkeler daha fazla etkilenir sonra sıra büyük balıklara gelir..

    Kendi?

    Yağında?

    Kavrulan?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vollkan59

    Kara tellallar (moddy) iş başında.

    Diğer ülkelerde durum ne? Bakınız Fransa'da bir lastik fabrikası kapanma kararı alıyor, Fransız hükümeti kapanmasın diye yalvarıyor!

    Pandemi sürecini görmezden gelip, ülkemize haksızlık yapılıyor. Bu sene Turizm den geliri de yok sayılır, geçen yıla göre.

    Her sene Türkiye batıyor! ama ne hikmetse bayrağımız hep dalgalanıyor...

    Bayrağımız dalgalanıyormuş, millet aç aç..


    İhalelerden nemalanan, vergi borçları silinen ve onların ufak ufak beslediği yandaş kitle halinden memnun olur tabii. Bunda beis görmüyorlar, kendilerini desteklemeyen kesimden vergi alırken "gavurun parasını kardeşlerime dağıtıyorum" algısı ile sevap point kazanıldığı da düşünülüyor. Belki kendi içinde haklı hissedebilir, dün işsizken bugün yakın durduğu cemaat sayesinde kendisi, abisi, kardeşi iyi kötü bir işe giriyor, karnı doyuyor. Peki diğerleri? Devletin vatandaşa yaklaşması böyle mi olur? Böyle olursa sonu şimdi FETÖ dedikleri, dün elini eteğini öptükleri gibi olur. Dün nurcular, bugün Süleymancılar, Menzil'ciler vs vs. Yöntemleri, vs farklı olabilir ama nihai olarak devlete yaklaşıp kendi takipçilerini iyi yerlere getirmek, başkalarının vergilerinden haksız olarak öncelikle faydalanıyorlar, kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyorlar ve devlet buna göz yumuyor, bilakis destekliyor.


    Yanlış da anlaşılmasın, gidip Moddy's vs savunmuyorum. Sen ülkeyi 20 senedir yönetiyorsun, bir şeyin de sorumluluğunu al arkadaş, 20 senede ülkeyi "dış güçler"in elinden alamıyorsan, hata dış güçlerde değil, sendedir.


    İngilizce'de güzel bir kelime var, "accountability", Türkçe karşılığı "hesap verebilirlik". Kim yaptığının hesabını veriyor?


    Damat çıkmış, "ekonomi beklentilerden de iyi olacak" diye dalga geçiyor açık açık. Dün 80 bine aldığın araba olmuş 250 bin.


    Hesap vermeye gelince, "dıjj güçler, kılışdarr SGK'yı batırdı".. ne anlatıyorsun..


    Takkeyi önümüzde koyup az düşünelim.


    Fransa örneğinde - her ülke pandemide sıkıntı yaşıyor, ama bu yokmuş gibi yapıp "aslında bizim her şeyimiz harika, yok mu bu Moddy's, hııı" demek ayıptır.


    Git İngiltere'de vatandaşı olmasan bile, çalışma iznin varken pandemi sebebiyle gelir kaybına uğruyorsan devlet normal gelirinin 80%'ini karşılıyor.


    Bizde neden yapamıyoruz? Dıjj güçler değil, dolar üzerinden borçlanıyoruz, cepten verip yaptırsak daha ucuza olacak köprüleri DOLARLA garanti verip seve seve ödüyoruz, bunu ödeyebilmek için TL satıp DOLAR almamız gerekiyor.. aaa bakın, dolar niye arttı, anlaşılabiliyor mu? Bir de bu sözleşmelerde anlaşmazlık olduğunda İngiltere mahkemeleri yetkilidir diye belge imzalıyorsun.. Tabii tatlı para.. Bunu imzalayanlar nerede, hani hesap verebilirlik? Benim çalışıp alnımın teriyle ödediğim vergiyi çarçur etmek bu kadar kolay mı?





  • kaldırımlarda park edecek yer yok,kafeler dolu,avmlerde kuyruk var,otoparklar dolu,tatil gelince otellerde yer yok, şehirdeki gece kulüplerine rezervazyon olmadan girilmiyor, benzinliklerde sıra var,marketlerden millet poşet poşet alıyor,herkeşin elinde aypon var,caddeler lüks arabalardan geçilmiyor,halkpazarlarında iğne atsan yere düşmez,ramazan gelince pide kuyrukları var,millet şans oyunları için sıraya giriyor,starbuckslarda bi kahveye 15 20 lira veriyoğlağ,blek frideylerde alışveriş yapıyorlar,evde yemek yapmayıp konserve alıyorlar, herkes poşeti parayla alıyor, krismislerde çam ağaçları yok satıyor,pazar günleri sinemalarda bilet kalmıyor,ikinci el arabalara talep patlaması oldu fiyatlar yükselmek zorunda kaldı, kargolarda yoğunluk var,ilan sitelerinde bir sürü iş var millet beğenmiyor, her evde elektrik var,herkesin interneti var, herkesin sosyal medya hesabı var,eskiden fırın yoktu buzdolabı yoktu,yol yabdı,köprü yabdı, avrupada 1 tane domatesi kaç yurolara alamazsınız,belçika'da elmayı daneĞleğyn alıyorlar, çoluk çocuk gurbette büyüdü yoksa bizde döneceğiz vatana, kiraya 1000 öööğğyro mutfağa 500 öğğyroo veriyoruz yaşamaya para kalmıyor alamanya'da, nusret'in restoranı hep kalabalık,spor salonlarında yer yok,sanayideki araba tamircilerinde sıra beklemekten yorulduk, her sömestrede tatile gidiyorlar ,yaz gelince hep düğün var,hastanelerin yenidoğan birimlerinde yoğunluk var,forumun araba bölümü çok aktif, bayramlarda çikolata ve şeker yok satıyor, lcw de sıra kavgası var, her asgari ücretlinin elinde 5000 TL lik telefon var, eskiden kontörlü paket alınırdı şimdi herkesin faturalı hattı var, araba bayilerinde sıfır araç yok, virüs salgını olunca kolonya kuyrukları oluştu, Kurban bayramında herkes peynir ekmek gibi kurban alıyor, çoğu ailenin 3 arabası var, millet okulları beğenmiyor da çocuğunu özel okullara gönderiyor, hurdacılar çöpleri atv ile topluyor,avrupa'da benzini tl çevirince burası daha ucuz,iskandinav ülkeleri battı,avrupadan ilerdeyiz,almanya kıskanıyor, abd çıldırıyor, rusya panikliyor, hollanda 3.havalimanını çekemiyor,herbişeylerimiz 4x4 ama bir bakıyorum hâlâ bağzılarımız namkör



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 23 Eylül 2020; 10:14:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu volki tolki de kerimden sonra en büyük saçmalayan ve hayal dünyasında yüzen bir vaka valla.. Ki kerim bile bu sefer saçmalamaktan utanmışken..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 23 Eylül 2020; 15:1:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt

    senin o otellerde gördüğün restaurantlarda gördüğün ülke nüfusunun %1 i bile değilken %99 unun aç gezdiği gerçeğini değiştirmez.


    Zengin daha zengin , fakir daha çok daha fakir. ortası kalmadı. Fakirleştik. Fakirleştin. hala otel restoran bıdı bıdı. Bitmediniz. Ama eve ekmek götüremicek duruma gelince bitersiniz o da çok uzak değil zaten.

  • bunlar hasta ya başka açıklaması yok bence zenginleri izleye izleye kendilerinide zengin sanıyorlar bu ülkede zengin sayısı fakir sayısından kat kat düşük avmlerde gördüğü insanlar girip avmiyi talan etmiyor izlemeye gezmeye bir kahve içmeye gidiyorlardır her avmye giren kişinin teknosadan 10 bin tllik konsol aldığını sanıyorlar şuana bakarsan euro dolar artmış bu duruma getirenleri eleştirmek varken bu duruma getirenleri savunmaya geçiyorlar çünkü reziller insanlıktan çıkmışlar akplilerin insan olma ihtimali sıfır artık zombileşmişler milletin 10 bine alması gereken araba 100 bin olmuş bir kaçı alıyor diye ekonomi harika sanıyorlar kendilerinin bisikleti bile dahi yokken abi millet araba alıyor sen alabiliyor musun millet avmlerde para saçıyor sen saçabiliyormusun millet cafelerde restorantlarda geziyor aç değiller diyor kendisi gezebiliyor mu ailesini alıp bir restoranta götürebiliyor mu varmı onda o para olabilir di ama o parasının çöp olmasını seçti akpye inanarak din için oy vererek ! dinleri batsın bunların dinleri





  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Oteller full içkili restoranlar full sokaklar arabadan geçilmiyor

    herhalde dolu olacak! diger ulkelerde de benzeri! bir grup insan bu mekanlara gidebiliyor diye buyuk bir cogunlugun yasadigi rezilligi, yoksullugu, ulkenin icinde bulundugu batakligi gormezden gelecek kadar aymaz olmayin!

  • Dolar 12 olsa kaçacak yer ararsın volkie talkie Moddy's: Türkiye'nin Sert Bir Şekilde Devalüasyona Uğrama Olasılığı Çok Yüksek 

  • Uğradı zaten. Ne ihtimali?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya’ da tüm ülkelerin ekonomisi zor durumda. Neden sadece Türkiye’ yi dillendiriyor Moodys...İyi niyetli olmadıkları bir gerçek. Ammavelakin; bu ülkemizin ekonomisinin göçtüğü gerçeğini değiştirmiyor. Alım gücü inanılmaz düştü. Ülkenin ekonomisi öyle bir hal aldı ki, parası olan yatırım yapıp dahada zenginleşiyor, parası olmayanlar daha da fakirleşiyor. Ben bunu, savunma sanayiye tonlarca para dökmelerine ve sıcak savaş olmasada güneydoğuda terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlarına bağlıyorum. Maalesef coğrafi konumumuz kötü. Aslında güzeldi ama sonradan ortadoğuyu cehenneme çevirdikleri için bizde zor durumda kaldık. Şuan kendimizi korumamız için mecburen tonlarca para döküyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isyancı2 İ kullanıcısına yanıt

    kesinlikle hastalar zaten. Vicdan yetmezliği var. Ne güzel söylemişsin onlar yapabiliyorlar sen yapabiliyor musun diye. Türkiye ' nin temel sorunu zaten. Kendi durumunu görmeyip başkasından örnek verme.

  • İşin ilginç yanı moodys bu kez tam haklı değil.

    Ödemeler krizi yaşamamız çok ciddi yaptırım falan yemezsek ya da ekonomi yönetimi gizlice çook çoook acayip şeyler yapmadıysa zor.

    Ha dolar artar o zaten net. Kriz ve sürünme devam eder, akp gitmediği sürece düzelme asla başlamaz. Bunlar bilinen şeyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 23 Eylül 2020; 11:45:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zengin aybileyim , ablayayım vaysa 3-5 bişey ateşleyin iban atayım bu kadar zenginseniz , az bizle de paylaşın mezara mı götüreceniz ahirette para geçmiyormuş

  • Şu şahsı neden dikkate alıyorsunuz ki arkadaş ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Dünya’ da tüm ülkelerin ekonomisi zor durumda. Neden sadece Türkiye’ yi dillendiriyor Moodys...İyi niyetli olmadıkları bir gerçek. Ammavelakin; bu ülkemizin ekonomisinin göçtüğü gerçeğini değiştirmiyor. Alım gücü inanılmaz düştü. Ülkenin ekonomisi öyle bir hal aldı ki, parası olan yatırım yapıp dahada zenginleşiyor, parası olmayanlar daha da fakirleşiyor. Ben bunu, savunma sanayiye tonlarca para dökmelerine ve sıcak savaş olmasada güneydoğuda terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlarına bağlıyorum. Maalesef coğrafi konumumuz kötü. Aslında güzeldi ama sonradan ortadoğuyu cehenneme çevirdikleri için bizde zor durumda kaldık. Şuan kendimizi korumamız için mecburen tonlarca para döküyoruz.

    Oehhh.


    Adamlar üyelerine rapor hazırlıyor her ülke için periyodik olarak.

    Türkiye raporu bu. Brezilya için falanda güzel şeyler söylemiyorlar merak etme.


    Bu arada ortadoğuya bulaşmamak Türkiye dış politikasının temeliydi yıllarca. Özal ve Erbakan ilk değiştirenler sonra Ak parti katlayarak devam ettirdi.

    Türkiye ortadoğudan çıkıp asla ilgilenmeyip sadece sınırlarını kapatmalıydı. Bu kadar basit. Akp mahvetti her şeyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 23 Eylül 2020; 12:22:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 300 dolar aylık kazanan adam


    10 milyon dolarlık projeleri hiç eden kişileri savunuyor.


    Dünya ne kadar tuhaf bir yer oldu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Oehhh.


    Adamlar üyelerine rapor hazırlıyor her ülke için periyodik olarak.

    Türkiye raporu bu. Brezilya için falanda güzel şeyler söylemiyorlar merak etme.


    Bu arada ortadoğuya bulaşmamak Türkiye dış politikasının temeliydi yıllarca. Özal ve Erbakan ilk değiştirenler sonra Ak parti katlayarak devam ettirdi.

    Türkiye ortadoğudan çıkıp asla ilgilenmeyip sadece sınırlarını kapatmalıydı. Bu kadar basit. Akp mahvetti her şeyi.



    Alıntıları Göster

    Brezilya zaten bitmiş durumda. Ben Avrupa’ dan, ABD’ den bahsediyorum. Onların durumu çok mu iyi ? Pandemiden sonra onlarda zor duruma düştü.


    öyle sınırları kapatalım, bulaşmayalım demekle olmuyor işte. Bu sadece geçici çözüm olurdu. İşi kökünden çözmek için mecbur girmemiz gerekiyordu. Çözebildik mi ? Tabiki hayır. Tonlarca para harcadık ama düzelen bir şey yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.