Şimdi Ara

Mobilya Boyamalı mı Boyatmalı Mı hangisi ucuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evdeki bazı mobilyaları evde iken boyama derdine düştük. Eski mobilyalar filan boyanınca şık durur yeni gibi durur diye. Ahşam banyo rafları, TV ünitesi, sehpalar filan. Ama bu boyama işi iki üç gün sürüyor kokusu kirliliği şusu busu, biraz endişelendiriyor insanı. Hani halı yıkama gibi alıyorlar yıkıyorlar ya mobilyaları da böyle istediğimi renkte işi bilenlere versek uygun fiyata boyasalar diyoruz. Çok mu pahalıya mal olur elde boyamak daha mı mantıklı ve ucuz bir bilene danışayım dedik? Sizce ne yapalım?



  • Kendiniz boyayacaksaniz bence önce evdeki eski bir mobilya üzerinde deneme yapın. Mesela ben balkonda bulunan ardiye dolabinin kapağını boyadım. Boyayacağınız malzeme Suntalem kaplama ise siz boyayamazsınız. Sticker yapabilirsiniz ama. Ahşap vernikli ise işiniz çok kolay. Bir zımpara sonra boya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagle_beagle kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim çok aydınlatıcı oldu. Sanırım mutfak rafımızı sadece zımpara çekip cila veya vernik atsak iyi duracak. İkea TV ünitemiz ve bir kaç sehpa ise sizin söylediğiniz gibi Suntalem olduğunu düşünüyoruz, onlar da gayet büyük ve boyaması riskli. Eğer boyanması zor olacak ise pek el sürmek gerek belki de. Karantinada her şey göze batıyor galiba insanlar evde durdukça sağı solu kurcalayıp iş yaratıyor kendine.
  • Bazı yönden iyi bazı yönden sıkıntılı. Mesela ben mutfak tezgah arasını değiştirmek istedim bu 4 günlük karantina yetmedi. Hafta sonuna sarkti. İlk defa seramik yaptığım içinde olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagle_beagle kullanıcısına yanıt
    Bir türlü başlayamadık ve cesaret edemedik. Evin her tarafını batırmak bir tarafa, koku alerjisi ve tiner ve boya gibi şeylerle artarsa ve evi batırırız diye de işkillendik. Bunda başarısız olup mobilyayı çöpe çıkartmak da cabası. Yani biraz daha eskit sonra ikinci el sat yeni bir model al sanki daha mantıklı gibi geldi ya da biz şu korona günlerinde başımıza başka bir bela ve sağlık sorunu bulaştırmama derdine de girmiş olabiliriz :))) Aman sağlık olsun, öyle de güzel böyle de temiz tutsak yeter, gittiği yere kadar. Yeni modellere bakmaya başladık ortalık durulursa alırız bir ara.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.