Şimdi Ara

Mobilite: Yerli telefon hazırlıkları, Snapdragon 820, MediaTek Helio X30 ve dahası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mobilite'nin yeni bölümünde sunucularınız Erdi Özüağ ve Mesut Çevik bu hafta başta yerli telefon hazırlıkları olmak üzere, Snapdragon 820, MediaTek Helio X30 gibi yeni nesil mobil işlemcileri, Xiaomi'nin kendi işlemcisini geliştirme hazırlıklarını, gözlüksüz çalışan 3D HD ekrana sahip telefonu, Asus ZenFone 2 Max'i ve gündemdeki diğer konuları değerlendiriyorlar. 

     

     




  • Beklenilen video. Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 9 Ağustos 2015; 21:18:48 >
  • güzel olmuş ben yerli telefon konusunda mühendislik yerine tasarıma ve yazılıma abanmaları gerektiğini düşünüyorum mühendislik tarafında çok dişli rakipler var başta onların mühendislik ürünleri türk tasarımları ile birleştirilir tutarsa da yavaş yavaş kendi argelerini üretirler işlemci,ram,batarya ekran vs...eğer çok üst düzey bi telefon ve tasarım ortaya çıkmazlarsa çinlilerle savaşmak zorunda kalırlar onlarda kimseye ekmek yedirtmez ucuz pazarda.

  • t.ederim zevkle izledim

  • powerbank fiyatları uygun ince olmalı ama LG gibi ince diye ısınmamalı sürekli kışın iyi ama yaın çok çile ekran ışığını bile kısıyor işlemci yüksek ısı nedeniyle

  • Abi eğer yerli bir telefon yapılacaksa ilk olarak bu iş için teknoloji şirketleri ve devlet olarak bir firma kurulup yeni bir marka yapılmalı.

    Daha sonra donanım kısmı hikaye, telefonun tasarımı ve yazılımı stabil olsun ilk telefon olarak oldukça başarılı olabilir. Yalnız tasarım konusunda gerçekten uğraşmalılar.

    Yazalım ile de bir arayüz yapılmasına gerek yok. Stock android arayüzü zaten yeterli olacaktır. Ayrıca 50 tane telefon çıkarmasınlar. 1 tane adam gibi çalışan bir telefon olsun yeter.

    Yok A modeli, donanımı böyle. Yok B modeli, kamerası şöyle olayı olursa bu iş olmaz. Ayrıca telefonlar satacaklarsa da ucuz olmalı. Türkiye de birleştireceğiz diye telefona haddinden fazla para istemesinler, SATMAZZZ...

  • Bu üretimlerin bize tek kazanımı, bizim en önemli eksiğimiz olan şey... "ÖZGÜVEN"

  • Mesut reis geldikten sonra izlemeye başladım

  • Internetim sınırlı, videoyu izleyemiyorum. Acaba alt yazı gelecek mi?

  • Su paralel muhabbetlerinin oldugu , youtube'a catir cutur devlet adamlarının dinlenmelerinin düştüğü anları hatirliyorum da Sayin Davutoglu : " koca devlet , 3-5 vatanseverin sırtında yürüyor " demişti gizli bir toplantida ! Sunu demek istiyorum ki sıcak ve geniş koltuklarında oturan abilerimiz(bazilari) Sayin Erdi ve Mesut Beyler kadar bu milli üretim ve pazarda söz sahibi olma konuları üzerinde düsündüklerini veya düsündürdüklerine inanmiyorum :( .

    Biz normal kullanicilar olarak da koca sirketsel kazanım ve hacimli kar marjlarina giden yollar üzerinde de sağlıklı analizler yapamayiz . O yüzden işin içinde olan ekonomist ve Ar-Ge calisanlarinin görüşleri baz alinmali.

    Diğer taraftan devletin tepesini , yıllık geliri nice ülkenin yıllık gelirinden fazla olan apple , yön veren yahudilere özelleştirsek yapabileceğimiz en büyük üretimin siyasi hamlesini yapmis oluruz !

    Eger bir firmada local değil , kıtalar arası değil de dünya hatta dışı vizyonu varsa o firmada yahudi parmağini ararim. Bu yüzdendir ki 2.Abdulhamithan gibi azınlıktaki liderler ekonomi ve vizyon olarak yahudilerden istifade etmişlerdir. Devlet ve şirketler pragmatist örgütlerdir. Sıg milliyetciliğin bize pek karı yok.

    Eger konu insaat sektörü olsaydi bu kadar laf etmezdim ! ;)





  • bugüne kadar izlediğim mobilite programlarından en beğendiğim bu oldu.elinize sağlık.

    giriş bölümünde bahsetmiş olduğunuz yerli ürün hakkında düşüncelerinize katılıyorum. bu videonun giriş kısmı bilim ve sanayi bakanlığı müsteşarlarına, bakanına ulaştırılması gerektiğine inanıyorum. bu konuyu biliyor olsalar da en azından halkın bi kısmının konu hakkında düşüncelerinin ne olduğu hakkında fikir sahibi olurlar.

    sizin de söylediğniz üzere ülkemizde üretim değil de tasarım yapılması taraftarıyım. bi işlemci ya da herhangi bir donanım üretimi için yapılması gereken üretim tesisi milyar doları bulacak belki de aşacak düzeyde olacaktır. bundan dolayı maliyeti karşılama süresi epey uzun olacaktır. bu tarz tesislerin kullanması gereken afm, sem mikroskopları, yüzey ölçüm cihazları ve bi sürü laboratuar cihazı da ülkemizde üretilmediği için milyonlarca dolar harcanacaktır. bu parayı ar-ge merkezlerine yatırarak şirket bazlı üretim yapıldığı taktirde daha faydalı olacağı kanısındayım.

    yurtdışında yaşayan, bilişim sektörü ile alakalı vatandaşlarımızın ülkemize gelip araştırma yapmaları konusunda hak versem de üniversite içinde bu kişilere değer verilmeyeceğini biliyorum. okumuş olduğum bölümde ki bi kaç hocam yurtdışında büyük firmaları bırakıp gelmişlerdi. fakat üniversite bünyesinde bu kişilere karşı inanılmaz bi saldırı vardı. kimse yıllardır oturdukları, sözde çok emek verdikleri o koltuklarını vermek istemiyorlardı. yapacakları her işte karşılarına engel çıkarmak için uğraşanlar vardı. öncelikle egoyu aşıp süper ego seviyesine gelmiş bu kişilerden kurtulmak gerek. sonra o değerli beyinler için gerekli olan ortamı oluşturabiliriz.




  • Yerli telefon , araba vs konusunda sizlere katılmıyorum arkadaşlar...

    Bu düşünceleriniz kapitülasyon mantığının bir benzeri değimidir sizce?

    Evet Maliyetli olabilir... Toplama olabilir... Ama birşeyler üretmek için bir yerden başlamak gerekli...
    Bugün otomobil sektöründe herşeyi ayrı ayrı tasarlayıp üreten bir ülkeyiz... Ama kendi kendimize yetemiyoruz... Halen kendi markamız yok...
    Öz güvenimiz için bir noktadan başlamak için bir adım...

    Bu tarz projelerin umarım önü açılır...
    ( Tekelleşmeye Karşı Olduğumuda Belirtirmek İsterim ! )

  • anket nerde? :D
  • Dh'de bütün videolar Mesut ve Erdi'nin üstüne kalmış durumda. Yeni editörler alsabızda şöyle yeni yüzlerde görsek biraz.
  • Güzel program olmuş teşekkürler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple donanım ve yazılım olarak yakalayamadıkça %10 luk kardan kar beğensinler.

  • Yerli Üretim konusunda mesut ve erdi beye katılıyorum.İlk önce o bakanlar milletvekilleri vs kendileri kullansınlar yapılan yerli üretimi sonrasında bizde alır kullanırız.Güzel bir program olmuş elinize sağlık

  • Şu introyu bir değiştirin artık..Aynı aöf dersleri başlıyor gibi hissediyorum..

  • Ben devletin araba ve telefonu para kazanmak için üretmek istediğini düşünmüyorum. Zaten ÖTV ve KDV ile şu anda devlet, bütün telefon üreticilerinden çok daha fazlasını kazanıyor zaten. Kendi içimizde ürettiğimiz cihaz ve araçları daha yüksek maliyetle ve aynı vergi oranları ile piyasaya sundukları anda, şu andaki en pahalı cihazdan daha pahalı bir cihazla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum.

  • Ben devletin araba ve telefonu para kazanmak için üretmek istediğini düşünmüyorum. Zaten ÖTV ve KDV ile şu anda devlet, bütün telefon üreticilerinden çok daha fazlasını kazanıyor zaten. Kendi içimizde ürettiğimiz cihaz ve araçları daha yüksek maliyetle ve aynı vergi oranları ile piyasaya sundukları anda, şu andaki en pahalı cihazdan daha pahalı bir cihazla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.