Şimdi Ara

Mobil veriden giriyor ama wifiden girmiyor yardım... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
154
Cevap
5
Favori
171.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba ben bir çözüm buldum:) bende 5 gündür bu sorunu yaşıyorum dsmart internet kullanıyorum ve mibox tv, akıllı robot gibi ürünlerin var ve bunlarda sorun yaşıyordum tv box uygulamları açmıyor, robot süpürgeyi bulamıyorum (wifi sıkıntısı diyor) ayrıca telefonumdan da netflix, dsmart go vs uygulamaları giremiyordum. forumda yazılanları okudum denedim olmadı daha sonra modemim eski diyerek gittim zyxel vmg3625-t50b diye bir modem aldım sorun aynı, dsmartı arıyorum bizde sıkıntı yok dedı daha sonra teknik servis yollayalım 50 tl dedı onada tmm dedım ama (gelen giden yok tabiki), bu sabah aldığım modemin teknik servisini aradım bana bu sorunun internet sağlayıcımın DNS inden kaynakladığını ya kopmalar yaşadığını yada sinyal sıkıntısı ( orayı tam anlamadım ) yaşadığını söyledi fakat modemde bir kaç ayarı değiştirebileceğini soyledi. ilk olarak güvenlik kısmında IP6V diye bir şeyi etkisiz kıldırdı sonra mtu ayarını 1460 yaptırdı ondan sonra DNS ayrımı statik yaparak 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 olarak değitirmemi istedi en son olarak güvenlik duvarımı kontrol ettirdi ve önerilende kalması gerektiğini söyledi ve şu anda bütün bağlantılarım düzeldi. Not: ben bu teknik işlerden çok anlamam aklımda kalan ve anladığım kadarıyla yazarak yardımcı olmaya çalışıyım dedim. Birde bu çözümün geçiçi olabileceğini ve bu sorunun internet sağlayıcım ile baylaşmama gerektiğini ve dns ayarlımda sıkıntı kopmalar olduğunu söyleyin dedi. Tabiki bende dsmartı aradım ama cok salladıklarını düşünmüyorum sorununun çözüldü dimi sıkıntı yok dedı bu görüşme kaydı kayıt altında ilgileneceklerdir diyip kapadı.




  • Tüm önerileri okudum uyguladım, modemi sıfırladım tekrar kurdum yazılım güncelledim, farklı bir modem ile denedim yine de twittera giriş yapamıyorum. Sadece twitter ve sorunu anlamadım mobilden giriyor wifiden ne telefon ne laptop giremiyorum. Şu sorunu çözen hala yok mudur ?

  • Arkadaşlar tüm çözümleri denedim olmadı. Telefonum iphone 6s. 1 ay öncesine kadar hiç böyle bir sorun yoktu. İnstagram, facebook çatır çatır açılıyor. Ama mesela youtube, scope gibi uygulamalar açılmıyor ya da bazen açılıyor bazen açılmıyor. whatsapptan görüntü veya video atmak bazen hemen oluyor bazen hiç çalışmıyor çıldırmak üzereyim. PC, Tablet hepsi sorunsuz bir şekilde wi-fi ye bağlanıyor ama telefonda bu problemler var. Allah aşkına çözen biri yardım etsin.

  • Arkadaşlar ben sorunu çok basit bir şekilde çözdüm.

    Telefonum iphone 6s

    Wİ Fİ ayarlarından DNS kısmı otomatik seçiliyse elle kısmını seçin sonra 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 adreslerini ekleyip kaydedin wi fi ye yeniden bağlanın. Ben bu çözümle sorunu hallettim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayido

    S.a Benim sorunum Segment Destek yardımı ile çözüldü. MTU ayarındanmış. Sorunumu çözüme ulaştırdım ihtiyacı olan arkadaşlar için buraya da paylaşmak istedim..

    Öncelikle modemin MTU değerini 1450 olarak ayarlayın ve modemi kapatıp açın. Bu işlemden sonra herhangi bir gelişme olmaz ise sorununuz Servis Sağlayıcınızın modeme atadığı IP ile ilgilidir. MTU değerini değiştirmek için; Gelişmiş Kurulum'a girin, Wan Servisce menüsüne tıklayıp sağ tarafta girili olan ağ için Düzenle butonuna basın. Daha sonra açılan sayfada MTU boşluğuna 1450 yazın, alt bölümde Güvenlik Duvarını Etkinleştir kutucuğundaki işareti kaldırın. İleri butonuna basın ve Uygula/Kaydet yapın. Bu kayıt işleminden sonra modemi kapatıp açın.

    Yıllar sonra sayende olayı çözdüm. Teşekkürler kardeşim.





  • arkadaslar modem arayuzune girip IPV6 protokol yolunu kapatmaniz gerekiyor. IPV6 VE IPV4 aynı anda aciksa bile cakisma oluyor. ya IPV6 protokol yolunu kapatin ya da modem arayarlatindan yine IPV4 e gecin. sorun duzelecektir
  • Vodafonenet fiber de aynı sorunu yaşıyorum. MH arayıp sorunu ilettim. güvenlik duvarını etkin olduğu için olduğunu söylediler. Güvenlik duvarını kaldırttım bakalım ne olacak.

  • Ben problemi buldum galiba.


    Sorun şu telefonunuzda 5G özelliği yok ise ve wifi de 5G ye bağlı iseniz sorun oluyor. Bende Wifi 5G ağına bağlı iken Trendyol açılmıyor. Sorunu şu şekilde çözdüm. Modem ara yüzünde 2.4 G ve 5G geçişi otomatikte idi o ayarı otomatikten çıkarttım. Telefonum otomatik wifi nin 2.4 G ağına bağlandı artık Trendyol açılıyor. Fakat hızım 100 mbit ten 20 - 25 mbit lere düştü. Sorunu yaşayan arkadaşlar bu yolu bir denesin.


    Bundan önce şu ayarları da yapmıştım. Modem ara yüzünden güvenlik duvarını iptal etmiştim birde DNS ayarı değiştirmiştim fakat problem çözülmemişti.

  • Hepsini denedim bende girmiyor TRENDYOL, Morhipo, İnat tv
  • Tek çözüm şu arıyorsunuz aile profilini iptal ettiriyorsunuz sonra bana dua ediyorsunuz

  • machine88 M kullanıcısına yanıt

    IPV6/IPV4 Dualstack modundaymış, IPV4 only'e alınca düzeldi sorunum. 2 haftadır kafayı yiyordum delirmek uzereyken sayende çözdüm. Sağol dostum.

  • Yıllarca çözemedim her denileni yaptım ama olmadı telefon değiştirip kurtuldum kalan arkadaşlara başarılar
  • 4 gündür bu sorunu yaşıyorum delirtecek beni, mackolik e girmiyor ama cidden sinir ediyor, lan hep alışmışım maç sonuçlarına bakmaya elim sürekli mackolik e gidiyor , yok wife dan girmiyor mobil veriden giriyor. Çözümleri yeni okudum akşam eve gidince bi deneyecem bakalım umarım işe yarar.
  • sorununuz dns kaynaklı olabilir

  • machine88 M kullanıcısına yanıt

    Arkadaşlar herkese meraba. Telefonum Redmi Note 8 Pro ve modemim de Zyxel VMG3625-T50B marka modem.

    Fiber internet kullandığım evimden taşınıp VDSL geçmem sebebiyle Zyxel VMG3625-T50B marka modemi satın aldım. Evimde kullandığım laptopta ve eşimin kullandığı İphone 11 de hiçbir sorun yokken benim kullandığım Redmi Note 8’de twitter uygulamasında içerikler çok geç yükleniyodu ve youtube linklerini whatsapp uygulamasından göndermek  istediğimde linklerin önizleme resimleri dakikalarca yüklenmiyordu ve bazı uygulamalarda da yine geç yüklenme sorunları vardı. Fakat twitter’a uygulama ile değil de telefondaki chrome tarayıcısından girdiğimde aynı sorunla karşılaşmıyordum. Ve bu gerçekleşen sorunların hiçbiri uygulamalara mobil veri üzerinden girdiğimde gerçekleşmiyordu. Tahmin edersiniz ki sorunumun çözümü için burada yazan bütün çözüm önerilerini denedim ve hiçbirinden sonuç alamamıştım. Bu bağlantı linkini 2 gün önce kadar tekrar kontrol ettiğimde machine88 isimli arkadaşımın yorumunu gördüm denedim ve yaptığım 2 günlük testlerde sonuç olumlu, sorunum çözüldü.

     

    Kullandığım Zyxel VMG3625-T50B modemin arayüzünde sağ üstte yer alan 3 çizgi butonunu - ağ ayarları – ev ağı – lan kurulumu sekmesinin altında İPv6 etkin butonunu kapalı hale getirdim ve bendeki sorun çözüldü. Umarım sizin de işinize yarar machine88 isimli arkadaşıma çok teşekkür ederim.





  • arkadaşlar; iptv yi telefonumdaki mobil veri kullanarak izleyebiliyorum, ev internetimde bütün siteleri açabiliyorum sorun yok ama iptv açılmıyor. durduk yere neden böyle oldu bir türlü anlayamadım. 2 gündür çözümde bulamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

    modemim ZTE (türk telekomun verdiği)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basicboy -- 14 Şubat 2022; 11:37:23 >
  • basicboy B kullanıcısına yanıt

    servis sağlayıcınız tarafından verilen m3u kodu değişmemişse eğer, ssiptv de tv kodunuza bağlı m3u linkini kontrol edin değişiklik varmı yokmu. olmazsa tv nizde ssiptv uygulamasını kaldırıp yeniden yükleyin bu sefer işlemi başa alıp ssiptv sitesinde tekrar m3u linkini gömmeniz gerekecek.

  • Arkadaşlar, böyle bir sorun yaşıyorsanız DNS değiştirmeyi deneyin. Bir şey değişmiyorsa WARP ya da modemden DNS over Https kullanmaya çalışın.

  • bayido B kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın söylediği şekilde mtu değerini 1450 yapınca problem çözüldü, Arkadaşım sana çok teşekkür ediyorum, bugünde çözüm bulamasa idim modemi değiştirecektim.

  • 1ol55 1 kullanıcısına yanıt

    aynı modem aynı sıkıntılar aynı çözüm yolu ve sonuç olarak sorun ortadan kalktı yalnız bunu kapatmamız da herhangi bir sıkıntı durumu yaşanır mı???

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.