Şimdi Ara

mobil şebeke çalışma frekansları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni vodafone'den avea'ya geçtim.

Bilindiği üzere avea, vodafone ve turkcell'den farklı olarak gsm 1800 frekansında çalışıyor. Vodafone kullanırken (gsm 900) telefon görüşmeleri esnasında kulak rahatsızlığı hissetmezdim fakat avea'da telefonu kulağıma götürdüğümde kulağım rahatsız oluyor. Dalgaların etkilediğini hissediyorum yani.

Frekans farklılıkları göz önüne alındığında gsm 1800'de elektromanyetik dalga yoğunluğu daha fazladır diyebilir miyiz? Yani daha fazla etkilemesi normal midir?

Yoksa ''manyak mısın, ben her iki operatörü de kullanıyorum, kulak burun boğaza git'' mi diyeceksiniz?

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mshysteria -- 14 Haziran 2012; 0:27:09 >

• Frekanstan olduğunu düşünmüyorum, 2G'de de 3G'de de rahatsız olmadan görüşme yaptığım oldu. Görüşme yaptığınız yerdeki sinyal kalitesi nasıl? Turkcell kullanıyorum, bende telefonun iyi çekmediği yerlerde kulağımda bir ısınma, yanma ve başımda uyuşma gibi bir şey oluyor. Hani uyuklamaya başlıyorum, ne konuştuğumu düşünmez oluyorum falan.
    Evimde 3G içeride çekmez, bir baz istasyonu 1,5 KM mesafede idi, ya ondan ya da 5 KM ötedeki bir köy istasyonundan 2G hizmet alıyordum. O zamanlar görüşmelerimde hep oluyordu bu. Sonra yarım kilometre mesafeye bir 2G istasyon dikildi, şu an bir sıkıntım yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Frekanstan olduğunu düşünmüyorum, 2G'de de 3G'de de rahatsız olmadan görüşme yaptığım oldu. Görüşme yaptığınız yerdeki sinyal kalitesi nasıl? Turkcell kullanıyorum, bende telefonun iyi çekmediği yerlerde kulağımda bir ısınma, yanma ve başımda uyuşma gibi bir şey oluyor. Hani uyuklamaya başlıyorum, ne konuştuğumu düşünmez oluyorum falan.
    Evimde 3G içeride çekmez, bir baz istasyonu 1,5 KM mesafede idi, ya ondan ya da 5 KM ötedeki bir köy istasyonundan 2G hizmet alıyordum. O zamanlar görüşmelerimde hep oluyordu bu. Sonra yarım kilometre mesafeye bir 2G istasyon dikildi, şu an bir sıkıntım yok.

Bulunduğum yer şehir merkezi. Yani 3g tüm operatörlerde full çekiyor fakat ben internet ve görüntülü konuşma kullanmadığımdan, biraz da daha fazla şarjı gitsin diye gsm modunda kullanıyorum. Az sinyal olan yerlerde sağlık açısından kullanmıyorum telefonu.

3g şebekesinde avea'yı denemedim ama pek değişeceğini sanmıyorum. Vodafone'da internet kullandığımdan 3g'de kullanıyordum çoğunlukla.

Sırf bu yüzden tekrar eski operatörüme döneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mshysteria -- 11 Haziran 2012; 18:54:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mshysteria

quote:

Frekanstan olduğunu düşünmüyorum, 2G'de de 3G'de de rahatsız olmadan görüşme yaptığım oldu. Görüşme yaptığınız yerdeki sinyal kalitesi nasıl? Turkcell kullanıyorum, bende telefonun iyi çekmediği yerlerde kulağımda bir ısınma, yanma ve başımda uyuşma gibi bir şey oluyor. Hani uyuklamaya başlıyorum, ne konuştuğumu düşünmez oluyorum falan.

Bulunduğum yer şehir merkezi. Yani 3g tüm operatörlerde full çekiyor fakat ben internet ve görüntülü konuşma kullanmadığımdan, biraz da daha fazla şarjı gitsin diye gsm modunda kullanıyorum. Az sinyal olan yerlerde sağlık açısından kullanmıyorum telefonu.

3g şebekesinde avea'yı denemedim ama pek değişeceğini sanmıyorum. Vodafone'da internet kullandığımdan 3g'de kullanıyordum çoğunlukla.

Elbette ki çalışma frekansı, cihazın yaydığı elektromanyetik dalga boyutunu arttırır. Basitçe, Baz istasyonuyla aranızdaki mesafe ve diğer tüm şartlar (hava sıcaklığı, şebekeyi görüş mesafesi, vb..) sabit olmak koşluyla 1800Mhz kullanılırken cihaz 900Mhz'ye göre 2 kat daha güçlü radyo frekansı gönderir.

Bu sizin sağlığınızı, şayet yoğun olarak telefonla konuşan biriyseniz, elbette etkiler.

Ancak bu kadar sağlığınız konusunda endişeleniyor iseniz, telefonunuzu kablolu kulaklığı ile kullanmanızı öneririm. Ben çok zaman o şekilde kullandığım için pek sorun yapmıyorum böyle bir şeyi..

Ancak vodafone'da iken sürekli telefonu 3g açık olarak kullandığınızı belirtmişsiniz, network forumunda bu konu tartışılmıştı; vf, 3g şebekesine bağlı iken hem hızlı şarj bitiriyor, hemde ısınma sorunu yaratıyor aslında ve tabii ki bunlar bir sebepten oluyor, cihaz şebekeye bağlanabilmek için çok yüksek güç harcıyor, dolayısıyla daha fazla radyo frekansı yayıyor. Yani o konuda bir yanlışınız olduğunu düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: addictive

quote:

Orijinalden alıntı: mshysteria

quote:

Elbette ki çalışma frekansı, cihazın yaydığı elektromanyetik dalga boyutunu arttırır. Basitçe, Baz istasyonuyla aranızdaki mesafe ve diğer tüm şartlar (hava sıcaklığı, şebekeyi görüş mesafesi, vb..) sabit olmak koşluyla 1800Mhz kullanılırken cihaz 900Mhz'ye göre 2 kat daha güçlü radyo frekansı gönderir.

Bu sizin sağlığınızı, şayet yoğun olarak telefonla konuşan biriyseniz, elbette etkiler.

Ancak bu kadar sağlığınız konusunda endişeleniyor iseniz, telefonunuzu kablolu kulaklığı ile kullanmanızı öneririm. Ben çok zaman o şekilde kullandığım için pek sorun yapmıyorum böyle bir şeyi..

Ancak vodafone'da iken sürekli telefonu 3g açık olarak kullandığınızı belirtmişsiniz, network forumunda bu konu tartışılmıştı; vf, 3g şebekesine bağlı iken hem hızlı şarj bitiriyor, hemde ısınma sorunu yaratıyor aslında ve tabii ki bunlar bir sebepten oluyor, cihaz şebekeye bağlanabilmek için çok yüksek güç harcıyor, dolayısıyla daha fazla radyo frekansı yayıyor. Yani o konuda bir yanlışınız olduğunu düşünüyorum...

Benim de garip bulduğum nokta orası zaten. Bildiğim kadarıyla 3g frekansı 2100 mhz. Yani tüm operatörlerin 3g şebekesi aynı frekansta çalışıyor.

Çok telefonla konuşan biri değilim ama vodafone'da sürekli 3g şebekesinde kullanmıştım. O telefon şimdi kullandığımdan farklıydı ama sar değerlerini incelediğimde iki telefonun da sar değeri hemen hemen aynı. Vodafone'da belirttiğim olumsuzlukları yaşamıyordum.

Avea'da yaşamamın sebebi sanırım belirttiğiniz üzere baz istasyonlarına olan uzaklığım ve evimin konumuyla alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mshysteria -- 14 Haziran 2012; 0:27:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iphone zayıf şebeke sinyali!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.