Şimdi Ara

Mobil oyun harcamaları rekor kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mobil oyun harcamaları rekor kırdı



    Pandemi nedeniyle insanlar eve daha çok kapandıkça mobil dünyayla olan etkileşimi de bir o kadar arttı. Uygulama harcamalarında rekor gelirler elde edilirken oyun gelirleri de bundan aşağı kalmıyor. Ne var ki bu yıl uygulama harcamalarına biraz daha ağırlık verilmiş. 



    Mobil oyunlara rekor harcama



    Sensor Tower verilerine göre tahmini Aralık değerleri de dahil 2021 yılında mobil oyunlara 89.6 milyar dolar harcanacak. Bu rakam yüzde 12.6 yükselişe işaret ediyor. Tüm uygulamalar içerisinde oranı ise yüzde 74’ten yüzde 67.4’e gerilemiş. 



    Ayrıca Bkz.Mobil uygulamalara 133 milyar dolar harcayacağız



    App Store gelirlerde en büyük paya sahip ve 52 milyar dolar civarında üretmiş. Google Play ise daha büyük bir artış göstermiş ve 37.3 milyar dolar gelir üretmiş. Bunların yüzde 70 veya 80 civarında bir kısmı geliştiricilere gidiyor. 



    Mobil oyun harcamaları rekor kırdı



    Mobil oyunlarda zirve PUBG Mobile’a ait. Oyunun ne kadar gelir elde ettiği açıklanmamış ancak App Store tarafında Honor of Kings oyunu 2.9 milyar dolar, Google Play tarafında ise Coin Master oyunu 912 milyon dolar gelir üretmiş. Bu bakımdan PUBG Mobile toplamda 5 milyar doları geçmiş olabilir. 



    İndirmeler açısından Google Play yine zirvede ve 46.7 milyara ulaşmış. App Store düşüşle 8.6 milyara gerilemiş. Haliyle toplam indirmeler de düşmüş. En çok indirilen oyun Garena Free Fire olurken Subway Surfers zirveye yerleşen casual tarzdaki tek oyun. Google Play tarafında Garena Free Fire lider iken App Store tarafında PUBG Mobile yine zirvede. 

     



    Mobil oyun harcamaları rekor kırdı




    Kaynak:https://sensortower.com/blog/app-revenue-and-downloads-2021







  • Mobil oyunlar sonuçta tablet ve telefon oyunu. Yani küçük ekranda küçük grafiklerle küçük butonlara basarak oynanan bir sürü oyun. Mobil oyuncularda birinci sırada çocuklar ve gençler geliyor. Oyun süreleri de göze alındığında en başta göz bozuklukları ile birlikte boyun ve fiziksel duruşlar dahil bir çok sağlık sorunu ile yepyeni engelli kuşak yetişiyor. Bütün bunların tedavisi için tıp ne tür uygulamalar çıkaracak onu merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 9 Aralık 2021; 20:32:20 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    O küçük oyunların %90 ı yatarak oynandığı için muhtemelen hiçbir fiziksel bozukluk çıkartmayacak. Kaldıki o minik ekranlar koca koca pc ekranlarından 3 5 kat daha kaliteli ekranlar...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honor of kings bizim bölgede hangi isim ile yer alıyor ? Veya var mı storeda?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Birader bu ne çirkin bir tavırdır, ne itici bir cevap şeklidir?? 5 10 saat yatarak oynuyormuşuz vay vay vay bak sen şu işe. Okuldan işten yorgun argın geliyoruz, yatağa uzanıp altı üstü bir iki saat kafa dağıtıyoruz yemediğimiz laf kalmadı. Ne oldu, rahatsız mı ettik seni? Küçük ekranla mı dövdüler ne bu nefret?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inalmert996 kullanıcısına yanıt

    Telefonda uzun süre oynamanın sağlık sorunlarından bahsetmişim ortaya fırlıyorsun yok öyle bir şey yattığım yerden gayet iyi oynuyorum diye laf atıyorsun. He canım sen işten gelince yatarak oyna yirmi dakika sana bir şey olmaz. Millet artık neyi nasıl okuduğundan habersiz laf atıp kendini akıllı sanmalar. Günde 5+10 saat oyun oynayan çocuklarla ergenlerle kendini bir tutmalar.

  • inalmert996 kullanıcısına yanıt

    Ben sana akılsız demedim ama sen bunu kendine yakıştırdı isen ne mutlu sana keyfin bilir. O yıldızlı cümleni de al çorba yap iç, midene iyi gelir, ne çorbası ise sen daha iyi bilirsin senin cümlen sen doldur içini. Ben bilemedim o ne demek.

  • Mobil oyunlar sürekli ödeme yaptırma üzerine kurulu maalesef. İnsanlar da o ödemeyi yapıyorlar ve bu sayede çok basit bir oyun bile AAA oyunlardan fazla para kazandırabiliyor. Bu da üreticileri mobil oyuna yönlendiriyor. Hem PC'deki kadar grafiğe ihtiyacınız yok hem de AAA oyun parasına oyun içi paket bile satabiliyorsunuz.


    Belli başlı bazı oyunları oynarım, onun dışında veririm 40-50 lira oyunu satın alır öyle oynarım. En fazla yapacağım oyun içi ödeme 2-3 liradır.

    Yahu 1000 liraya oyun içi paket mi olur? Dolar kuru demeyin 60 dolar da çok pahalı. AAA oyun alınır o paraya.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.