Şimdi Ara

Mobil İnternet Kullanıcılarının Fazla Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son birkaç yıldır insanların masaüstü cihazların yerine mobil cihazları tercih etmesi hatta mobil kullanım oranlarının internetin tamamı için daha fazla olması beni rahatsız ediyor. Mobilden kullanılan internet hiçbir zaman bilgisayardaki kadar etkili olamaz. Ayrıca bilgisayarda çok daha fazla özellik aktif olarak kullanılabilmektedir. Telefonda küçücük ekrana bilgiyi sığdırayım diye her şeyi alt alta koyup can çekişiyor yayımcılar.



  • Mobil disinda zevkli degil. Bu oran sabah %90 lara cikiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11 52 7 -- 16 Mart 2017; 23:25:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcılar rahatlığı sever. Günün her vaktinde pc yanımızda olmayabilir. Ama bugün nerdeyse herkesin akıllı telefonu var. Ve internet ihtiyacı duyuluyor. Tamamen arz talep meselesi.
  • ozgur561 kullanıcısına yanıt
    Ben zaten yolda yürürken bilgisayar kullanalım demiyorum ama günlük hayatta "telefon yetiyor, bilgisayara ihtiyacım olmuyor" tarzı laflar duyduğumda bir miktar da olsa onlar için üzülüyorum. Neden böyle saçma sapan şeyler söylüyorlar. Bunları diyecek kadar ne yaşadılar.
  • tolgardaaa kullanıcısına yanıt
    Onu diyenler zaten bilgisayarın hiçbir özelliğini kullanmayan tipler.Telefonu da mesajlaşmak ve sosyal medya için kullanıyorlar oluyor bitiyor.
  • son zamanlarda kesinlikle böyle düşünüyorum

    macbook+iPhone kullanıcısıyım

    gezip dolaşırken tabii ki telefon. ama kafeye kütüphaneye masaya oturduğum zaman hemen bilgisayar formatına geçmek istiyorum

    %90 internet ve müzik için kullanıyorum. her sekmeye ve uygulamaya kolayca geçiş yapabilmek, mouse ve klavye kısayolları tek işime yarayan şeyler ama kullanımı inanılmaz etkiliyor
  • dj1487 kullanıcısına yanıt
    Sabahtan beri aşırı stresli hissediyorum. Biriyle hemfikir olmak biraz rahat hissettirdi. Aynı şekilde ben de genellikle müzik ve internet için kullanıyorum ama bazı şeyler var. En basitinden Youtube'da videolarda Ek Açıklamaları mobilde göremezsin. Ziyaret ettiğin pek çok sitenin mobil sürümüne masaüstündeki tüm içerikler eklenmemiştir.

    Genellikle mobilde olmama rağmen tarayıcının masaüstü siteyi gösterme özelliğini kullanırım telefonda.
  • tolgardaaa kullanıcısına yanıt
    Diyorum ya işte arz talep. Telefonlar pclerin yaptığı şeyleri yapabilir hale geldi. Mesela bluetooth ile klavye kullanma, win10 olması, ekranı pc kadar olmasa da yeterli olması, tel ile her an bağlantılı olmak, rahatlıkla yanında taşımak, depolama alanının pc ye yakın olması, dokunmatik olması, beğenilen oyunları içermesi ne biliyim en temel şeylerin yapılması için pcye gerek duymuyorlar. Tabi ki de bunlar teknolojiyle fazlasıyla haşır neşir olanlar için yeterli özellikler değil. :)
  • rahat geliyorsa kullanacaksın tabi bende öyle yapıyorum hatta pc'yi tv ye bağlayıp tv'yi monitör olarak kullanıyorum ama insanlarda nasıl rahat ediyorsa öyle kullanacak niye böyle diye rahatsız olmamak lazım bence
  • ozgur561 kullanıcısına yanıt
    Tabiki oyun oynamak, sürekli internete bağlı olmak, depolama alanının fazlalığı sayesinde her an rahatça video izleyebilmek ve kamer sayesinde fotoğraf çekebilmek bu tarz özelliklerin hepsi için mükemmel cihazlar telefonlar ama internette gezinmek için değil. Son zamanlarda insanlar sadece sosyal medya sitelerine girer oldu. Özellikleri ise üstte bahsettiğimiz gibi telefon için olmaları. İnternet siteleri bu özelliğe sahip değil. Zamanla tercih edilebilir özelliklerini kaybediyorlar. Neredeyse tüm internet siteleri şu sıralarda düşüşte. Özellikle pek çok servis artık bitme derecesinde. Sanki her şey iki üç uygulamada toplanmış gibi. Kullanıcılar aşırı tembel hale geldiler.
  • Cannicus kullanıcısına yanıt
    İnternette içerik üreticilerinin mobil kullanıcıları ciddiye almak zorunda olması yüzünden. Bu sayede internetin gelişme şansı azalıyor. Daha çok yazılımsal yönden gelişme imkanı doğuyor. He insanlar bilgisayar kullansaydı bu sefer her türlü uygulamayı her an indirebilir durumda olmayacaklardı o da ayrı bir konu ama sonuç olarak internet bu kadar yıl sonra sadeleşmeye çalışıyor ve sürekli açığı oluyor. Herkes sosyal platformalara toplandı bu yüzden. Çünkü her internet yayımcısı mobil platforma uyumlu bir uygulama geliştiremez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.