Şimdi Ara

MMA - UFC - Bellator Ana Konu (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
1.408
Cevap
23
Favori
48.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wonderboy06

    Bence conor in LW ye gecmesi buyuk hataydi dos anjos suan kendi sikletinde rakipsiz conor icin en iyi olan featherweightte kemeri korumaya calismakti ama conor icin o bile o kadar kolay degil jose aldo cok hirs yapmis durumda suan olasi bi rovansta cok buyuk ihtimal kemeri geri alacak ama conor yine supriz yapabilir belli olmaz

    Bilemiyorum bence LW Conor için son derece mantıklı bir seçim adam zaten FW dövüşlerine cut etmeden önce doğal olarak 170 civarı dolanıyor. FW Conor'ın olması gereken siklet değil. 145'e cut ederken deli gibi su kaybedip maça iskelet gibi çıkıyor, UFC'den önce de İrlanda'da dövüşürken daha çok 155'te dövüşmüş. Zaten FW'teki herkesin yanında dev gibi kalıyor. RDA'den de daha büyük reach olarak. Yani kısacası Conor doğal bir 155, zorlarsa 170'e kadar yolu da var, WW'teki ortalama ile aynı boyda FW'te ortalamanın üzerinde.

    Şu an Conor'ın FW kemerine en büyük tehdit bence kesinlikle Aldo değil, Frankie. Şu an Conor FW'in neredeyse bütün büyük isimlerini malup etti, Frankie hariç. Eğer Frankie Conor ile direk olarak dövüşmezse (ki bu bence düşük bir ihtimal) Dana büyük ihtimalle Frankie v Jose Aldo maçının galibine bir title shot verecek. Aldo'nun kemeri geri alabileceğini de çok sanmıyorum, ama Frankie başka bir mesele. Frankie'nin stili Conor için çok büyük zorluk yaratma potansiyeline sahip. Ancak sorun şu ki Conor RDA'i yenerse FW'e asla dönmeyebilir.

    RDA maçına gelirsek eğer Conor'ın takedown defense'i Chad'le dövüştüğündeki gibiyse hayatta kalma olasılığı çok düşük. Ancak milletin söylediği gibi kendine Olimpiyatlara katılmış bir güreşçi koç bulduysa o zaman RDA'i ayakta tutması mümkün. Eğer RDA ile ayakta dövüşürlerse de RDA'in boks seviyesi Conor'dan çok daha düşük.




  • dos anjos'un ayağı kırıldı, conor nate diaz ile dövüşecek.
  • Bu Conor'ın rakipleri de hep sakatlanıyor. RDA'nın bacağı kırılmış.
    Nate Diaz boş adamın teki, Conor ilk raundda nakavt eder. Yalnız bu kemer maçı mı olacak yoksa normal maç mı?
  • Kemer maçı değil, zaten 155'te bile değil 170'te dövüşecekler. Anlamsız, gereksiz bir şey olacak. Nate Diaz'ın Michael Johnson maçından sonra Conor'a dediklerinden sonra görmek istemiyor değilim ama içimden bir ses diyor ki bu maçın basın konferansı maçın kendisinden daha ilginç olacak. Ayrıca Brezilyalılarla ve sakatlıklarıyla ilgili Conor'dan basın konferansında ilginç bir tespit gelecek, heyecanla bekliyorum.
  • Udenizc U kullanıcısına yanıt
    170 biraz inatlaşma sonucu ortaya çıkmış, bence de gereksiz bir maç bu. Conor aslında Edgar ve Aldo'yu istemiş ama onlar kabul etmemiş. Edgar'ın da sakatlığı olduğu söyleniyor.

    Bu arada Nate basın toplantısında Conor'a bugüne kadar cüceleri yendin dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Casablanca -- 25 Şubat 2016; 15:10:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nate Diaz siyah kuşak BJJ'ci. Ancak basın toplantısında Conor ile yerde değil, ayakta dövüşeceğine dair sinyaller verdi.
  • Yani simdi conor diaz ve rda yi yendi diyelim hizini alamayip lawler in karsisina cikma durumu olabilirmi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahmin ettigim gibi bisbing puanla kazandihttps://m.youtube.com/watch?v=WY3lORNOXsI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wonderboy06 -- 28 Şubat 2016; 10:37:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • silva vs. bisping maçı sonucu hayatımda gördüğüm en yanlı verilen karardı. Silva en az 2 3 kez ko noktasına geldi ve maçı hala bisping e verdiler. Taraflı tarafsız herkes haksız buldu sonucu.

    Yazık valla Silvaya. Silva artık bırakıcaktır bu karar sonrası dövüş kariyerini.
  • Videonun 15:30 dakikasinda silva nin yaptigi hic centilmence degildi sonucta bispingin disleride kirilabilirdi anlamadigim hakem niye maci durdurmadi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence tam tersi silva hiçbirşey yapmadı. bir iki roundda hiç vurmadı bile nerdeyse. bisping kesinlikle hakketti.
  • conor mevzusuna silva vs bisping ten sonra bakalım.silva maçı kazandı ve kaybetti.sinirlerimi geren bir performans daha izlemiş oldum.tabiki apaçık şekilde silva kazandı ama sonuca üzüldüm mü tabiki hayır.hakemlerin verdiği karar yerinde.şöyle ki maçı tamamen bi yana bırakırsak,yani fiziksel üstünlüğü,darbelerin etkililiğini,psikolojik üstünlüğü vs vs herşeyi bırakıp tamamen istatistiki olarak bakarsak bisping üstün.isabet yüzdesinde silva önde ama isabetli vuruşların toplamında bisping önde.e ortada takedown filanda yok.maç knockout ile de bitmedi.istatistiksel anlamda dümdüz baktığımızda bisping kazandı bu net.peki isabetli vuruşların toplamı dışındaki her konuda açık ara üstün olan silva neden kaybetti.nedeni şu ki hakemler tarafından haklı olarak cezalandırıldı.4.raund un ikinci yarısından itibaren maçın sonuna kadar,yani toplamda koskoca bir buçuk raund bisping silva tarafından nakavt edilmek için hazırda bekleyen bir pasta kıvamındaydı.adam düzgün göremiyordu,aşırı yorulmuş ve yavaşlamıştı,sendeliyordu ve mental olarak çökmüştü.tüm bunların sonunda nakavt etmek için bir buçuk raundluk bir fırsat vardı silvanın önünde ve silva bunu yapmadı.yapamadı demiyorum,net bir şekilde yapmadı.rakiple dalganı geçtin,oyununu oynadın,her haltı yaptın tamam kabul.e bütün bunlardan sonrada sağlam bir kontra ile bitirsene şu işi.yok arkadaş yapmadı.en az 10 kez eline fırsat geçti ama yapmadı.adam olağanüstü yetenekli ve sınırsız teknik kabiliyete sahip ama kafa yok maalesef.benim gözümdede kazandı ama bende hakem olsam maçı bisping e verirdim.

    conor,frankie ve aldo tarafından olumsuz yanıt almış evet,ikiside bu kadar kısa sürede hazırlanamayacaklarını söylemişler ama bunlara gerek yok ki.normal prosedür şudur.şampiyon sakatlandığında onun yerine ikinci sıradaki gelir ve interim title maçı yapılır.aldo sakatlandığında conor ile mendes in yaptığı maç gibi.burada da conor ile eddie alvarez interim kemer maçı olmalıydı normalde ama ufc bazen kafasına göre takılabiliyor.daha çok para,daha çok reyting vs vs bi dolu nedeni olabilir.bu arada conor çok sıradışı antrenmanlar yapıyor (ido portal ile) ve adam her gün daha iyi bir dövüşçüye dönüşüyor.featherweight (aldo,mendes,edgar,holloway) zaten ona ait artık burada asla yenilgi almaz demiştim.lightweight ile alakalı da rakipler bazında kazanma şansını şöyle görüyorum; rda %50 alvarez %60 nurmagomedov %60 pettis %70.yani burada da şampiyon olma ihtimali gayet mevcut.ama welterweight çok çok çok çok düşük ihtimal.o siklete kadar olan tüm sikletlerde hız,teknik,çabukluk,zeka çok daha üst düzeyde önemliyken ww den itibaren güç faktörü yavaş yavaş diğer kabiliyetlerin önüne geçiyor.ww de de iş yapar ama kemer sahibi olması çok düşük bir ihtimal.




  • Bence conor ww adami kesinlikle degil diaz conor i zorlicaktir conor icin en mantiklisi lw adamlar daha disine gore fw de efsanevi aldo karsisinda bir rovans daha duramaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • wonderboy06 W kullanıcısına yanıt
    fikrine saygım var fakat 13 saniyelik ilk maç efsanenin bitmesi için yeterli olmadıysa aldo ile tekrar karşılaştıklarında aldo nun ikinci yenilgisini alması yeterli olur mu onu merak ettim.aldo ya karşı bir raund daha dayanamaz dediğin conor, ''efsanevi'' aldo yu tekrar patakladı diyelim.o zaman ne düşünürsün?
  • Conor in mendes ile olan macinda o kadar cabuk bitmesinin nedeni mendes in yerdeyken cok dirsek alarak afallamasiydi. conor aldoyla en az iki raundluk bir mac yapsaydi kafamizda daha net biseyler olurdu. Conor diaz macinda conor in ne kadar kaliteye sahip oldugunu daha net goruruz bu arada bir rovans dedim tabiki rovans olursa bir raund surmesi az bi ihtimal bence ama demek istedigim aldo 13 saniyede nakavt olcak adam kesinlikle degil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wonderboy06 -- 4 Mart 2016; 18:42:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayalet725 H kullanıcısına yanıt
    O maç bence ölçü değil. Aldo yarı uyku halinde attığı yumruk ile Conor'ın kaşını açtı, talihsiz bir şekilde kaybetti maçı. Aldo mental açıdan Conor'a oranla çok daha düşük seviyede ancak MMA konusunda Conor'dan yetenekli bence.




    Conor bildiğin yumruk atıyor Diaz'ın eline. Adam sakatlansa ne olacak? Sanırım takım arkadaşları hakkında söylediği şeyler zoruna gitmiş Conor'ın, eskiye oranla daha sinirli.




  • maç danışıklı dövüş olmasada ki ufc de bu tarz şeylerin ya hiç ya da çok az olduğunu düşünüyorum (maç bazında) bu tarz şeylerde,yani press-post fight conference lar olsun ya da staredown lar olsun şov amaçlı şeyler olabiliyor ki bu da bence öyle.yani darbenin ne kadar gerçek ya da şiddetli olduğunu ben kestiremedim şahsen.ama gerçekten vurduysa onaylanacak bir durum değil.onun dışında her maçın ölçü olduğunu düşünüyorum şahsen,13 sn lik maç ta dahil.bazı insanlar birtakım bağlılık,sevgi ya da fanlık durumları yüzünden bazı sporculara duygusal anlamda daha bağlı olabiliyor ki bu da normal ama realist bakarsak kanımca bazı sporcuların devri geçti ya da çözüldüler ve günümüz seviyesinde asla eskisi kadar başarılı olamayacaklar.bunlardan ilk aklıma gelenler aldo,pettis ve cain. her üçü içinde kemer sahibi olmanın ve çok büyük işler yapabilmenin artık mümkün olmadığını düşünüyorum.örnekler çoğaltılabilir.conor mcgregor,anthony rumble johnson,sage northcutt gibilerinse ufc nin geleceği olduğunu öngörüyorum.izleyip göreceğiz...




  • hayalet725 H kullanıcısına yanıt
    Benim Aldo'ya karşı bir bağım yok, rövanş maçı olmadan bu iki dövüşçü hakkında net bir sonuca varamam. Muhammed Ali ilk maçında Joe Frazier'a yenildi, bu maç üzerinden değerlendirsek Joe Ali'den iyi boksör mü diyecektik? Ancak sonrasında 2 maça daha çıktılar, Ali biri nakavt olmak üzere ikisini de kazandı.
  • senin için ya da başka herhangi birisi için demedim zaten.sadece kafamda bu forum bazında bu tarz bir izlenim kalmış,genel anlamda söyledim.her maç ölçüdür ama tabiki tek ölçü değildir.aldo ile rövanş bende isterim,tabiki daha sağlam fikir sahibi olur herkes.benin öngörüm bazı sporcuların yıllardır tarzlarının net bir şekilde belirdiği,üzerlerine pek de ekstra bir şey konmadığı ve çözüldükleri yönünde. yani takipte geri kaldıklarını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.